Στις 14 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα συναντήσεων 2 του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Μικρών Μικροζυθοποιείων.

Παρευρέθηκαν με αλφαβητική σειρά τα εξής Μικροζυθοποιεία:
1. ΕΛΙΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, Παντελής Αβραμίδης
2. ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, Σπύρος Καλούδης
3. ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ, Αλέξανδρος Κουρής, Μάγια Τσόκλη
4. SEPTEM, Σοφοκλής Παναγιώτου
5. ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ, Ιάκωβος Αμύγδαλος

Επίσης:
1. ΚΡΗΤΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, Λιονακης Γιαννης
2. ΠΑΤΡΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, Κώστας Αντωνακόπουλος
3. ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΣΕΡΡΩΝ, Γιάννης Μαρμαρέλης
4. DONKEY, SANTORINI BREWING CO, Γιάννης Παρασκευόπουλος 
ενημέρωσαν ότι δεν θα παραστούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Μπύρα ΔιώνηΟι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν τα εξής:
1. Να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ιδρυθεί το συντομότερο δυνατό η Ένωση Μικρών Παραγωγών Ζύθου.

2. Στην Ένωση θα μπορούν να γίνουν μέλη νομίμως λειτουργούσες παραγωγικές επιχειρήσεις Μικροζυθοποιίας ή Ζυθεστιατόρια που παράγουν με ίδια μέσα έως 20.000 εκατόλιτρα Ζύθου το χρόνο. Οι επιχειρήσεις/μέλη της υπό ίδρυση ένωσης καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτές δεν πρέπει να συνδέονται με οποιαδήποτε έννοια (μετοχική/ιδιοκτησιακή/ διοικητική) με άλλη συναφή επιχείρηση παραγωγής ζύθου που να είναι μεγαλύτερη του προαναφερθέντος ορίου των 20.000 hl.

Μπύρες Voreia

3. Σκοποί της Ένωσης θα είναι:
α. H διαρκής ανάπτυξη της εικόνας και της φήμης της Ελληνικής Μικροζυθοποιίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η διαφοροποίηση της από τη βιομηχανική μπύρα.
β. Η εκπαίδευση των Καταναλωτών και των Επαγγελματιών των κλάδων της Εστίασης, της Ψυχαγωγίας και του Τουρισμού για τη Μικροζυθοποιία και τα Ελληνικά Μικροζυθοποιεία.
γ. Η διεξαγωγή σχετικών με τα ανωτέρω, δράσεων και προγραμμάτων καθώς και η υποστήριξη ή όχι, πρωτοβουλιών τρίτων που έχουν σχέση με τον Κλάδο.
Μπύρες Crazy Donkeyδ. H κατάρτιση και επικοινωνία κοινών θέσεων για κλαδικά θέματα.
ε. Η εκπροσώπηση του Κλάδου στο διάλογο με την πολιτεία, και τους φορείς, ρυθμιστικούς, κλαδικούς, επαγγελματικούς (ΣΜΑΖΕ και Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών), καταναλωτών, κτλ, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο.
στ. Ο διάλογος του Κλάδου με την Επιτροπή Ανταγωνισμού με στόχο την απαλλαγή της Ελληνικής Αγοράς από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές που αφαιρούν αξία από τους Μικρούς Παραγωγούς Ζύθου.
ζ. Η ενημέρωση των μελών για εξελίξεις και το επιχειρηματικό περιβάλλον
4. Το καταστατικό της Ένωσης θα περιλάβει και κάποιους πρώτους κανόνες δεοντολογίας και αυτοδέσμευσης καθώς και τον επίσημο, για την Ένωση, ουσιώδη καθορισμό των όρων «Μικροζυθοποιία» και «Μπύρα Μικροζυθοποιίας».

Μπύρες Χάρμα5. Το καταστατικό της Ένωσης θα καταρτιστεί με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων και λαμβάνοντας υπόψιν προεργασία που έχει ήδη γίνει, καθώς και καλές πρακτικές από άλλους κλάδους. Η τελική σύνταξη του καταστατικού θα γίνει από νομικό γραφείο.

Μπύρες Corfu6. Η Ένωση θα μετατραπεί σε Σύνδεσμο όταν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των μελών. Οι υπογράφοντες, συνομολογούν όλα τα παραπάνω και αποφασίζουν ομόφωνα:


1. Nα ιδρύσει την Ένωση Μικρών Παραγωγών Ζύθου.
2. Να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες, σχετικές ενέργειες.
3. Nα δημοσιεύσει αυτή την απόφαση και να απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις επιχειρήσεις που πληρούν τα κριτήρια ένταξης να συμμετέχουν στην ίδρυση της Ένωσης Μικρών Παραγωγών Ζύθου.14 Μαρτίου 2015
ΕΛΙΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΙΟΙΑ, Παντελής Αβραμίδης
DONKEY, SANTORINI BREWING CO, Γιάννης Παρασκευόπουλος
ΚΕΡΚΥΡΑΙΙΚΗ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, Σπύρος Καλούδης
ΚΡΗΤΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, Λιονακης Γιαννης
ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, Αλέξανδρος Κουρής, Μάγια
Τσόκλη
ΠΑΤΡΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, Κώστας Αντωνακόπουλος
SEPTEM, Σοφοκλής Παναγιώτου
ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΣΕΡΡΩΝ, Γιάννης Μαρμαρέλης
ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ, Ιάκωβος Αμύγδαλος
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!