Οι Anthrax συνεργάζονται με τη ζυθοποιία της Νέας Υόρκης, Butternuts Beer & Ale για τη δημιουργία της δικής τους μπύρας υπό τον τίτλο "Wardance", γνωστού κομματιού του συγκροτήματος. Η μπύρα με αλκοολικό βαθμό 5,5% χαρακτηρίζεται σε δελτίο τύπου σαν «ένα προϊόν με αναγνωρίσιμη γεύση και ιδιαίτερο χαρακτήρα». Ο Scott Ian αναφέρει για την συνεργασία:
«Ήθελα να φτιάξουμε την δικιά μας μπύρα εδώ και πολύ καιρό, απλά ψάχναμε τους κατάλληλους ανθρώπους να την παρασκευάσουν. Είμαι fan της Butternuts και όταν ανακάλυψα το ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη της, Chuck Williamson, η συμφωνία έκλεισε».


Μετά την επιτυχία της The Trooper Beer, ήταν θέμα χρόνου η κυκλοφορία ακόμα μιας μπύρας από τους Iron Maiden. Οι βετεράνοι Άγγλοι heavy metallers συνεργάζονται ξανά με την Robinsons Brewery για την κυκλοφορία της νέας τους μπύρας η οποία έχει τίτλο Hallowed. Πρόκειται για μια Βελγική μπύρα με 6% αλκοόλ και πλούσια γεύση, με τον Bruce Dickinson να δηλώνει: «Μου αρέσουν πολύ οι Βελγικές μπύρες και είμαι χαρούμενος που για πρώτη φορά βγάζουμε στην αγορά αυτή την μπύρα». Από τη μεριά του ο επικεφαλής της Robinsons, Martyn Weeks, πρόσθεσε: «Είναι μια εξαιρετική Βελγική μπύρα με όλα τα χαρακτηριστικά, το φρουτένιο άρωμα και την spicy γεύση». Η Hallowed μπύρα κυκλοφόρησε σε περιορισμένη έκδοση τον Οκτώβρη και για 4 μήνες μόνο.


Οι Mastodon συνεργάζονται ξανά με την ζυθοποιία Mikkeller και κυκλοφορούν στο εμπόριο την μπύρα “Sultan’ s Curse”. Πρόκειται για μια “αυτοκρατορική” stout που κυκλοφόρησε μόλις πριν από δύο μέρες. Η δανέζικη μικροζυθοποιία Mikkeller έβγαλε στην αγορά τη δεύτερη της μπύρα σε συνεργασία με τους Mastodon και μάλιστα σε πολύ περιορισμένη ποσότητα. Η παρουσίαση της “Sultan’ s Curse” έγινε λίγο πριν την εμφάνιση της μπάντας στο House of Blues ενώ μετά τη συναυλία ακολούθησε το ανάλογο πάρτι. Όπως γίνεται αντιληπτό το όνομα της μπύρας προέρχεται από το ομώνυμο κομμάτι που βρίσκεται στο τελευταίο album των Mastodon με τίτλο “Emperor of Sand”. Οι Mastodon πριν από δύο περίπου χρόνια είχαν επισκεφθεί την Κοπεγχάγη για να εγκαινιάσουν τη συνεργασία τους με την Mikkeller και την μπύρα “Mastodon Mother Puncher”, μια IPA με φρούτα του πάθους. Ο drummer των Mastodon, Brann Dailor δήλωσε χαρακτηριστικά: “Μας αρέσει η συνεργασία μας με την Mikkeller γιατί αισθανόμαστε ότι μοιάζουμε πολύ. Η Mikkeller πάντα είναι δημιουργική και σπρώχνει τα όρια στον χώρο της μπύρας και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς με τη μουσική μας”.

Οι Φινλανδοί extreme metallers Impaled Nazarene βγάζουν στην αγορά τη δική τους μπύρα. Η μπύρα Goat Brew θα είναι διαθέσιμη μόνο στην πατρίδα των Impaled Nazarene εξαιτίας «γραφειοκρατικών παραγόντων και νομικών όρων». 
Μία ακόμη μπάντα προστίθενται στις λίστα με εκείνες που κυκλοφορούν την δική τους μπύρα. Ο λόγος για τους Behemoth που λανσάρουν την Sacrum σε συνεργασία με την πολωνική ζυθοποιεία Perun. H Sacrum ανήκει στην οικογένεια των Belgian IPA, έχει 6,2% αλκοόλ
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!