Σήμερα είπα να βάλω κάτι εντελώς οξύμωρο για την εποχή. Το λέω αυτό γιατί τους καλοκαιρινούς μήνες όλοι αναζητούμε μια δροσιστική και ελαφριά μπύρα να παλέψουμε την δίψα μας! Εδώ όμως θα βρείτε τις πιο ζόρικες σε περιεκτικότητα αλκοόλ μπύρες που υπάρχουν. Η μάχη για την ζυθοποιία που κρατάει τα σκήπτρα στην πιο δυνατή μπύρα δεν θα πάψει ποτέ παρόλα αυτά εσείς ενημερωθείτε και αναζητήστε τες μέσω διαδικτύου για τις κρύες νύχτες του χειμώνα...

10. Tactical Nuclear Penguin

Χώρα: Σκωτία
Περιεκτικότητα αλκοόλ: 32%
Η μπύρα Tactical Nuclear Penguin κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 στη Σκωτία και αποτελούσε τότε την πιο δυνατή μπύρα του κόσμου. Η μπύρα έχει οκτάμηνη ζύμωση και φυλάσσεται για τρεις εβδομάδες στους -20 βαθμούς Κελσίου για να φτάσει την περιεκτικότητα του αλκοόλ στο 32%.

9. Struise Black Dalmation VI – Messy

Χώρα: Βέλγιο
Περιεκτικότητα αλκοόλ: 39%
Η Struise είναι μια από τις καλύτερες εταιρίες παραγωγής μπύρας στον κόσμο και διαθέτει στην αγορά μια από τις πιο δυνατές μπύρες του κόσμου. Η εταιρία έχει καταφέρει να διατηρήσει τη καθαρή γεύση της μπύρας παρά την μεγάλη περιεκτικότητά της σε αλκοόλ.

8. BrewDog Sink The Bismarck

Χώρα: Σκωτία
Περιεκτικότητα αλκοόλ: 41%
Η Γιαπωνέζικη ζυθοποιία με έδρα της Σκωτία BrewDog έχει καταφέρει να παράγει μια από τις πιο δυνατές μπύρες του κόσμου με περιεκτικότητα σε αλκοόλ που φτάνει στο 41%. Η μπύρα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011 και διατηρεί 4 φορές περισσότερο τη πικρή γεύση από μια απλή μπύρα.

7. Schorschbock 43

Χώρα: Γερμανία
Περιεκτικότητα αλκοόλ: 43%
Επειδή είναι λογικό οι μπύρες με υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλ να έχουν και έντονα πικρή γεύση η παραπάνω είναι μια από αυτές, καθώς μια φιάλη από τη συγκεκριμένη μπύρα μπορεί να σε κάνει να δεις αστεράκια.

6. Koelschip Oblix

Χώρα: Ολλανδία
Περιεκτικότητα αλκοόλ: 45%
Η ζυθοποιία Koelschip είναι γνωστή για τις δυνατές μπύρες και η Oblix αποτελεί το καμάρι της. Η μπύρα εμπεριέχει 45% αλκοόλ και η διαδικασία παραγωγής της είναι πολύ δύσκολη χάρη στην ιδιαίτερη γεύση της που μοιάζει με σιρόπι για τον βήχα.

5. The End Of History

Χώρα: Σκωτία
Περιεκτικότητα αλκοόλ: 55%
Η συγκεκριμένη μπύρα ανήκει επίσης στη ζυθοποιία BrewDog, που συνηθίζει να παράγει μπύρες που μπορούν να σε σκοτώσουν. Η The End Of History είναι μια από αυτές της μπύρες, καθώς η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ φτάνει στο 55%. Η γεύση της θυμίζει έντονα ουίσκι και η φιάλη είναι ντυμένη από γούνα σκίουρου.

4. Schorschbock 57

Χώρα: Γερμανία
Περιεκτικότητα αλκοόλ: 57%
Η συγκεκριμένη μπύρα είναι γνωστή για την άσχημη γεύση που αφήνει στο στόμα χάρη στην επεξεργασία και την υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλ, που φτάνει στο 57%. Ωστόσο, καταλαμβάνει δικαίως μια θέση στην λίστα με τις πιο δυνατές μπύρες του κόσμου.

3. Start The Future

Χώρα: Ολλανδία
Περιεκτικότητα αλκοόλ: 60%
Η μπύρα Start The Future μπορεί, κυριολεκτικά, να σε κάνει να νοιώσεις ότι καίγονται τα όργανά σου. Η συγκεκριμένη γεύση οφείλεται στο γεγονός ότι η ζυθοποιία παραγωγής της φρόντισε να προσθέσει ουίσκι στη σύνθεσή της προκειμένου να την κάνει πιο δυνατή.

2. Brewmeister Armagedon

Χώρα: Σκωτία
Περιεκτικότητα αλκοόλ: 65%
Η Armagedon από τη Brewmeister είναι μια ανάσα από την κορυφή με τις πιο δυνατές μπύρες του κόσμου. Η μπύρα περιέχει 65% αλκοόλ και καταναλώνεται σαν ουίσκι. Η γεύση της παραδόξως δεν είναι τόσο βαριά όσο αναμένεται αλλά το αλκοόλ είναι πολύ έντονο σε αυτή.

1. Brewmeister Snake Venom

Χώρα: Σκωτία
Περιεκτικότητα αλκοόλ: 67. 5%
Η πιο δυνατή μπύρα στον κόσμο έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 67. 5% και είναι «δηλητήριο» όπως ακριβώς και το όνομά της. Η ζυθοποιία που είχε βάλει στόχο να δημιουργήσει τη πιο δυνατή μπύρα του κόσμου τα κατάφερε με τη Snake Venom, που σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μπύρες της λίστας είναι η πιο φθηνή, καθώς η τιμή της ανέρχεται στις 80 λίρες.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!