Ανακοινώνεται και επίσημα η διεξαγωγή του 1st BREWLTIMATE EXPERIENCE COMPETITION. Ένας διαγωνισμός παρασκευής μπύρας που γεννήθηκε από τη συνεργασία του Beer Deli με την Κερκυραϊκή ζυθοποιία. Ο διαγωνισμός έχει σαν θέμα την δημιουργία μιας Red IPA και θα διεξαχθεί 13 & 14 Οκτωβρίου 2016 στον Αρίλλα της Κέρκυρας. Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτούς τους διαγωνισμούς, η μπύρα του νικητή θα βγει σε παραγωγή από την Κερκυραϊκή ζυθοποιία. Βέβαια, δεν σταματάει εδώ. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός προχωράει λίγο παραπέρα, έτσι ώστε να δικαιολογείται και ο τίτλος του. Ετοιμαστείτε λοιπόν και 3 από εσάς θα βιώσουν την απόλυτη εμπειρία η οποία ξεκινάει από την παρασκευή της μπύρας σπίτι σας μέχρι...

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 
Ο τύπος της μπύρας που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός είναι η Red IPA. Τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου τύπου θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στο www.bjcp.org (http://bjcp.org/docs/2015_Guidelines_Beer.pdf) στη σελίδα 40 και πιο συγκεκριμένα είναι τα εξής: 
Αρχική πυκνότητα (OG): 1.056 – 1.070 
Πικρικές Μονάδες (IBUs): 40 – 70 
Τελική πυκνότητα (FG): 1.008 – 1.016 
Χρώμα (SRM): 11 – 19 
Αλκοόλ (ABV) : 5.5 – 7.5% 

Τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κατηγορίας, αναλύονται εκτενώς στο συνημμένο. Η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου (προκριματικοί) και Παρασκευή 14 Οκτωβρίου (τελικοί). Στο διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε ερασιτέχνης ζυθοποιός. Η διαδικασία ζυθοποίησης μπορεί να είναι All Grain ή BIAB. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση εκχυλισμάτων καθώς και η χρησιμοποίηση επαγγελματικού εξοπλισμού. Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να συσκευαστούν σε κλασικές φιάλες καφέ χρώματος, χωρητικότητας 330ml και διαστάσεως 23 X 6 (Ύψος Χ Διάμετρος πάτου), και να ταπωθούν με χρυσό καπάκι χωρίς κάποιο διακριτικό. Όλες οι φιάλες θα σταλούν στην Κερκυραϊκή μικροζυθοποιϊα, όπου και θα φυλάσσονται σε ειδικούς θαλάμους/ψυγεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα της κάθε μπύρας. 


Κάθε διαγωνιζόμενος, για να θεωρείται έγκυρη η συμμετοχή του, θα πρέπει απαραίτητα να στείλει ένα email στο info@beer-deli.gr με τίτλο 1st Brewltimate Beer Competition, στο οποίο θα αναγράφει τα προσωπικά του στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, email) καθώς και τη συνταγή της μπύρας που θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό. 
Αποστολή φιαλών 
Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να αποστείλει έξι (6) φιάλες των 330ml. Όλες οι μπύρες των διαγωνιζομένων θα πρέπει να σταλούν μέχρι την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στη παρακάτω διεύθυνση: 
Κερκυραϊκή Ζυθοποιϊα 
Αρίλας 49081 Κέρκυρα
 Τηλ: 26630-52072 
Κάθε κιβώτιο θα πρέπει να είναι σωστά συσκευασμένο έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχών απώλειες κατά τη μεταφορά. Εξωτερικά του κιβωτίου θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς τα στοιχεία του αποστολέα.

ΕΠΑΘΛΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι νικητές του 1st BREWLTIMATE EXPERIENCE COMPETITION, δεν θα είναι ένας αλλά τρεις. Ας δούμε όμως τα έπαθλα αναλυτικότερα, ξεκινώντας απο το τέλος. 
Ο 3ος νικητής θα πάρει ως έπαθλο ένα ταξίδι στην Ιταλία, σε κάποιο από τα παρευρισκόμενα (στην Κέρκυρα) ζυθοποιία. 
Ο 2ος νικητής θα πάρει ως έπαθλο το ταξίδι και μια δωροεπιταγή των 250€ από το BeerDeli 
O 1ος νικητής θα πάρει ως έπαθλο το ταξίδι, 1000€ από την Κερκυραϊκή ζυθοποιία και η συνταγή του θα βγει σε παραγωγή από την ίδια την Κερκυραϊκή ζυθοποιία. 

Όπως βλέπετε τα δώρα δικαιολογούν πλήρως το τίτλο του διαγωνισμό δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους διαγωνιζόμενους όχι μόνο να παρασκευάσουν μια μπύρα στο σπίτι τους και στη συνέχεια να διαγωνιστεί και να ζυθοποιηθεί στην Ελλάδα, αλλά να παρευρεθούν σε ζυθοποιείο του εξωτερικού, να μιλήσουν με επαγγελματίες ζυθοποιούς και να πάρουν μια πολύ καλή εικόνα για το πως παρασκευάζονται οι μπύρες στο εξωτερικό. Το μόνο σίγουρο είναι πως, όχι μόνο θα περάσουμε καλά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ στην Κέρκυρα, αλλά θα συνεχίσουμε και με τους 3 τυχερούς στην Ιταλία. 
Ετοιμάστε τις φωτιές σας!
source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!