Teku Beer Glass
Σχεδιασμένο απο Ιταλό για λογαριασμό της Ιταλικής Ζυθοποιίας Baladin (Τορίνο) αρχικά, του Teo Musso και του Lerenzo Dabove, (με ψευδώνυμο Kuaska) -εξ ου και το όνομα που εμπνεύστηκε απο τα αρχικά των δύο, αλλά πλέον θεωρείται ένα αναγνωρίσιμο είδος ποτηριού στον κόσμο της ποιοτικής μπύρας. Προορισμός του κυρίως οι craft μπύρες και σχεδιασμένο με Ιταλική φινέτσα έχει ως σκοπό να επιτρέπει την πλήρη αισθητική εμπειρία κατά την πόση, συλλαμβάνοντας και απελευθερώνοντας τα αρώματα της μπύρας στην προς τα έξω καμπύλη του γυαλιού. Μοναδικό στην όψη του εξυπηρετεί την κατανάλωση αρκετών στυλ μπύρας. Θυμίζει την φιλοσοφία των Tulip ποτηριών με κοφτές καμπύλες όμως, οι οποίες περιορίζουν την άσκοπη έξοδο αρωμάτων και τον ολικό εγκλωβισμό τους απο την μύτη μας. Το σερβίρισμα πραγματοποιείται με τον κλασσικό τρόπο και θα ανακαλύψετε πως διατηρεί ένα εξαιρετικό ''καπέλο'' αφρού σε διάρκεια και σε συνδυασμό με τον μακρύ και λεπτό λαιμό δεν επηρεάζουμε την θερμοκρασία της μπύρας.

Spiegelau IPA/High-End Beer Glass
Σχεδιασμένο για λογαριασμό 2 πολύ μεγάλων Αμερικανικών Ζυθοποιιών, της Dogfish Head και της Sierra Nevada, έχει μια νέα και μοναδική σιλουέτα, που δημιουργήθηκε για να στηρίξει τα σύνθετα και ευμετάβλητα αρώματα των ΙΡΑ μπυρών, διατηρώντας κρεμμώδη αφρό ενισχύοντας την γεύση και την αίσθηση στο στόμα, κρατώντας φρέσκια την μπύρα μας. Το γυαλί είναι πολύ λεπτό ελαχιστοποιώντας την θερμότητα που μεταφέρεται εσωτερικά με αποτέλεσμα δροσερότερη απόλαυση καθ' όλη την διάρκεια. Οι αυλακώσεις στο κάτω μέρος εξυπηρετούν ιδιαίτερα καθώς πίνοντας εγείρουν αναδεύσεις στο υγρό που με την συνέχεια του διαμορφώνει εκ νέου στρώμα αφρού κάτι που διατηρεί τις IPA οπτικά σε άριστη κατάσταση!

Thistle Beer Glass
Πήρε το όνομα του απο το Σκωτσέζικο φυτό Thistle που τυγχάνει και εθνικό σύμβολο. Προορίζεται κυρίως για μπύρες στο στυλ των Scottish Ale αλλά και άλλων. Έτσι λοιπόν σχεδιάστηκε στο σχήμα του εν λόγο φυτού και εκτός απο το όμορφο σχήμα του μας βοηθά να ταξιδέψουμε μέσω των αρωμάτων που αναβλύζουν στην μακρινή Σκωτία. Μοιάζει με την γνωστή μας ''τουλίπα'' με πιο ψηλό στέλεχος και κάθετες πλευρές που συνεχίζουν το ''μπολ'' του πυθμένα. Τα χαρακτηριστικά αυτά βοηθούν να διατηρηθεί το κεφάλι της μπύρας-ο αφρός δηλαδή και να παγιδευτούν αρώματα που διαφορετικά θα χάνονταν. 
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!