Συνεχίζεται η επιτυχία και καταξίωση για τη Μικροζυθοποιία Σερρών & Βορείου Ελλάδος «Siris MicroBrewery», που για ακόμα μια φορά ήρθε από το εξωτερικό. Μετά το λανσάρισμα της νέας σειράς ‘Happy Brewers’, που πραγματοποιήθηκε φέτος τον Οκτώβριο στην έκθεση Ζυθογνωσία στην Αθήνα, οι 2 νέες μπύρες ταξίδεψαν στη Γάνδη του Βελγίου και έλαβαν το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία τους στο διεθνή διαγωνισμό ‘Brussels Beer Challenge’.

Πάνω από 1.500 μπύρες από 40 χώρες συμμετείχαν συνολικά στον διαγωνισμό, ενώ 85 καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες από το κλάδο της μπύρας από όλον τον κόσμο αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή που δοκίμασε και ανέδειξε τις καλύτερες συνταγές μέσα από μία διαδικασία τυφλής δοκιμής. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018.

Η Happy Brewers Hoppy Lager είναι μια Lager μπύρα ειδικά σχεδιασμένη για τις χαλαρές στιγμές των εραστών των IPA… Η καθαρή, ισορροπημένη και σταθερή γεύση της lager εμπλουτίζεται με μια έκρηξη αρωμάτων που προκύπτει από τις γενναίες δόσεις λυκίσκων, που ξεπερνούν σε ποσότητα κατά 5 φορές μια τυπική lager συνταγή. Ο λυκίσκος Huell Melon προσδίδει αρχικά δροσερά αρώματα πεπονιού, ενώ ο Vic secret που χρησιμοποιείται και στο Dry Hop χαρίζει επιπρόσθετα έντονα αρώματα ανανά, πεύκου και passion fruit. Σερβίρεται δροσερή στους 4 βαθμούς!

Ζουμερά αρώματα φρούτων πρωταγωνιστούν στην δεξιοτεχνικά ισορροπημένη Happy Brewers East Cost IPA που προσαρμόζει το σώμα της για να υποδεχτεί την ένταση των λυκίσκων. Μελετημένες δόσεις συνδυασμού βυνών δημιουργούν μια ιδανική βάση για να υποστηρίξει τα πλούσια αρώματα που σταδιακά προστίθενται και πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο. Οι λυκίσκοι Mosaic, Centennial και El dorado χαρίζουν αρχικά φρουτώδεις αρωματικές νότες ροδάκινου, μάγκο και μούρων, ενώ το dry hop στη συνέχεια ολοκληρώνει την πολύπλοκη αίσθηση με πρόσθετα αρώματα τροπικών φρούτων από τους Azacca και Citra. Η ευχάριστη πικράδα στην επίγευση επιβεβαιώνει την εκπληκτική γευστική ισορροπία, αποκαλύπτοντας τις 60 πικρικές μονάδες (IBU) που ήπια ενσωματώθηκαν σε μια IPA με 5,2 αλκοόλ.

Η νέα σειρά Happy Brewers ξεκίνησε το ταξίδι της στην ελληνική αγορά πριν ένα μήνα, κατακτώντας λαμπερές κριτικές από τους γευσιγνώστες του κλάδου και τους φίλους του ζύθου. Ήδη πήρε το δρόμο των εξαγωγών μαζί με τους υπόλοιπους κωδικούς της Μικροζυθοποιίας Σερρών, τις μπύρες VOREIA, σε πολλές Ευρωπαϊκές αγορές.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!