Άλλα παλιά και ιστορικά, άλλα νεοσύστατα και ελπιδοφόρα αλλά και κάποια που συμβαδίζουν με την τεχνολογία σας παρουσιάζουμε τα 4 ''περιοδικά'' που κυκλοφορούν τις μέρες μας και ενημερώνουν το κοινό της μπύρας.


Το Beer Catalog είναι το περιοδικό – κατάλογος για τους φίλους της μπύρας, καταναλωτές και επαγγελματίες, το οποίο εκδίδεται σε ετήσια βάση από το 1998. Περιέχει μπύρες της ελληνικής και ξένης αγοράς, με γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά και κριτικές, οδοιπορικά και αφιερώματα σε ζυθοποιίες, στα είδη της μπύίρας, θέματα ζυθοποίησης, τεχνικά και ιστορικά θέματα, φεστιβάλ μπύρας απ’ όλο το κόσμο, μπύρα και φαγητό, καθώς και νέα της αγοράς. Επί 20 χρόνια το Beer Catalog προσφέρει πλήρη γνώση για τη μπύρα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της κουλτούρας της στην Ελλάδα.


Το περιοδικό Beer & Bar άρχισε το 2016. Ξεκίνησε να δημοσιεύεται ετησίως κατά τη διάρκεια των βραβείων BeerBartender. Το τεύχος του 2017 έλαβε μεγάλη ανταπόκριση και αναγκάστηκε η ομάδα BeerBartender να επιδιώξει το όραμά της για μια τακτική εμφάνιση μιας έντυπης έκδοσης κατά τη διάρκεια του έτους. Η απόφαση έγινε και το καλοκαίρι του 2017, τυπώθηκε το τρίτο τεύχος του περιοδικού Beer & Bar Magazine. Με ακόμα μεγαλύτερη ανατροφοδότηση από την προηγούμενη, το περιοδικό Beer & Bar θα είναι διαθέσιμο κάθε χρόνο το φθινόπωρο, το χειμώνα, την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα από επαγγελματίες από κάθε επιχείρηση όπως ζυθοποιούς, μπάρμαν, maître, οινοποιούς, sommeliers, baristi. Εξειδικευμένοι αρθρογράφοι από το εξωτερικό και συγγραφείς από την Αγγλία και τη Γερμανία συνεισφέρουν σε κάθε θέμα. Οι αναγνώστες του περιοδικού Beer & Bar Magazine είναι καταναλωτές καθώς και άνθρωποι που σχετίζονται με την επιχείρηση μπύρας και οινοπνευματωδών ποτών και επιχειρηματίες μαζί με τους ανθρώπους του ξενοδοχείου και της τουριστικής βιομηχανίας.


Το D-FiLES ξεκίνησε το ταξίδι του τον Μάιο του 2016, αλλά οι δημιουργοί του ασχολούνται στον χώρο των εκδόσεων πολλά χρόνια πριν. Αρκεί να αναφέρουμε ότι είμαστε μία από τις παλαιότερες εκδόσεις στον χώρο, αφού το κλαδικό περιοδικό ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ξεκίνησε το ταξίδι του το 1992. Η κυκλοφορία του είναι περίπου διμηνιαίο, δηλ. κυκλοφορούν 5 τεύχη το χρόνο: τον Οκτώβριο, τον Δεκέμβριο, τον Φεβρουάριο, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο. Τον Αύγουστο κάνουμε διακοπές, πίνοντας τα ποτά που παρουσιάσαμε και πηγαίνοντας στα μαγαζιά που γνωρίσαμε μέσα από τις σελίδες του περιοδικού! Όπως προδίδει και το όνομά του (που περιέχει το γράμμα ‘D’, αρχικό της λέξης ‘drinks’ ειδικά διαλεγμένο για να θυμίζει την κατεύθυνσή του) περιλαμβάνει παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, άρθρα και ειδήσεις τόσο από τον κόσμο του κρασιού, όσο της μπύρας και των spirits. Άλλωστε τα αγαπάμε και τα απολαμβάνουμε εξίσου όλα! Μπορεί να διαβαστεί και διαβάζεται από όλους. Το αναγνωστικό του κοινό αποτελείται τόσο από καταναλωτές, όσο και από επαγγελματίες των κλάδων του κρασιού, της μπύρας και των spirits.



Το Beer & Brunch είναι το πρώτο περιοδικό στην Ελλάδα αποκλειστικά για την κουλτούρα της μπύρας και το πρώτο τεύχος του κυκλοφόρησε το Μάιο του 2017. Η κυκλοφορία του νέου τεύχους του συνέπεσε με την έκθεση Ζυθογνωσία 2017 και έγινε μαζί με την εβδομαδιαία εφημερίδα Agrenda, του Ομίλου Green Box, στις 14 Οκτωβρίου (έπειτα το περιοδικό κυκλοφορεί αυτόνομα στα περίπτερα της χώρας). Το B&B ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο, ώστε να συναντήσει καθιερωμένες ζυθοποιίες, αλλά και ευρηματικούς μικροζυθοποιούς, να ανακαλύψει τα πιο hot στέκια των φίλων της μπύρας και τις νέες τάσεις στο χώρο, όπως η οικιακή ζυθοποίηση, μέχρι και τη gypsy brewing. Τη θεματολογία του συμπληρώνουν οι σημαντικότερες ειδήσεις από τη διεθνή σκηνή ζύθου. Άλλωστε, η τεχνολογική αλλά και ποιοτική εξέλιξη της ζυθοποιίας δείχνει ανεξάντλητη, φθάνοντας μέχρι τον πλανήτη… Άρη, όπως ανακοίνωσε ο κολοσσός της AB InBEV. Από το περιοδικό δεν λείπουν και οι γευστικές δοκιμές – παρουσιάσεις μπύρας, οι νέες κυκλοφορίες, αλλά και οι καλύτερες στιγμές της ελληνικής και της διεθνούς ζυθοποιίας, όλα αυτά διά χειρός μιας πολυμελούς ομάδας ειδικών συνεργατών. 
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!