Άλλη μια σπουδαία μπύρα απο το Γερμανικό ζυθοποιείο Weihenstephaner

Η Ζυθοποιία: Το 725 μ.Χ. ο μοναχός Korbinian μαζί με δώδεκα ακόμη μοναχούς, ίδρυσαν το μοναστήρι NAHRBERG HILL κοντά στην πόλη FREISING. Θεωρήθηκαν οι ιδρυτές της τέχνης της ζυθοποιίας του WEIHENSTEPHAN. Το 1040 ο Abbot Arnold κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα και την άδεια από το γειτονικό μοναστήρι του Freising και έτσι την ίδια χρονιά ιδρύθηκε το ζυθοποιείο του μοναστηριού του Weihenstephan που λειτουργεί μέχρι σήμερα και θεωρείται το παλιότερο του κόσμου. Στις αρχές του 19ου αιώνα, άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το ζυθοποιείο περιήλθε στο επίσημο Βαυαρικό κράτος. Το 1852 το Weihenstephan γίνεται η έδρα του κρατικού Αγροτικού Κολεγίου. Με ενδιάμεσους σταθμούς στο 1895 και το 1919 όπου το ίδρυμα αναβαθμίζεται, καταλήγει το 1930 να ενσωματωθεί στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Το κρατικό ζυθοποιείο Weihenstephan της Βαυαρίας είναι το παλαιότερο ενεργό ζυθοποιείο στον κόσμο. Ως κρατική επιχείρηση υπό τον έλεγχο της Βαυαρικής κυβέρνησης, λειτουργεί ως σύγχρονο ζυθοποιείο που παρασκευάζει υψίστης ποιότητας μπύρες και τις εξάγει με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το ζυθοποιείο διατηρεί και εγγυάται την εξαιρετική Βαυαρική ποιότητα με ένα μοναδικό συνδυασμό ιστορικής παράδοσης και σύγχρονης τεχνολογίας και, κατά συνέπεια, εξασφαλίζει την επιτυχία κερδίζοντας βραβεία για τις ειδικές μπύρες Weihenstephaner.

Η Μπύρα: Μια εξαιρετική μαύρη double-bock μπύρα για τους λάτρεις των δύο ειδών μπύρας bock και stout αλλά και για τους ειδικούς. Η μακριά αποθήκευση μέσα στα παγωμένα κελάρια του μοναστηριού κάνει αυτή την double-bock μια πραγματικά ειδική μπύρα με ισορροπημένη την παρουσία του λυκίσκου, έντονη γεύση βύνης με ήπια γλυκύτητα που θυμίζει γεύση από γάλα σε σκόνη (αφυδατωμένο μίγμα από γάλα, βύνη και αλεύρι), μαρμελάδα και καραμέλα.

ΤύποςDoppelbock
ΧρώμαΒαθύ κοκκινοκαφέ
Αλκοόλ7.4 %
ΖυθοποιίαBayerische Staatsbrauerei Weihenstephan
ΠροέλευσηΓερμανία
Reviewsratebeeruntappd



Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!