Το Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης ξεκίνησε τη λειτουργία του την Άνοιξη του 2016. Με δυνατότητα παραγωγής 20 εκατόλιτρων την ημέρα, αποτελεί ένα από τα πολλά μικροζυθοποιεία που ξεπήδησαν τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα, αλλάζοντας σιγά σιγά το τοπίο στην παραγωγή μπύρας αλλά και -γιατί όχι- το γούστο και τη νοοτροπία μας απέναντι στη μπύρα.

Φιλοσοφία και στόχος μας είναι οι μπύρες που παράγουμε να φέρουν κάτι καινούργιο και να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς...μπυράκηδες! Θέλουμε να προσφέρουμε φρέσκιες, απαστερίωτες, "ζωντανές" μπύρες, μπύρες που πίνονται ευχάριστα χωρίς να χρειάζεται να είναι παγωμένες, μπύρες που να ξεφεύγουν από τη γνωστή, επίπεδη γεύση του απόλυτα "βιομηχανοποιημένου" προϊόντος.

"Τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια", λένε. Εμείς πάλι προτιμάμε το "άρωμα" να είναι πλούσιο, η τιμή οικονομική και το μπουκάλι...χορταστικό! Έτσι, εμφιαλώνουμε τις μπύρες μας σε μπουκάλια των 500ml και κρατάμε χαμηλές και απόλυτα προσιτές τις τιμές τους, γιατί θεωρούμε ότι η μικρή πολυτέλεια της απόλαυσης μιας craft μπύρας δε θα πρέπει να είναι προνόμιο λίγων. Όλοι έχουν δικαίωμα σε μια καλή, οικονομική μπύρα!

Τέλος, ξεκινώντας από τη λογική ότι αυτόν τον τόπο τον "δανειστήκαμε" από τα παιδιά μας και γι αυτό οφείλουμε να τους τον παραδώσουμε όσο καλύτερο γίνεται, επιδιώκουμε να παράγουμε με το μικρότερο δυνατό κόστος για το περιβάλλον. Οι φιάλες μας είναι επιστρεφόμενες (και θα χαρούμε να μας επιστρέφονται όσο γίνεται πιο πολλές) και μέσα στο καλοκαίρι του 2016 το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας που καταναλώνουμε θα προέρχεται από τον ήλιο, ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων μας.

Παράγουμε μπύρα με οικολογική συνείδηση. Γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας λόγω ηλιακών panels, ενώ παράλληλα στοχεύουμε σε μείωση των αποβλήτων με επαναχρησιμοποίηση τους σε άλλες μορφές. Προτιμάμε επίσης να προμηθευόμαστε τις βασικές πρώτες ύλες μας από τον τόπο μας, γι αυτό και η βύνη, που αποτελεί το κυριότερο συστατικό της μπύρας έρχεται από την περιοχή της Θράκης, από την ίδια μας τη γειτονιά...

Όλες οι μπύρες που παράγουμε στο Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης είναι απαστερίωτες και αφιλτράριστες, γιατί θέλουμε να απολαμβάνετε (κι εμείς μαζί σας) τη μπύρα φρέσκια, στη φυσική της κατάσταση, με όλα της τα αρώματα και την πραγματική της υφή. Αυτό βέβαια συνεπάγεται για εμάς λίγο παραπάνω κόπο, αφού η απαστερίωτη μπύρα δε μπορεί να αποθηκευτεί για πολλούς μήνες. Έτσι, φτιάχνουμε διαρκώς νέες παρτίδες από φρέσκια μπύρα, η οποία φτάνει στο τραπέζι σας πολύ σύντομα, πριν χάσει τη μοναδική γεύση της.

ΟΙ ΜΠΥΡΕΣ
Θέρος (Summer Ale - Alc. 4,6% vol.)
Είναι ξανθιά, αλλά και αλλιώτικη. Με λίγα λόγια: είναι μπύρα ξανθιώτικη! Φρέσκια, ελαφριά, φυσικά θολή, με πλούσιο το άρωμα του λυκίσκου Saaz, η Θέρος είναι... η ξανθιά της παρέας. Διαφέρει για τη μεστή γεύση της, τη δροσιά της σταρένιας μπύρας που την καθιστά ιδανική για τους πιο ζεστούς μήνες, ενώ παραμένει ευκολόπιοτη και μπορεί να συνοδεύσει ευχάριστα τα γεύματά σας. Απολαύστε την σε θερμοκρασία 8ο C.


Γαία (Irish Red Ale - Alc. 5% vol.)
Η Γαία, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, είναι μια μπύρα που ξεχειλίζει από χαρακτηριστικά και γήινα αρώματα: μαγιάς, καραμέλας, καβουρδισμένων ξηρών καρπών... Χωρίς να πικρίζει ιδιαίτερα, η Γαία πίνεται ευχάριστα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Απολαύστε την σε θερμοκρασία: 8ο C


Έρεβος (Bohemian dunkel - Alc. 4,8& vol.)
Σε στυλ τσέχικης dunkel, η Έρεβος, σκοτεινή και ελαφρώς μυστηριώδης, κρύβει κάτω από την ευχάριστη πικράδα της πυκνά αρώματα κριθαριού και καραμέλας που οφείλονται στις ειδικές βύνες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της. Απολαύστε την σε θερμοκρασία 8ο C.

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!