Άλλη μια Κυπριακή, αλλά αυτή την φορά η πρώτη Μικροζυθοποιία!

Είχαμε ακούσει πολλά θετικά σχόλια και κριτικές για την Prime Microbrewery στη Σωτήρα Αμμοχώστου και όταν λάβαμε την πρόσκληση για να τους επισκεφθούμε απλά δεν υπήρχε περίπτωση να το αρνηθούμε...
Η πόρτα άνοιξε και Λοΐζος, ο διευθυντής παραγωγής, μας περίμενε με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό του και 2 ποτήρια από τη φρέσκα ​​Wit Μπύρα της Prime Microbrewery στα χέρια του. Ο Λοΐζος και ο αδελφός του, ο Σταμάτης Χατζηχαραλάμπους είναι οι ιδιοκτήτες της Prime Microbrewery, και μυήθηκαν στον κόσμο της ποιοτικής μπύρας από τον πατέρα τους τον Κύριο Γιώργο και από τα διάφορα ταξίδια τους σε ζυθοποιεία σε όλο τον κόσμο. Η απουσία φρέσκιας χειροποίητης και ποιοτικής μπύρας στην αγορά της Κύπρου ώθησε τα δύο αδέλφια να φτιάχνουν τη δική τους ποιοτική μπύρα από το 2008 και να την διανέμουν από τη Σωτήρα, όπου και βρίσκεται το υπερσύγχρονο μικροζυθοποιίο τους σε ολόκληρη την Κύπρο.

Η Ζυθοποιία
Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση μικροζυθοποιίας στη Σωτήρα Αμμοχώστου και απλά αγαπούν την μπύρα !! Πρόκειται για " Οικοζυθοποιούς με πλήρη έλεγχο του προϊόντος τους ", σύμφωνα με τον Λοΐζο Είναι μία από τις πιο σύγχρονες και τεχνολογικά προηγμένες μονάδες μικροζυθοποιίας στην Ευρώπη με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, πλήρη έλεγχο της ποιότητας του προϊόντος τους και 100 % φιλική προς το περιβάλλον. Παράγουν 100 % φυσική μπύρα με χωρίς οποιεσδήποτε χημικές ουσίες να χρησιμοποιούνται καθ'όλη τη διαδικασία της ζυθοποιίας.

Οι Μπύρες
Prime Pale Ale
Προέρχεται από μια αναγεννημένη μεσαιωνική συνταγή και είναι φτιαγμένη με ποιοτικές ποικιλίες βρετανικού λυκίσκου και malts. 
Prime Amber Ale
Φτιάχνεται με ένα περίπλοκο μείγμα από εννέα malts και τρεις ποικιλίες αμερικανικών και βρετανικών λυκίσκων. 
Prime Golden Ale
Φτιάχνεται μόνο με ευγενείς ποικιλίες λυκίσκου και ένα γευστικό συνδυασμό malts. 
Prime Black
Η μαύρη μπύρα της σειράς Prime, ένα είδος Oatmeal Stout με βαθύ μαύρο χρώμα και κρεμώδη αφρό, δυνατό άρωμα και με ίχνη σοκολάτας και καραμέλας στη γεύση
Prime White
Έχει σχεδιαστεί για να τιμήσει τις Κυπριακές γεύσεις και αρώματα. Φτιαγμένη με τοπικά φρέσκα υλικά, φρεσκοκομμένο κυπριακό κόλιανδρο, και ξύσμα πορτοκαλιού μαζί με φρέσκο ​​χαμομήλι κατευθείαν από τα βουνά συνδυάζονται όμορφα με τον αρωματικό λυκίσκο. Κάθε γούλια έχει γεύση από Κύπρο.

Οι Ζυθοποιοί
Λοΐζος Χατζηχαραλάμπους, ο διευθυντής παραγωγής στην Prime Microbrewery, από το καλοκαίρι του 2013 όπου και ξεκίνησε της δραστηριότητες της. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια πήρε Masters στην Κύπρο από το Διεθνές Ινστιτούτο Διοίκησης αποκτώντας τον τίτλο του ΜΒΑ. Αφού είχε ήδη αποκτήσει πρακτική εμπειρία πολλών ετών στην κατασκευή μπύρας απόκτησε και το πτυχίο ζυθοποίησης μπυρών Αγγλικού τύπο στη Μεγάλη Βρετανία. Σταμάτης Χατζηχαραλάμπους είναι ο διευθυντής διανομής της Prime Microbrewery, επίσης από το καλοκαίρι του 2013. Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο La Verne της Αθήνας και στη συνέχεια στην Κύπρο στο Διεθνές Ινστιτούτο Διοίκησης αποκτώντας τον τίτλο του ΜΒΑ.




source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!