Ποιοι ήμαστε...
Οι καιροί είναι δύσκολοι, το εγχείρημα τολμηρό αλλά η ιδέα ήταν καρφωμένη στο μυαλό μας πολλά χρόνια και το πάθος για την μπύρα ατελείωτο. Έτσι λοιπόν δύο φίλοι, ο Γιώργος και ο Άρης, ξεκινήσαμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα: να χαρίσουμε στην πόλη μας την πρώτη της μπύρα. Μια μπύρα που να ταιριάζει απόλυτα στις φυσικές της ομορφιές, στα πεντακάθαρα νερά της και στα γήινα χρώματα και αρώματά της. Τρικάλων Ζύθος απ’ όλες τις απόψεις η προσπάθειά μας λοιπόν… Η Τρικάλων Ζύθος ιδρύθηκε το 2016 στα Τρίκαλα και ξεκινάει την προσπάθειά της να προσφέρει στον τόπο της (και όχι μόνο) χειροποίητους ζύθους περιορισμένης ποσότητας αλλά υψηλής ποιότητας. Η πρώτη μπύρα της εταιρίας μας βασίζεται σε μια εξαιρετική συνταγή του Πολ Εμμανουηλίδη, ενός ανθρώπου που τόσα πολλά οφείλει η Ελληνική κοινότητα της μπύρας, που χώρεσε τόσα πολλά πράγματα μέσα σε ένα ποτήρι.
Όραμα
Παντρεύοντας τα μοναδικά αρώματα αμερικάνικων λυκίσκων με το πλούσιο γευστικό σώμα Ελληνικών βυνών, παράγουμε φρέσκιες και απαστερίωτες Ελληνικές μπύρες μικρής παραγωγής, διαφυλάσσοντας την ποιότητα και την μοναδικότητα της μπύρας μας. Κάπως έτσι βλέπουμε και το μέλλον της προσπάθειάς μας, μοναδικά αρώματα και γεύσεις να στολίζουν κάθε τρικαλινό (και όχι μόνο) τραπέζι και να συζητιέται σε όλες τις μπυροπαρέες ανά την Ελλάδα. Με αργά και σταθερά βήματα θα διευρύνουμε την παλέτα μας και με άλλους τύπους μπύρας για να καλύψουμε και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο…Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣΤρικάλων Ζύθος
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Καρδίτσης 31, Τρίκαλα
Τ.Κ.
42131
ΤΗΛ
2431029288
website



Η εταιρία συστάθηκε το 2012 από τους Ανδρέα Παπαδάκο, την Διονυσία Ντατσοπούλου – Μπριντζίκη και τον Διονύσιο Μπριντζίκη. Εδρεύει στο Λαντζόϊ Ηλείας. Η Ηλειακή Ζυθοποιία είναι η πρώτη Ζυθοποιία του νομού Ηλείας και η μεγαλύτερη στη Νότιο Ελλάδα. Με παραγωγή που ξεπερνάει τα 40000 εκατόλιτρα, και τεχνολογίες στην αιχμή του δόρατος, αποτελεί μια απ’ τις μεγαλύτερες επενδύσεις ζύθου στην Ελλάδα. Η Υπερσύγχρονη μονάδα χρησιμοποιεί πράσινη ενέργεια από φωτοβολταϊκά και γεωθερμία. Κάθε φορά που κάποιος ανοίγει μια Olympica Magna, θέλουμε να τον συνεπαίρνουν τα αρώματα της φύσης. Αυτά που προικίζουμε το κάθε μπουκάλι, μέχρι την τελευταία σταγόνα. Οι υπέροχες ελληνικές Βύνες, η μαγιά, ο Λυκίσκος, ίσως το καθαρότερο νερό της ορεινής Ελλάδας, όλα παίζουν το ρόλο τους στην ορχήστρα των γεύσεων της Olympica Magna. Αλλά καμιά ορχήστρα δεν είναι άρτια αν ο αρχιμουσικός δεν είναι εμπνευσμένος… Η Ιωάννα Σιδηροπούλου, η Master brewer της Ηλειακής Ζυθοποιίας, έχει το πάθος και τη βαθιά γνώση που χρειάζεται για την μυστηριακή αλχημεία του ζύθου. Είναι η μαέστρος των δεξαμενών και των πνευμάτων που κρύβονται στα υλικά. Χάρη στην Ιωάννα και την ενδελεχή τεχνική γνώση του Σάκη Μπριντζίκη, την γενναιότητα και την έμπνευση του Ανδρέα Παπαδάκου, την υπομονή και επιμονή της Διονυσίας Ντατσοπούλου – Μπριντζίκη, η Ηλειακή Ζυθοποιία είναι πραγματικότητα. Θέλουμε να ξεπεράσουμε την στενή πραγματικότητα της δυσχέρειας των εποχών, θέλουμε να κάνουμε τα όνειρα όλων μας αληθινά. Δουλεύουμε σκληρά και ακατάπαυστα γιατί ξέρουμε ότι αν θες πραγματικά να φτάσεις κάπου, δεν υπάρχει άλλος τρόπος απ’ τη δουλειά. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Διαλέγουμε όλα τα υλικά της μπύρας μας, ένα προς ένα, με επιμονή στην ποιότητα και σχολαστική επιμέλεια. Μπαίνουμε μπροστά στις τεχνολογίες και τις χρησιμοποιούμε για να δώσουμε πνοή σε κάτι, που για τους περισσότερους είναι σχεδόν ακατόρθωτο… έχουμε ένα όραμα και το υπηρετούμε πιστά. Η μπύρα μας, η Magna, αλλά και οι άλλες που έρχονται σύντομα, είναι τα παιδιά που γέννησαν τα όνειρά μας.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣΗλειακή Ζυθοποιία  
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Πύργος Ηλείας
Τ.Κ.
27100
ΤΗΛ
2621069184
website



Η Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης είναι μία οικογενειακή - συλλογική προσπάθεια με κοινό παρανομαστή την αγάπη για τη μπύρα και τον νησί της Σαμοθράκης. Όλα ξεκίνησαν το 1981 όταν ο τότε ερασιτέχνης ζυθοποιός Θανάσης Αποστολάκος άνοιξε στην Αθήνα το μπαρ Γρανάζι, επεκτείνοντας έτσι τους ζυθογευστικούς του ορίζοντες σε ευρωπαϊκές μπύρες. Αργότερα, το πάθος και το μεράκι για την μπύρα τον οδήγησε στο Home brewing/οικιακή ζυθοποίηση. Έτσι το πάθος και η αγάπη του για την απόλαυση και την παραγωγή μπύρας μεταδόθηκε και στην υπόλοιπη οικογένεια. Χρόνια μετά, στο νησί που η οικογένεια αγάπησε, τη Σαμοθράκη, το όνειρο για παρασκευή υψηλής ποιότητας φρέσκιας μπύρας, με κύριο συστατικό το νερό του νησιού, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, πήρε σάρκα και οστά. Η εταιρεία μικροζυθοποιίας δημιουργήθηκε με μετόχους που έχουν το ίδιο πάθος για δημιουργία, και έτσι η ιδέα απογειώθηκε. Το 2016 μετά από 3 χρόνια αγωνίας και σκληρής δουλειάς, η πρώτη μπύρα της Μικροζυθοποιίας Σαμοθράκης, γεννήθηκε στο ακριτικό αυτό νησί, με συνταγή του Θανάση Αποστολάκου. Μία μπύρα φρέσκια και δυναμική όπως ο μεγαλύτερος καταρράκτης, και χείμαρρος του νησιού, ο ΦΟΝΙΑΣ.
ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ
Η εναλλακτική μικροζυθοποιία με τη γευστικότερη φρέσκια μπύρα. Παράγουμε φρέσκια μπύρα ιδιαίτερης γευστικής αίσθησης, που γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης των πελατών μας.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Φιλοσοφία μας είναι η ‘φρέσκια’ μπύρα και επίσης η ιδιαιτερότητα στην γευστική αισθητική που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εγχώριας και της διεθνής αγοράς. Γνώμονας της παραγωγής μας είναι πάντα η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Η μικρή μας παραγωγή απευθύνεται σε ανθρώπους που εκτιμούν τις νέες γεύσεις και επιθυμούν να ανοίξουν τους γευστικούς τους ορίζοντες στον τομέα της ‘φρέσκιας’, μη παστεριωμένης μπύρας. Επιπλέον στοχεύουμε στην ανάδειξη του ιδιαίτερου και ιερού νησιού της Σαμοθράκης και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣΜικροζυθοποιία Σαμοθράκης  
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Χώρα Σαμοθράκης
Τ.Κ.
68002
ΤΗΛ
6979301248
website
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!