Η Ζυθοποιία: Παράγεται από την ζυθοποιία Hacker-Pschorr Brewery, μία από 6 ζυθοποιίες που λαμβάνουν μέρος στο ετήσιο Oktoberfest του Μονάχου. Η ζυθοποιία ιδρύθηκε το 1417 ως Hacker (99 χρόνια πριν τη θέσπιση του νόμου περί καθαρότητας της μπύρας - Reinheitsgebot). Το 1793 o Joseph Pschorr, υπάλληλος της ζυθοποιίας παντρεύεται την Maria Theresa Hacker, κόρη του ιδιοκτήτη και brew master Peter Paul Hacker και στα επόμενα 15 χρόνια θα καταφέρει με σκληρή δουλειά και πολύ ταλέντο να μετατρέψει τη μικρή ζυθοποιία Hacker σε κορυφαία μεταξύ των 50 που λειτουργούσαν στο Μόναχο. Το 1820 θα ιδρύσει στην οδό Neuhauserstrasse στην καρδιά του Μονάχου την ζυθοποιία Pschorr. Οι δύο ζυθοποιίες θα λειτουργούν ανεξάρτητα μέχρι το 1972, οπότε ενώνονται και η μπύρα ονομάζεται πλέον Hacher Pschorr.

Η Μπύρα: Η Hacker-Pschorr έχει ξανθό χρώμα και φυσικά είναι θολή. Πυκνός λευκός αφρός μέτριας διάρκειας. Η παρουσία της βύνης είναι αδιαμφισβήτητη στο άρωμα, που εμπλουτίζεται από νότες ξύλινου βαρελιού και κελαριού. Προς μεγάλη μας έκπληξη, τα εκπληκτικά αρώματα δεν συνοδεύονταν από αντίστοιχες γεύσεις. Μέτριο σώμα και επίγευση, στην οποία κυριαρχεί ο λυκίσκος.

ΤύποςKellerbier
ΧρώμαΚεχριμπαρί
Αλκοόλ5,5 %
ΖυθοποιίαPaulaner Brauerei (Schörghuber)
ΠροέλευσηΓερμανία
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!