Η εξ ολοκλήρου νέα, υπερσύγχρονη βιομηχανία της Πατραϊκής Ζυθοποιίας, εδρεύει στα περίχωρα της Πάτρας, στα Βραχνέικα όπου λειτουργεί η ζυθοποιία, το εμφιαλωτήριο, το κέντρο διανομής και οι διοικητικές υπηρεσίες. Η Πατραϊκή Ζυθοποιία ιδρύθηκε από τους αδελφούς Γιώργο και Κωνσταντίνο Αντωνακόπουλο που έζησαν μεγάλη περίοδο της ζωής τους στην Γερμανία και επαναπατρίσθηκαν σχετικά πρόσφατα. Το πάθος δύο αδελφών να δημιουργήσουν κάτι δικό τους ξεχωριστό αλλά και το δέσιμό τους με το ζύθο – από την πολύχρονη παραμονή τους στην "μητέρα" της μπύρας, τη Γερμανία – βάζει ξανά την Πάτρα, μετά από τέσσερις και πλέον δεκαετίες, στην πρώτη γραμμή παραγωγής μπύρας. Ένα μικρό οικογενειακό ζυθοποιείο, με πολύ όμως πάθος και αγάπη για το προϊόν, και πολύ όρεξη για δουλειά, "γέννησε" την «Διώνη», την ξανθιά, εξαιρετικά αρωματική και εύγεστη … κόρη της «Πατραϊκής Ζυθοποιίας» των αδελφών Αντωνακόπουλου, που σε λιγότερο από δύο μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία της οι καταναλωτές αποδεικνύουν έμπρακτα την εκτίμηση της εξαιρετική της ποιότητας.
«Βασικός μας στόχος ήταν εξαρχής η άριστη ποιότητα μπύρας και η δημιουργία ενός ξεχωριστού τοπικού προϊόντος που θα ταξιδέψει την Πάτρα και την μπύρα της παντού» εξήγεί ο Κώστας Αντωνακόπουλος. «Και αυτό κάναμε, δύο περίπου χρόνια μετά την ιδέα, καταφέραμε να περάσουμε τις γραφειοκρατικές σκοπέλους και όποια εμπόδια ξεκινήσαμε, και με το μεράκι που μας διακατέχει να δημιουργήσουμε την μπύρα μας της, την κόρη μας την «Διώνη», ένα άριστο ποιοτικά προϊόν, φυσικό, χειροποίητο, χωρίς συντηρητικά, χωρίς πρόσθετα».

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Πατραϊκή Ζυθοποιία
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Π.Ε.Ο. Πατρών - Πύργου 33-35, Βραχναίϊκα, Πάτρα,Τ.Κ 25002
Τ.Κ.: 25002
ΤΗΛ: 2610 672233
Website


Η ιδέα κυοφορούνταν καιρό στο μυαλό του Νίκου Τρομπούκη και του Παντελή Κάτσινου. Η παρασκευή μπύρας στην Άρτα, η οποία με βάση την πολύ καλή ποιότητά της, μπορεί να γίνει το ποτό των Αρτινών αρχικά, των Ηπειρωτών στην συνέχεια και βεβαίως ο στόχος παραμένει και είναι η πανελλήνια κυκλοφορία. Η προσπάθεια δύσκολη και ρηξικέλευθη, απαιτούσε σκληρή δουλειά και σωστές επιλογές, ώστε να παραχθεί προϊόν, που σε καμία περίπτωση, δεν θα περάσει απαρατήρητο απ' τους καταναλωτές. Γι' αυτό και εκλήθη απ' την Γερμανία, αναγνωρισμένος ζυθοποιός, ο οποίος και επέβλεψε όλη την πορεία κατασκευής του παρασκευαστηρίου, αλλά και την παραγωγή μπύρας, για να γίνει η πρώτη παραγωγή και φυσικά οι φιλικές δοκιμές, από ανθρώπους που ξέρουν από μπύρα και η άποψή τους, μπορεί να είναι χρήσιμη για τις όποιες αλλαγές ή και διορθώσεις. Οι πρώτες εντυπώσεις άριστες, μιας και το προϊόν είναι σε πολλά στοιχεία του, πιο καλό απ' όσα ανάλογα κυκλοφορούν στην χώρα μας και με δυνατότητες να γίνει και πολύ καλύτερο. Οι εντυπώσεις όλων όσων δοκίμασαν την μπύρα Άρτας, πολύ καλές και χρήσιμες, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Μικροζυθοποιίας Ηπείρου Νίκο Τρομπούκη, ο οποίος διακρίνεται για την τελειομανία του και επιθυμεί να ακούσει γνώμες, για να κάνει την μπύρα Άρτας, την καλύτερη. Το επόμενο διάστημα, αναμένεται να κυκλοφορήσει η μπύρα σε δύο τύπους Weiss και IPA, ενώ στον σχεδιασμό των ιδιοκτητών της Μικροζυθοποιίας Ηπείρου, είναι να κυκλοφορήσουν και άλλα είδη μπύρας, όπως η μαύρη μπύρα, η κόκκινη, η Pilsner και άλλα είδη.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Μικροζυθοποιία Ηπείρου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Γριμπόβου 19, Άρτα
Τ.Κ.: 47100
ΤΗΛ: 6942.553.030 | 6940.981.101 | 6937.100.105
Δεν λειτουργεί



Η Μικροζυθοποιία Θεσσαλίας ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2014 με κίνητρο την αγάπη μας για τη μπύρα και στόχο την παραγωγή προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης. Το ζυθοποιείο είναι μια μικρής κλίμακας μονάδα παραγωγής μπύρας εγκατεστημένη στο Βόλο. Λειτουργεί σε ένα χώρο 120 τ.μ. και έχει παραγωγική δυναμικότητα 10 hl. Επέλεξε να ξεκινήσει με μία αυθεντική αλλά ιδιαίτερη golden ale, με συνταγή που ανάπτυξε σε στενή συνεργασία με τους Έλληνες ζυθοποιούς μας. Το όνομα αυτής ΑΡΓΩ golden ale! Το ζυθοποιείο λειτουργεί σε ένα παλιό πέτρινο κτήριο της συνοικίας των Παλιών στο Βόλο, στο χώρο του ιστορικού κάστρου, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως ώστε να καλύπτει με ακρίβεια τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας για χώρους παραγωγής ποτών. Η διατήρηση του πετρόκτιστου κελύφους και της κεραμοσκεπής μέσω σύγχρονων μεθόδων συντήρησης, ειδικών για χώρους παραγωγής ποτών, εξασφαλίζει τη βιοκλιματική λειτουργία του κτιρίου και ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και αερισμού για την ωρίμανση της μπύρας όλες τις εποχές του χρόνου. Στόχος το ζυθοποιείο να συνδυάζει άριστα τις παραδοσιακές αρχές και τις δοκιμασμένες τεχνικές με τις σύγχρονες μεθόδους, όπως ακριβώς και η μπύρα της!

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Μικροζυθοποιία Θεσσαλίας
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Παπακυριαζή 70, Βόλος
Τ.Κ.: 38334
ΤΗΛ: ----
Website
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!