Δείτε επιλογές για ταίριασμα μπύρας με τα κύρια κρεατικά

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απο το να μαζευτείς για ένα φιλικό μπάρμπεκιου στην αυλή ή το μπαλκόνι κάποιου φίλου και η παρέα να αναδιπλώσει το ταλέντο της στο ψήσιμο επιλεγμένων κρεατικών συνδυάζοντας τα με τις αγαπημένες μπύρες του καθενός. Παρακάτω θα δείτε πως με τις κύριες 5 κατηγορίες κρεάτων θα απογειώσουμε το μενού συνοδεύοντας την μπύρα που αρμόζει.


Γαλοπούλα
Οι διακοπές είναι μια εποχή για να απολαύσετε το καλό φαγητό, και φυσικά, την καλή μπύρα. Αλλά ξέρατε ότι η αντιστοίχιση της μπύρα θα μπορούσε να βελτιστοποιήσει την όλη εμπειρία του γιορτινού δείπνου; Εδώ είναι μερικές συμβουλές για την αντιστοίχιση των γευμάτων των διακοπών σας με τα αγαπημένα σας πιάτα. Με ένα παραδοσιακό ψητό γαλοπούλας, οι σκούρες malts και amber ale μπύρες είναι τέλεια ζευγάρια. Η αμαύρωση κατά τη διαδικασία παρασκευής είναι παρόμοια με το καραμέλωμα που λαμβάνει χώρα στο φούρνο, ενώ η γαλοπούλα ψήνεται. Βυνώδες μπύρες, αναδεικνύουν τα βότανα και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στη γέμιση για να δημιουργήσετε ένα συνδυασμό αντήχησης που είναι βέβαιο ότι θα αφήσει τους καλεσμένους σας ικανοποιημένους. Μια Βελγική ale είναι αρκετά ισχυρή και βαριά για να ξεφύγουμε από τα λιπαρά κρέατα και τα αμυλούχα λαχανικά, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν λίγη περισσότερη αντίθεση. Αποφύγετε τις ΙΡΑ, επειδή η πίκρα τείνει να αποσπάσει την προσοχή από τις ήπιες γήινες γεύσεις του γεύματος.

Χοιρινό
Το χοιρινό είναι ένα πλούσιο και συνήθως αλμυρό πιάτο εμποτισμένο με κρεμμύδια και σκόρδο με μια ιδιαίτερη υφή. Μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις γι 'αυτό είναι σημαντικό να το συνδυάσετε με μια μπύρα που συμπληρώνει τις γεύσεις της βάσης. Το χοιρινό κρέας είναι καταλληλότερο με Pale Ale. Pale μπύρες είναι πιο ρητινώδες και μπορούν να αναδειχθούν μέσα από τα μπαχαρικά και καρύκευμα. Περιέχουν, επίσης, γλυκές νότες που παίζουν καλά με την αψιά γεύση του χοιρινού. Αν το χοιρινό είναι πιο πικάντικο, μια μπύρα απο μέλι θα έδινε αντίθεση στην ένταση. Μια Porter, πιο συγκεκριμένα μια καπνιστή porter, θα ταίριαζε επίσης καλά. Το χοιρινό κρέας τείνει να έχει ένα άρωμα καπνιστού που ενισχύεται από τις καπνιστές νότες της Porter. Eχουν επίσης λεπτές νότες σοκολάτας, οι οποίες συμπληρώνουν τη γλύκα της σάλτσας.



Μπριζόλα
Η μπριζόλα είναι ένα βαρύ πιάτο, πλούσιο σε διάφορες γεύσεις, καθιστώντας το ιδανικό συνδυασμό με βαρύτερες μπύρες. Με όποιον τρόπο και να παρασκευαστεί, θα πρέπει να συνδυαστεί με μια μπύρα που να μπορεί να ταιριάξει με την έντασή της. Κατά την προετοιμασία μιας κλασσικής μπριζόλας στην σχάρα, μια Red Ale μπύρα ταιριάζει απόλυτα. Οι Red Ales είναι βαριές με άρωμα ψημένου επιτρέποντάς τους να ενισχύσουν τη γεύση των ζουμερών ψητών κρεάτων. Οι Porter είναι επίσης ένα καλό ζευγάρι με μια μπριζόλα, ειδικά μια μπριζόλα ψαρονέφρι. Η γεμάτη γεύση της Porter είναι σε θέση να ανταγωνιστεί με την πλούσια σαρκώδες υφή μιας μπριζόλας από μέτρια ως καλά ψημένη. Μετρίως ψημένες μπριζόλες ή μπριζόλες ταρτάρ συνδυάζονται και με Stout. Η ομαλότητα της stout συγκρίνεται με την υφή του ακατέργαστου κρέατος και είναι αρκετά ισχυρή για να ενισχύσει τις γεύσεις.

Μπιφτέκια
Τα μπιφτέκια έχουν γεμάτη γεύση και είναι πλούσια σε υγρά. Βρίσκοντας το καλύτερο είδος μπύρας που μπορεί να συνδυάσετε με ένα burger ίσως να είναι δύσκολο. Μια μπύρα που είναι πάρα πολύ βαρύ θα είναι ακατανίκητη, ενώ μια μπύρα που είναι πάρα πολύ ελαφριά μπορεί να χαθεί στις γεύσεις. Pale Ale μπύρες είναι οι πλέον κατάλληλες για ένα παραδοσιακό burger με μια υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος. Η πίκρα του λυκίσκου και η υψηλή ενανθράκωση αντιτίθεται με το λίπος και καθαρίζει την παλέτα, ειδικά αν προσθέτεται στο burger σας toppings με πικάντικο τυρί ή μπέικον. Τα Burgers που γίνονται με τη χρήση άπαχου βοδινού κρέατος είναι καλύτερο να τα συνδυάζεται με μια Pilsner. Οι Pilsners ενεργούν με τον ίδιο τρόπο όπως παραπάνω, αλλά ως ελαφρώς ελαφρύτερες μπορούν να συγκριθούν με το άπαχο βοδινό κρέας. Τα μπιφτέκι λαχανικών ή αυτά που περιέχουν ψητά λαχανικά είναι καλύτερα με μπύρες Wheat. Η ελαφριά γεύση της μπύρας wheat επιτρέπει σε όλα τα αρώματα των λαχανικών να αναδειχθούν.

Ψητό Κοτόπουλο
Το ψητό κοτόπουλο είναι ένα γλυκό και αλμυρό πιάτο με ποικιλία γεύσεων. Αυτό το καθιστά εύκολο να συνδυαστεί με διαφορετικά στυλ μπύρας. Συνήθως, το καλύτερο είναι να το συνδυάσετε με μια ελαφρύτερη μπύρα, ως ελαφρύ πιάτο. Οι Amber Ales είναι καλά ισορροπημένες και μπορούν να συνδεθούν με ελαφρύτερα και βαρύτερα γεύματα. Ταιριάζουν με τις ελαφριές γεύσεις του κοτόπουλου, αλλά μπορούν να αντέξουν μέχρι και τα ισχυρά φυτικά μπαχαρικά. Οι καραμελωμένες νότες της μπύρας συμπληρώνουν το τραγανό και σχεδόν καραμελωμένο δέρμα του ψητού κοτόπουλου. Γερμανικού τύπου Lager είναι επίσης μια καλή επιλογή. Είναι γενικά πιο ελαφριές στη γεύση. Έχουν μια ελαφριά γλυκύτητα που αναδεικνύει τις γλυκές νότες του ψητού κοτόπουλου, ενώ ο λυκίσκος της μπύρας συμπληρώνουν τα καρυκεύματα.

Μετάφραση από: The Beer Store
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!