Σήμερα διεξήχθη ο 35ος κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών στον οποίο δεν έτρεξα αλλά επειδή όποτε δεν τρέχω νιώθω ένα σφίξιμο και μια νοσταλγία δεσμεύτηκα για του χρόνου και πάλι! Βρήκα λοιπόν ένα ωραίο άρθρο για όσους έτρεξαν και είτε κατάφεραν τους στόχους τους είτε όχι να προτιμήσουν μια μπυρίτσα για αποκατάσταση διότι κάνει καλό! Καλές επιδόσεις και συγχαρητήρια σε όλους τους ''Αθλητές'' του φετινού άθλου! 

Έρευνες δείχνουν πως αν καταναλώνεις μέτριας ποσότητας μπύρα μετά την άσκηση, δεν έχεις αντίστροφες επιδράσεις στην αφυδάτωση του οργανισμού σου. Μια μπύρα μετά την προπόνηση δεν είναι κάτι που πρέπει να νιώθεις άσχημα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the International Society of Sports Nutrition, η κατανάλωση μέτριας ποσότητας μπύρας μετά την άσκηση σε ζεστές περιβαλλοντικές συνθήκες δεν έχει αντίστροφα αποτελέσματα στην αφυδάτωση.

Στην έρευνα που διεξάχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Cadiz στην Ισπανία, συμμετείχαν 16 άνδρες οι οποίοι έτρεξαν για 1 ώρα στο 60% της VO2max τους υπό 35 βαθμούς Κελσίου. 2 ώρες μετά την άσκηση, οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν νερό ή 660 ml μπύρας μαζί με νερό.

Και στις δύο ομάδες μειώθηκε η μάζα του σώματος μετά την άσκηση και αυξήθηκε ξανά κατά την περίοδο της επανυδάτωσης με αμελητέες διαφορές μεταξύ αυτών που κατανάλωσαν νερό και αυτούς που κατανάλωσαν μπύρα. Μετά από μετρήσεις, δεν υπήρχαν αντίστροφα αποτελέσματα στην κατανάλωση μπύρας όπως στην ισορροπία υγρών στον οργανισμό ή στην σύνθεση του σώματος. Οι ερευνητές κατέληξαν πως “Μπορούμε να συμβουλέψουμε τους τακτικούς καταναλωτές μπύρας πως η κατανάλωση μπύρας μετά την άσκηση η κάποια άλλη φυσική δραστηριότητα κάτω από ζέστη, πάντα σε μέτριες ποσότητες, δεν επηρεάζει την διαδικασίας αποκατάστασης του οργανισμού”.

Μήπως πρέπει ο τερματισμός του Μαραθωνίου να είναι έξω από μια μπυραρία;
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!