Η Ζυθοποιία: Η παραγωγή της Veltins ξεκίνησε το 1824 στο Grevenstein της Γερμανίας από ένα μικρό ζυθοποιείο-ταβέρνα, αλλά σύντομα η ιδιαιτερότητά της εκτιμήθηκε από τα τυπικά εστιατόρια της περιοχής και απέκτησε πιστούς gourmet λάτρεις μέχρι και σήμερα. H Veltins θεωρείται η πρώτη γερμανική μπύρα που χρησιμοποίησε τον όρο Pils. Σήμερα, το εργοστάσιο της οικογένειας Veltins ειδικεύεται μόνον στην Pilsener, χρησιμοποιώντας την ιδιαίτερη γλυκύτητα του νερού των πηγών της περιοχής, που είναι πλούσιο σε ανθρακικό και μεταλλικά άλατα, καθιστώντας το ιδανικό για την παραγωγή μπύρας Pils. Η Veltins παρασκευάζεται σύμφωνα με τον Γερμανικό νόμο ποιότητας σ’ ένα από τα πιο υπερσύγχρονα ζυθοποιεία της Ευρώπης. Είναι εντυπωσιακό πως δεν παστεριώνεται και η παρασκευή της γίνεται χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Η χρήση των καλύτερων συστατικών καθώς και η αυθεντική οικογενειακή συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά, αποτελούν εγγύηση της απαράμιλλης ποιότητας της Veltins. Η Veltins είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με το ποδόσφαιρο, πράγμα που είναι εμφανές από το γεγονός ότι ένα από τα πιο σύγχρονα στάδια της Ευρώπης, το AufSchalke Arena, για 10 χρόνια μετονομάζεται σε Veltins Arena.

Η Μπύρα: Είναι η λαμπερή ξανθιά, με αίσθηση πραγματικής φρεσκάδας και με πικράδα, που δημιουργεί μια τέλεια ισορροπία με το σώμα, αφήνοντας στο τέλος μια ευχάριστη αίσθηση λυκίσκου. Μια ξεχωριστής ποιότητας μπύρα με ιδιαίτερα γευστικό μπουκέτο αρωμάτων. Φτάνει στην Ελλάδα απαστερίωτη, με συνέπεια η φρεσκάδα της να είναι και το ουσιαστικότερο γνώρισμά της. Ιδιαίτερα ελαφριά pils.

Τύπος                        German Pilsner
ΧρώμαΞανθό
Αλκοόλ4,8 %
ΖυθοποιίαBrauerei C.& A. Veltins
ΠροέλευσηΓερμανία
Reviewsratebeeruntappd




Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!