Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι η αιτία της καταστροφικής ξηρασίας που χτύπησε την Καλιφόρνια, προκαλώντας τη χειρότερη λειψυδρία των τελευταίων δεκαετιών. Οι Καλιφορνέζοι φαίνεται να συμφωνούν ότι η επένδυση σε τεχνολογίες άρδευσης, εξοικονόμηση νερού και ανακύκλωσης, είναι στρατηγικές που θα μειώσουν τις επιπτώσεις αυτής της ξηρασίας. Στο πλαίσιο αυτό μία εναλλακτική λύση για την κατάσταση στην Καλιφόρνια, η οποία δεν προέρχεται από τους κρατικούς μηχανισμούς, βρίσκεται στην... μπύρα!

Η ζυθοποιία Half Moon Bay Brewing Company φτιάχνει μπύρα χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα λύματα. Το νερό, που λαμβάνεται από τους νεροχύτες, τις ντουζιέρες και τα πλυντήρια ρούχων, δεν έχει επηρεάσει τη γεύση της μπύρας, σύμφωνα με την εταιρεία. Η ζυθοποιία έχει εγκαταστήσει ένα νέο σύστημα επεξεργασίας για την εξοικονόμηση νερού και παράλληλα χρηματοδότησε τη διάνοιξη δύο νέων πηγαδιών, κάτι το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά μια περιοχή που αναμένεται να ξεμείνει εντελώς από νερό στους επόμενους μήνες.

Το σύστημα EcoVolt θα χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα λύματα με τα οποία θα τροφοδοτεί το 10% από τα 7,8 εκατομμύρια γαλόνια (περίπου 30 εκατ. λίτρα) που χρησιμοποιεί κάθε χρόνο η ζυθοποιία για να παράξει 72.000 βαρέλια μπύρα. Επίσης, θα παράγει αρκετό βιοαέριο ώστε να ελαττώσει κατά 50% την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Τέλος, τα πηγάδια θα αυξήσουν τη δυνατότητα αποθήκευσης νερού της περιοχής κατά 40% σε σχέση με τώρα.

Δείτε το βίντεο


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!