Η Ζυθοποιία: Η ιστορία ξεκινά το 1074, στο Affligem του Βελγίου, 20 χλμ από τις Βρυξέλλες, κάπου ανάμεσα στο Φλαμανδικό τμήμα της επαρχίας Brabant και στα σύνορα της Ανατολικής Φλάνδρας, όταν 6 Ιππότες αποκήρυξαν το βίαιο παρελθόν τους και αποφάσισαν να γίνουν μοναχοί στο τάγμα του Αγίου Βενέδικτου, ιδρύοντας το Αβαείο της Affligem, στο οποίο και γεννήθηκε η ομώνυμη μπύρα. Ως μοναχοί αφιερώθηκαν σε ένα βίο αγνότητας και στην τελειοποίηση της τέχνης της ζυθοποίησης, που τότε γινόταν για βιοποριστικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς. Με πολύ μεράκι και αφοσίωση εξέλιξαν την τέχνη τους, μετουσιώνοντας την μπύρα Affligem σε θεϊκή απόλαυση. Μέσα στους αιώνες, η παράδοση της Affligem διατηρήθηκε ως αναπόσπαστο μέρος της μοναστικής ζωής. Η γνωστή αυτή βελγική, μοναστηριακή μπύρα «επιβίωσε» ανά τους αιώνες και φτάνει ακόμα και σήμερα στο ποτήρι μας, με την ίδια ακριβώς συνταγή, εκείνη που οι μοναχοί ονόμαζαν «formula antiqua renovata». Για την παρασκευή της χρησιμοποιούνται τρεις ποικιλίες λυκίσκων της Ευρώπης: saaz, spalte και savinski golding. Τελικά, όμως η «ουσία» της βρίσκεται στην επιλεγμένη μαγιά της, η οποία σε συνδυασμό με τη διαδικασία ζυθοποίησης «διπλής ζύμωσης» της χαρίζουν αυτή την χαρακτηριστική σπιρτάδα στη γεύση.

Η Μπύρα: AFFLIGEM BLONDE
Είναι ξανθιά, με πικάντικο άρωμα, βύνης, μπανάνας και κίτρου, απαλή γεύση στην οποία αναδύονται νότες τροπικών φρούτων, έχει υπέροχη ξηρότητα αλλά και ελαφριά πικράδα. Το σώμα της είναι μέτριο ενώ στην επίγευσή της διακρίνω την υπέροχη αίσθηση της μαγιάς, τα αρώματα της μύτης, ίχνος βανίλιας και λυκίσκο. 

ΤύποςBelgian Blonde/Golden
ΧρώμαΞανθό
Αλκοόλ6.8 %
ΖυθοποιίαAffligem Brewery
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd

Η Μπύρα: AFFLIGEM DOUBLE
Έχει καστανοκόκκινο χρώμα και όμορφα αρώματα μπαχαρικών, γαρίφαλλου και σταφίδας που με εντυπωσίασαν από την αρχή. Η απαλή της γεύση χαρακτηρίζεται από τις σκουρόχρωμες βύνες που της προσδίδουν γλυκύτητα σταφίδας και μελάσσας ενώ είναι πικάντικη, ξηρή, φρουτώδης, με νότα καραμέλας και λυκίσκου.

ΤύποςBelgian Dubbel
ΧρώμαΚαφεκόκκινο
Αλκοόλ6.8 %
ΖυθοποιίαAffligem Brewery
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!