Όλοι όσοι γνωρίζουν τον Φώτη Αναστασίου και την προσφορά του στην μπύρα περιμένουν με ανυπομονησία τις μπύρες που θα παρασκευάσει η μικροζυθοποιία του. Άλλη μια Αθηναϊκή, με ονοματεπώνυμο, μικροζυθοποιία έρχεται σύντομα και αδράξαμε την ευκαιρία να πούμε μερικά λόγια με τον ιδιοκτήτη.  

1. Καλησπέρα Φώτη. Πες μας λίγο για την επιλογή της περιοχής που έστησες την μικροζυθοποιία σου; 
Καλησπέρα, η επιλογή της περιοχής που στήσαμε την μικροζυθοποιία Αναστασίου έχει να κάνει με το μέρος που μεγάλωσα, ζω και επιχειρώ. Είναι αρκετά ευχάριστο να προσφέρεις στη περιοχή σου έστω και με αυτό το τρόπο.

2. Το Χαλάνδρι πιστεύεις είναι ένας πυρήνας μπύρας στην Αθήνα; 
Το Χαλάνδρι για χρόνια είναι πυρήνας μπύρας στην Αθήνα και στα βόρεια προάστια, μην ξεχνάμε πως εδώ ξεκίνησε η Craft το 1997 αλλά και παλιότερα υπήρχαν παραδοσιακά ζυθοπωλεία. Επίσης δύο απο τις πιο γνωστές αλυσίδες εστιατορίων μπύρας (Beer Academy - Ζύθος) εδρεύαν στο Χαλάνδρι και τα τελευταία χρόνια η Pub που θεωρείται σίγουρα σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της μπύρας, τους ζυθοποιούς και οικοζυθοποιούς.

3. Θα υπάρχει σύνδεση του μικροζυθοποιίου με την Local πχ στο σερβίρισμα; 
Για αρχή ναι, στην πορεία θα δούμε...περιμένουμε και την ανταπόκριση του κόσμου. Η λογική είναι να πίνεις την μπύρα όσο πιο φρέσκια απο την δεξαμενή γίνεται και αυτό δεν θα γίνεται καλύτερα απο την pub.

4. Σε τι μονοπάτια θα κινηθείτε όσο αφορά τις συνταγές; 
Για τις συνταγές θα πειραματιστούμε αρκετά αφού το σύστημα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Η τέχνη της ζυθοποίησης είναι δημιουργία και εμείς θα το κάνουμε πράξη.

5. Τα ταξίδια σου θα σε βοηθήσουν στο νέο εγχείρημα σου πιστεύεις ώστε να φέρεις νέες ελληνικές γεύσεις; 
Νομίζω πως ήδη το κοινό της Local Pub είναι αρκετά εξοικειωμένο με νέες γεύσεις εμείς απλά θα τις κάνουμε πραγματικότητα. Μεγάλο ρόλο θα παίξει και η σχέση τιμής και ποιότητας.

6. Κλείνοντας πες μας πότε να περιμένουμε κυκλοφορία ετικέτας σου και αν θα σε δούμε σε κάποιο event στην μπυραρία ή άλλου;
Αν όλα πάνε καλά αρχές Μαρτίου θα είμαστε έτοιμοι και οι βρύσες της Local Pub θα φιλοξενούν δύο ίσως και τρεις συνταγές. Για ότι άλλο θα ενημερωθείτε απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία...

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!