Ελληνικές Μικροζυθοποιίες απο Σπάρτη, Ζάκυνθο και Κρήτη


Η Λακωνία έχει αποκτήσει εδώ και κάποιον καιρό τη δική της μπύρα, με ευφάνταστες και «προκλητικές» ετικέτες, που παράγεται από Λάκωνες και συναντάται σε επιλεγμένα καταστήματα. Παράγεται από τη Λακωνική Ζυθοποιία, μια σχετικά νέα ελληνική ζυθοποιία, που βρίσκεται στη Σπάρτη και πιο συγκεκριμένα προς το Γύθειο και παράγει τις φρέσκες, αφιλτράριστες και απαστερίωτες μπύρες Sparta, με ελληνικές βύνες, νερά από τις πηγές του Ταϋγέτου και γενικότερα αποκλειστικά ελληνικές και αγνές πρώτες ύλες.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Λακωνική Ζυθοποιία
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Γύθειο, Σπάρτη
Τ.Κ.: 23057
ΤΗΛ: 2735 071300


Μετά από χρόνια σκέψης, αναζήτησης, και αγάπης στη μπύρα, οι Τάσος Steven και Marion δημιούργησαν στη Ζάκυνθο τις μπύρες Levante, με όνομα από το παλαιό ποιητικό προσωνύμιο του νησιού, «Fior di Levante». Ψάχνοντας παλιές βαυαρέζικες συνταγές βρήκαν πώς έφτιαχναν δύο αιώνες πριν οι βαυαροί μοναχοί μια lager και μια weiss μπύρα. Ο Ζυθοποιός τους, Klaus Schober, πρόσθεσε και μια δικιά του κόκκινη μπύρα, η οποία πήρε το όνομα San Petros, από την εκκλησία δίπλα στο ζυθοποιείο. Πρόκειται για μια δυνατή μαύρη bock για ειδικές περιστάσεις. Στη lager προστέθηκαν συστατικά μαύρης μπύρας και έτσι δημιουργήθηκε η Bruno dark lager, μαύρη μεν, δροσιστική δε, lager γαρ και αφιλτράριστη, με το όνομα ενός καλού φίλου, του… Bruno. Ωστόσο, η αναζήτηση για αυθεντικές συνταγές συνεχίζεται και στην πορεία, η Levante θα προσθέσει στη γκάμα της και άλλες μπύρες. Εν τω μεταξύ, από το Ιούνιο του 2017 κυκλοφορούν οι μπύρες Zante Lager, μια κλασική Bavarian Pale Lager, αφιλτράριστη, ευκολόπιοτη και δροσιστική, η Bavarian Weisse, σταρένια τυπική βαυαρική και αφιλτράριστη και οι προαναφερόμενες San Petros και Bruno dark lager. Είναι ήδη γνωστές στην Ζάκυνθο και αλλού, ενώ η περιπέτεια με τη μπύρα στη Ζάκυνθο συνεχίζεται ακάθεκτη.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Μικροζυθοποιία Ζακύνθου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Καταστάρι, Ζάκυνθος
Τ.Κ.: 29091
ΤΗΛ: 6981189799


Το 2011 ένα ελληνικό αγόρι που μελετούσε την τεχνολογία οινοποίησης και ποτών επισκέφθηκε το Βέλγιο για να μάθει περισσότερα για την κουλτούρα της μπύρας. Εκεί συναντήθηκε εκεί ένα βελγικό κορίτσι που θα του έδειχνε το δρόμο μέσα από τη βελγική μπύρα. Πέντε χρόνια αργότερα κατέληξαν να ζουν μαζί στην Κρήτη και αποφάσισαν να κάνουν τη δική τους βελγική-ελληνική μπύρα. Μια συγχώνευση της βελγικής γνώσης και του πολιτισμού με τα φανταστικά ελληνικά προϊόντα και το κλίμα, τι άλλο χρειάζεστε για μια αρωματική φρέσκια μπύρα; Έτσι το 2017 ξεκίνησαν το δικό τους προϊόν: Μια Triple Hop Pale Ale με την Lafkas Brewery. Μια αρωματική, αναζωογονητική, μη φιλτραρισμένη και μη παστεριωμένη χειροποίητη μπύρα που δεν βρίσκεται πουθενά αλλού, παρά μόνο στο παραδεισένιο νησί της Κρήτης.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Lafkas Brewery
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λεωφ. Νίκου Καζαντζάκη 102, Χανιά
Τ.Κ.: 73134
ΤΗΛ: 6945430402
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!