Αν και οι Γερμανοί φαίνεται να πίνουν λιγότερη μπύρα σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο η χώρα έχει πάνω από 600 ζυθοποιίες με περίπου 6.000 μάρκες και είδη μπύρας, με μια μικροζυθοποιία του Μονάχου να εκμεταλλεύεται το κοινό της και να αποκτά χρηματοδότηση μέσω δανεισμού και crowdfunding.
Η ζυθοποιία Giesing ιδρύθηκε το 2007 από τον Steffen Marx και καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Μονάχου, κυρίως μέσω του δικού της καταστήματος – μπυραρίας. Παράγει 12 ποικιλίες μπύρας και τα πάει αρκετά καλά μια και ο ετήσιος τζίρος αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ! Ο Steffen Marx είχε πραγματοποιήσει μια δοκιμαστική συμμετοχική ή πληθοποριστική χρηματοδότηση μέσω της πλατφόρμας Conda στο παρελθόν, συγκεντρώνοντας 735.000 ευρώ σαν δάνειο και αποφάσισε να πραγματοποιήσει και δεύτερη καμπάνια.
Αυτή τη φορά συγκέντρωσε 1,2 εκατ. ευρώ από 1.300 επενδυτές οι οποίοι στην ουσία δεσμεύτηκαν μακροχρόνια με την εταιρεία κάτι επίσης πολύ σημαντικό. Το δάνειο έχει περίοδο αποπληρωμής 11 έτη και το επιτόκιο είναι 6%. Ο τόκος θα πληρώνεται σε κουπόνια μπύρας τα οποία οι επενδυτές θα καταναλώνουν στο μπαρ της ζυθοποιίας! Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση της παραγωγής έτσι ώστε να καλυφθούν εμπορικά και άλλες πόλεις και περιοχές.
Πηγή
Τι είναι το Crowd funding;
Crowdfunding πολύ απλά είναι η χρηματοδότηση από το πλήθος. Συνήθως αναφερόμαστε στη χρηματοδότηση κάποιου έργου/project ή κάποιας ιδέας από πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι προσφέρουν μικρά ποσά ο καθένας, αλλά από τη συμβολή όλων καλύπτεται ο οικονομικός στόχος για κάθε έργο.
Συνήθως, το crowdfunding αφορά περιπτώσεις μικρο-χρηματοδότησης από 5.000-50.000 ευρώ και δεν περιορίζεται σε επιχειρηματικές ιδέες, αλλά και στη χρηματοδότηση Life Projects για σπορ, τέχνες, ιατρικές ανάγκες, εκπαίδευση, ταξίδια, εθελοντισμό κλπ. Επίσης, το crowdfunding μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τη χρηματοδότηση Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).
Σήμερα, υπάρχουν διάφορες πλατφόρμες στο internet που προσφέρουν τη δυνατότητα υλοποίησης κάποιας μορφής crowdfunding. Υπάρχει η μορφή του crowdfunding, που προσφέρει μετοχές σε μικροεπενδυτές, σε Venture Capitals, χρηματοδότηση με τη μορφή δανεισμού και όλα τα παραπάνω σε επίδοξους start uppers. Για τις προηγούμενες μορφές crowdfunding αναπτύσσεται αυτή την περίοδο ένα ιδιαίτερο κανονιστικό πλαίσιο, με στόχο να προστατεύει αμφότερους μικροεπενδυτές, χρηματοδότες αλλά και δημιουργούς project. Η πιο απλή μορφή του crowdfunding παραμένει, ωστόσο, η απευθείας αξιοποίηση μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας και των εργαλείων που προσφέρει στο χρήστη για την παρουσίαση της ιδέας του και τη δικτύωση μέσω των social media.
Πηγή
Post A Comment:
0 comments:
Αφήστε μας το σχολιο σας!