Πληροφορίες απο το επίσημο site!
Το 2014 (02/11/14) η Ζυθογνωσία συγκέντρωσε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον ίδιο χώρο, τις περισσότερες μικροζυθοποιίες της χώρας καθώς και μερικές από τις πιο εκλεκτές και δημοφιλείς μπύρες εισαγωγής. Στόχος ήταν και παραμένει να έρθει ο κόσμος κοντά σας όλες αυτές τις συναρπαστικές γεύσεις και να αποδομήσουμε τον μύθο που θέλει η κατανάλωση της μπύρας να γίνεται μόνο το καλοκαίρι. Η μικροζυθοποιία, που τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται ραγδαία σε όλη την υφήλιο, είναι ένα καταπληκτικό φαινόμενο που φέρνει τα πάνω κάτω στο χώρο της μπύρας. Ακόμα και στην Ελλάδα, σε μερικά χρόνια θα έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ εκατοντάδων διαφορετικών, ελληνικών ζύθων, γιατί η συνεχής δημιουργία νέων προϊόντων είναι μέρος αναπόσπαστο της φιλοσοφίας της μικροζυθοποίησης. Ταυτόχρονα, οι παλιές και εδραιωμένες μπύρες, μπύρες ιστορικές και αγαπημένες, συνεχίζουν να μας γοητεύουν και να μας παρασύρουν στο μαγικό τους κόσμο. Για τον λόγο αυτό, η Ζυθογνωσία δεν είναι έκθεση μόνο για μικροζυθοποιίες αλλά για όλες τις καλές μπύρες, τις μπύρες εκείνες που μας ταξιδεύουν γευστικά και που έχουν πολλά να πουν. Η εταιρεία Vinetum, που έφερε στην Ελλάδα τις εκθέσεις για το κρασί, εφαρμόζει τώρα την τεχνογνωσία της στην μπύρα, ένα προϊόν εξίσου ευγενές με το κρασί, με αντίστοιχα πλούσια ιστορία και κουλτούρα.

Τοποθεσία
Η Ζυθογνωσία οργανώνεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στον πολυχώρο The Hub Events. Πρόκειται για το πρώην εργοστάσιο της «Palco» (δημοφιλής ελληνική εταιρεία εσωρούχων) που είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής των περασμένων δεκαετιών. Η αναμόρφωσή του σε πολιτιστικό κέντρο έγινε με σεβασμό στο ιδιόμορφο στυλ του κτιρίου και θεωρούμε πως ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της Ζυθογνωσίας και τους εν δυνάμει επισκέπτες της.

Εισιτήριο
Η είσοδος στη Ζυθογνωσία γίνεται με την αγορά εισιτηρίου που κοστίζει 12€ και το οποίο σας δίνει το δικαίωμα να δοκιμάσετε όσες μπύρες θέλετε. Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται το αναμνηστικό ποτήρι γευστικών δοκιμών, χωρητικότητας 21cl καθώς και ο κατάλογος της έκθεσης, με όλες τις μπύρες που παρουσιάζονται φέτος στη Ζυθογνωσία. Η Ζυθογνωσία θα ανοίξει τις πόρτες της στις 12:00 και θα κλείσει στις 21:00, και τις δύο ημέρες λειτουργίας της. Τέλος έκδοσης εισιτηρίων στις 20:30.

Εγγραφή επισκεπτών
Στην είσοδο της έκθεσης γίνεται υποχρεωτική καταγραφή των επισκεπτών και έκδοση ατομικού badge εισόδου που σας επιτρέπει να εισέρχεστε και να εξέρχεστε ελεύθερα και τις δύο ημέρες λειτουργίας τής έκθεσης. Οι επαγγελματίες Horeca εισέρχονται δωρεάν στην έκθεση με απόδειξη της επαγγελματικής τους ιδιότητας, καθώς και οι φοιτητές Τεχνολογίας Τροφίμων των ΤΕΙ και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ποτήρι & γευστική δοκιμή
Ακολουθώντας τα πρότυπα αντίστοιχων εκθέσεων του εξωτερικού, το ποτήρι της Ζυθογνωσίας είναι μικρό, γιατί στόχος είναι η γευστική δοκιμή και όχι η αχαλίνωτη κατανάλωση. Μπορείτε κάλλιστα να πίνετε μία γουλιά και να αδειάζετε το υπόλοιπο στα ειδικά δοχεία που υπάρχουν μέσα στην έκθεση. Εάν χάσετε το ποτήρι σας ή θέλετε και δεύτερο, μπορείτε να το αγοράσετε στην είσοδο της έκθεσης για 3€.

ATHENS BEER WEEK
Φέτος η Vinetum εγκαινιάζει την εβδομάδα μπύρας «Athens Beer Week» και φέρνει τον ζύθο στο προσκήνιο της πόλης! Ολόκληρη την εβδομάδα που θα προηγηθεί της Ζυθογνωσίας, δηλαδή 12 με 18 Οκτωβρίου, η μπύρα θα είναι ο πρωταγωνιστής της πόλης, με αποκορύφωμα την ίδια την έκθεση Ζυθογνωσία. Ειδικά events, food pairings και γευστικές δοκιμές οργανώνονται σε εστιατόρια, μπύραρίες, κάβες, σχολές γευσιγνωσίας και… wine bars για όλους τους ζυθολάτρες οι οποίοι προβλέπεται να έχουν μία πολύ γεμάτη εβδομάδα!

Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στον πολυχώρο The Hub Events, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, απολαύστε μαζί μας τις πιο όμορφες και συναρπαστικές μπύρες που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Cheers...

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!