ΕΖΑ ζ Fine Lager
Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης παρουσιάζει τη νέα ξανθιά μπύρα ΕΖΑ ζ Fine Lager, που ήρθε για να ταράξει τα νερά και να εδραιωθεί στην κατηγορία της, δείχνοντάς μας πως οι αληθινές γεύσεις είναι αυτές που δημιουργούν τις πιο αληθινές στιγμές! Η ΕΖΑ ζ Fine Lager, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση HORECA, αποτελεί τη νέα ποιοτική ελληνική πρόταση στην κατηγορία των lager. Μία ξανθιά μπύρα με γεμάτο σώμα και αρμονία γεύσης. Η μπύρα όπως πρέπει να είναι. Παράγεται από πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας. Με το αρτεσιανό νερό του Παρνασσού και τις εκλεκτές ποικιλίες κριθαριών και λυκίσκου να συνθέτουν μία ευχάριστη, ευκολόπιοτη και δροσιστική μπύρα. Έχοντας ελαφριά αρώματα και ελαφριά πικράδα είναι κατάλληλη για να την απολαύσεις σε κάθε περίσταση αλλά και να τη συνδυάσεις με την ελληνική κουζίνα.



Funky Greek Summer
Πώς θα μπορούσε να κλείσει κανείς το Ελληνικό καλοκαίρι σε ένα μπουκάλι; Το χρυσαφένιο χρώμα του, τη δροσιά της θαλάσσιας αύρας, τις ανέμελες στιγμές του...Όλα αυτά μαζί συνυπάρχουν στην Funky Summer, μια seasonal summer Beer, δροσιστική, αρωματική ικανή να μας παρασύρει στο όνειρο του Ελληνικού καλοκαιριού. Πρόκειται για μια Season Ale, στα 4,5% abv με βύνες Pale και λυκίσκους Cascade, Columbus και Simcoe. Στόχος της νέας ετικέτας της Μικροζυθοποιίας είναι να αναβαθμίσει την καλοκαιρινή μας απόλαυση, με μια ευκολόπιοτη Ale.

Δίνη
Έφτασε η Δίνη, και πόνο δίνει. Καθώς ο ανταγωνισμός των γυφτοζυθοποιών φουντώνει, τα λαμόγια του ζύθου επιστρέφουν. Και πάνω στην απόγνωση να κρατήσουν αλώβητο το brand name τους από μέτριες μπύρες, υπογράφουν μνημόνιο με έναν απο τους πρωτεργάτες της κραφτ κουλτούρας στην Ευρώπη -το ζυθοποιητικό κεφάλαιο της λεβεντογέννας Κρήτης που λέγεται Κέτιλ- και καβάλανε το παγκόσμιο γαϊτανάκι ξεπουλημένων της αρπαχτής που ακούει στο χαρακτηρισμό collaboration, για να σας φέρουν τι άλλο; Μα φυσικά το πιο hot style του 2017, το trending topic στο χώρο της μπύρας. New England IPA λοιπόν, θολή λασπουριά λυκίσκου στα πρότυπα μιας αμίτας μόσιον αλλά και λίγο off style καθώς έχουμε την υπερβολή στο αίμα μας και την ώρα που δεν κοίταγε ο Κέτιλ πετάξαμε μερικά κιλά λυκίσκου παραπάνω για να μουδιάζει η γλώσσα σας. Μένοντας πιστοί στις guerilla brewing τακτικές μας, τη μαγιά δεν την αγοράσαμε, αλλά κάναμε ριφιφί στο υπερσύγχρονο yeast lab της 7 Seven Island Brewery, που στην εποχή της ιχθυοκαλλιέργιας και των επιδοτήσεων, είδε μπροστά και ξεκίνησε το πείραμα της εκτροφής μαγιάς στην γλυκιά Κέρκυρα.


Στάλα Ρούσα
Πριν από μερικές ημέρες η Στάλα Pale Ale της ζυθοποιία, διακρίθηκε στα Greek BEER Awards, στην κατηγορία Pale Ale, κατακτώντας το Χάλκινο Μετάλλιο. Η μπύρα της Ηπείρου, φαίνεται ότι ήρθε για να πρωταγωνιστήσει στην αγορά. Κι αυτό αποδεικνύεται με το νέο προιόν, την «Στάλα Ρούσα» που κάνει πρεμιέρα. Πρόκειται για μια Irish Red Ale της οποίας η παραγωγή θα είναι μόνιμη. Προς το παρόν κυκλοφορεί μόνο σε φιάλη των 330ml αλλά μελλοντικά θα κυκλοφορήσει και σε βαρέλι. Μερικά χαρακτηριστικά της μπύρας είναι το ελαφρύ σώμα, με αρώματα βύνης και ελαφρά γεύση καβουρδισμένων δημητριακών, χαμηλά αρώματα λυκίσκου, κεχριμπαρένιο χρώμα, αρώματα καραμελωμένης βύνης και υποψίας ψημένων σιτηρών.



Sknipa Bold
Αφιλτράριστη και απαστερίωτη Session IPA μπύρα με 5% αλκοόλ και 50 IBU, από την Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Θέρμης. Η μπύρα με τον τολμηρό μπυροσβέστη της ετικέτας που έρχεται να μας ξεδιψάσει με γενναιόδωρες ποσότητες 3 λυκίσκων, (Cascade, Simcoe και Mosaic). Θολή κόκκινη στο χρώμα, με πλούσιο πυκνό αφρό πολύ μεγάλης διάρκειας και μέτρια ενανθράκωση. Στη μύτη διακρίνονται τα αρώματα λυκίσκου, βοτάνων και εσπεριδοειδών. Η γεύση είναι έντονη, φρουτώδης, με αρκετή πικράδα που αρμόζει σε μια IPA. Σίγουρα ξεδιψαστική και με μια ευχάριστη πικράδα στο μικρής διάρκειας τελείωμα.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!