Μια σπουδαία προσπάθεια για παρασκευή μπύρας με ανανεώσιμες πηγές

Η μεγάλη ζυθοποιία Anheuser-Busch InBev (AB InBev) δεσμεύθηκε ότι θα προμηθεύεται το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2025. Με ανακοίνωση της, η ζυθοποιία ανέφερε ότι η δέσμευσή της θα βοηθήσει να «μετατοπιστούν έξι τεραβατώρες ηλεκτρικού ρεύματος ετησίως, σε ανανεώσιμες πηγές, στις αγορές όπου δραστηριοποιείται η AB InBev». Όπως πρόσθεσε, η απόφαση αυτή θα οδηγήσει σε μείωση του λειτουργικού ίχνους άνθρακα κατά 30%, το οποίο αντιστοιχεί στην εξαφάνιση σχεδόν 500.000 αυτοκινήτων από το δρόμο, μεταδίδει το CNBC.

Η InBev ανέφερε επίσης πως αναμένει να αντλήσει το 75-85% της ηλεκτρικής ενέργειας από άμεσες συμφωνίες αγοράς ενέργειας, με το υπόλοιπο να προέρχεται από τεχνολογίες, περιλαμβανομένων ηλιακών πάνελ.

«Η κλιματική αλλαγή έχει βαθιές επιπτώσεις για την εταιρία μας και για τις κοινότητες όπου ζούμε και εργαζόμαστε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού, Carlos Brito, σε ανακοίνωσή του.
«Ο περιορισμός στα ορυκτά καύσιμα είναι καλός για το περιβάλλον και καλός για την επιχειρηματικότητα, και είμαστε αφοσιωμένοι στο να βοηθήσουμε στην προώθηση μιας θετικής αλλαγής», πρόσθεσε, παρατηρώντας πως «έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε ηγετικό ρόλο στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, αγοράζοντας ενέργεια με πιο βιώσιμο τρόπο».

Η ζυθοποιία ανακοίνωσε, ακόμη, ότι συμμετέχει πλέον στην RE100, μια πρωτοβουλία που αποτελείται από μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες του πλανήτη, ενώ όλες έχουν δεσμευθεί στην ανανεώσιμη ενέργεια.

«Η AB Inbev τονώνει σημαντικά την ζήτηση για ανανεώσιμες πηγές σε όλο τον κόσμο, επιδεικνύοντας ακριβώς το είδος της ηγεσίας που χρειαζόμαστε για να επιβραδύνουμε την κλιματική αλλαγή και να επιταχύνουμε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, εμπνέοντας άλλες εταιρίες σε όλο το μήκος της αλυσίδας αξίας», υποστήριξε και ο Sam Kimmins, επικεφαλής της RE100.

Source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!