Αθήνα 29 Ιανουαρίου 2019 - Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών σε συνεργασία με τη FORUM, συγκεντρώνουν στις 8 Φεβρουαρίου, στη σκηνή του Beer & Spirits Show της έκθεσης HORECA 2019 μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπουςτης ελληνικής αγοράς μπύρας που θα παρουσιάσουν τα νέα δεδομένα και τις τάσεις στον κλάδο της ζυθοποιίας.

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιιών και εγκαινιάζει τη συμμετοχή της στην έκθεση HORECA που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες των κλάδων φιλοξενίας και εστίασης. Μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων και με τη συμμετοχή ειδικών, επιχειρεί να συστήσει στους επαγγελματίεςτης μαζικής εστίασης και του ξενοδοχειακού κλάδου, τις ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής μπύρας, αλλά και τις μικροζυθοποιίες που κατακτούν όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Παράλληλα με τις παρουσιάσεις, θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία διαφορετικών ειδών μπύρας, καθώς και διαδραστικάπαιχνίδια με τη συμμετοχή του κοινού. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο γνωστός παρουσιαστής Π. Πολυχρονίδης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Σπύρος Κερκύρας ιδρυτής και CEO της Bar Solutions, κορυφαίας εταιρείας διοργάνωσης Drinkevents και προσφοράς BarConsultancy και ο Γιάννης Χρύσου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, ο οποίος θα μοιραστεί με το κοινό αλήθειες και μύθους για τη διατροφική αξία της μπύρας.

Έναρξη εκδήλωσης: 14.30. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Μέρος Α’(14.30 – 15.30)
Παρουσίαση της Ελληνικής ‘Ένωσης Ζυθοποιών 
Η ιστορία της μπύρας
Do's and don'ts: Ζυθοποίηση και διάθεση/σωστές πρακτικές 
• Η μαγεία της ζυθοποίησης σε μικρά και μεγάλα ζυθοποιεία
• Ασφάλεια και υπεύθυνη κατανάλωση
• Διακίνηση και συνθήκες αποθήκευσης
• Μπύρα, διατροφή και υγεία(Γιάννης Χρύσου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος)

Μέρος Β’ (15.45 – 16.30)
Μπύρα στο κατάστημα (Σπύρος Κερκύρας, ιδρυτής και CEO της Bar Solutions)
• Σύγχρονα concepts καταστημάτων μπύρας από το εξωτερικό
Case Studies, ιδέες και προτάσεις καταστημάτων που έχουν ξεχωρίσει από την παγκόσμια σκηνή της μαζικής εστίασης και της καφεστίασης. 
• Σερβίρισμα: σεβασμός στην προσπάθεια του ζυθοποιού
Τι προσφέρει τελικά το τέλειο σερβίρισμα; Beer experts και παραγωγοί της μπύρας θα αποκαλύψουν τα μυστικά τους για το τέλειο σερβίρισμα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού. 
• Σχεδιάζοντας μια beer list στο κατάστημα
Μεταφέροντας τον κόσμο της μπύρας στο κατάστημα μέσα από ένα beerlist που θα ταξιδέψει τους πελάτες στις χιλιάδες γευστικές προτάσεις που προσφέρει η μπύρα.

Μέρος Γ’ (16.40 – 17.10)
Τυφλή γευστική δοκιμή μπύρας/blind tasting (30’) 
Mini διαγωνισμός με τυφλή γευστική δοκιμή 5 τύπων μπύρας με τη συμμετοχή του κοινού. 

ΜΕΡΟΣ Δ’ (17.20- 18.00) 
Συζήτηση με επικεφαλής των εταιρειών-μελών της ΕΕΖ 
Τάσεις στην αγορά της μπύρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό – το μέλλον της μπύρας

ΜΕΡΟΣ Ε’(18.00 – 18.30)
Διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό-QUIZ γνώσεων. Δώρα στους νικητές ( 30’)
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!