Η μπύρα που δεν είναι Ελληνική αλλα αποτελείτε απο Ελληνικό σαφράν

Η Ζυθοποιία: Η ιδέα ξεκίνησε από μια παρέα φίλων από το Βέλγιο, που παραθέριζε κάθε χρόνο στον Τυρό της Αρκαδίας. Έχοντας ζήσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι ντόπιοι φίλοι τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι Βέλγοι βάλθηκαν να βρουν τρόπους ανάπτυξης της περιοχής που τόσο αγαπούσαν. Κάπως έτσι τους μπήκε η ιδέα της καλλιέργειας του κρόκου, όπως λέμε το δικό μας σαφράν, που είναι το ακριβότερο μπαχαρικό και ένα από τα πιο ποιοτικά και γνωστά στον κόσμο. Έτσι, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση της καλλιέργειας από τους μοναχούς του Αβαείου του Chimay, τον Ιούλιο του 2013 πραγματοποιήθηκε η πρώτη φύτευση. Επόμενο βήμα ήταν να δουν το πώς θα αξιοποιήσουν καλύτερα τις ποσότητες του κρόκου που θα συνέλεγαν. Με καταγωγή από μια χώρα όπου η μπύρα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της γαστρονομίας, κατέληξαν στην ιδέα εμφιάλωσης μιας νέας μπύρας με σαφράν. Το όλο εγχείρημα συνέχισε να υποστηρίζει η μοναστική κοινότητα του Chimay, η οποία και προχώρησε στην εμφιάλωση της μπύρας Notias στις εγκαταστάσεις της. Η κοινότητα των μοναχών του αβαείου αγκάλιασε αμέσως την προσπάθεια και, μέσω του προγράμματος αλληλεγγύης «Solidarité Cistercienne» που έχει δημιουργήσει, ανέλαβε την παραγωγή της μπύρας, προικίζοντας τη Notias με τη μακραίωνη τεχνογνωσία της στην ύψιστη ζυθοποίηση. Και εγένετο μία βελγική μπύρα με ελληνική καρδιά.

Η Μπύρα: Αφιλτράριστη και απαστερίωτη που ζυμώνεται για δεύτερη φορά στη φιάλη, η ιδιαίτερη αυτή μπύρα με το λαμπερό, ξανθό χρώμα είναι ιδανική για όλες τις εποχές και τα πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Δροσιστική και ελαφριά (4,8% αλκοόλ), η μπύρα Notias βασίζεται σε μια εξολοκλήρου νέα συνταγή με βάση το ελληνικό σαφράν. Ιδανική για όλες τις εποχές και για να συνοδεύσει ξεχωριστά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.

ΤύποςSpiced/Herb
ΧρώμαΘολό Ξανθό
Αλκοόλ4.8 %
ΖυθοποιίαScourmont lez Chimay
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!