Η Ζυθοποιία: Το μοναστήρι, που υπάρχει εδώ και επτά αιώνες, ονομάζεται Notre Dam de Saint Remy. Ανήκει στο Τάγμα των Αναμορφωμένων Σιστερσιανών Αυστηρής Παρακολούθησης (Order of the Reformed Cistercians of Strict Observance) και βρίσκεται στο Rochefort, μια μικρή πόλη 13.000 κατοίκων της επαρχίας Namur στη Βαλλονία του Βελγίου. Ιδρύθηκε το 1230 στην περιοχή Saint Remy Secours Notre-Dame από γυναίκες μοναχές. Κατοικήθηκε από µοναχούς σιστερτιανούς του Felipre για πρώτη φορά το 1464. H ιστορία του μοναστηριού στην παραγωγή μπύρας ξεκινάει από το 1595. Παρόλαυτα λίγα πράγματα μας είναι γνωστά γιατί οι μοναχοί κρατάνε τη συνταγή σαν επτασφράγιστο μυστικό. Η μονή γνώρισε περίοδο σχετικής ειρήνης, μέχρι τα μέσα του 17ου αιώνα. Την 1η Μαΐου 1650, τα στρατεύματα Lorraine, κάτω από την εντολή του Baron De Châtelet, λεηλάτησαν τη μονή και σημειώνονται ένοπλες ληστείες, όπως επίσης μία βεβήλωση από τον Eucharistie. Οι στρατοί του Condé, το 1653, ολοκλήρωσαν την καταστροφή της με πυρκαγιά. Οι μοναχοί επέστρεψαν το 1664 για να την ανασυγκροτήσουν μέσα από τα ερείπια. Η εκκλησία ξαναχτίστηκε το 1671. Η ειρήνη διήρκεσε έναν ολόκληρο αιώνα, αλλά ο θρησκευτικός ενθουσιασμός είχε επηρεαστεί. Όταν η επανάσταση ξέσπασε, ο αριθμός των μοναχών ήταν σημαντικά μειωμένος. Το 1794 έκλεισε λόγω των συνεπειών της Γαλλικής Επανάστασης και παρέμεινε κλειστό µέχρι το 1887. Σήµερα στο µοναστήρι ζουν 21 µοναχοί, πέντε εκ των οποίων γνωρίζουν τα µυστικά της ζυθοποίησης και παράγουν σε µικρές ποσότητες τις µπύρες Rochefort που το χρώµα και η γεύση τους έχουν κάποια κοινά σηµεία µε τις τανίνες ορισµένων ερυθρών κρασιών.

Οι Μπύρες

Rochefort "6"
Πήρε την ονομασία της από την παλιά κλίμακα μέτρησης σε «Βέλγικους βαθμούς» που δεν χρησιμοποιείται πλέον σήμερα. Το κοινό την απόλαυσε πρώτη φορά το 1953. Κοκκινωπό καφέ χρώμα με πορτοκαλί και χρυσαφί ανταύγιες. Ελαφρύ σώμα με γήινες γεύσεις και βοτανικό χαρακτήρα. Εκλεπτυσμένη, ελαφρώς πικάντικη γεύση και μικρή καραμελένια επίγευση. Φυσική επαναζύμωση στην φιάλη.


ΤύποςBelgian Strong Ale
ΧρώμαΚόκκινη-καφέ
Αλκοόλ7.5 %
ΖυθοποιίαBrasserie Rochefort
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd



Rochefort "8"
Οι έντονες και πολύπλοκες γεύσεις, σε συνδυασμό με τη σταθερότητα της βάσης της μπύρας δίνουν μια μοναδική ένταση. Τα μοναδικά αρώματά της εμπεριέχουν αξέχαστες γεύσεις από φρέσκα φρούτα, μπαχαρικά και σύκα. Χρώμα σκούρο καφέ, αρώματα καβουρδισμένης βύνης και σοκολάτας, σώμα πλούσιο μ' ένα τελείωμα γεύσης καλού λικέρ. Επαναζύμωση στη φιάλη.

ΤύποςBelgian Strong Ale
ΧρώμαΚαστανή
Αλκοόλ9.2 %
ΖυθοποιίαBrasserie Rochefort
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd

Rochefort "10"
Χρώμα βαθύ πλούσιο καφέ, κρεμώδης αφρός, αρώματα σταφυλιού και δαμάσκηνου με γλυκό τελείωμα ώριμων τροπικών φρούτων. Σώμα γεμάτο με γλυκιά πιπεράτη επίγευση, όπως μία σπιτική εγγλέζικη πουτίγκα. Επαναζύμωση στη φιάλη. Μαγνητίζει το βαθύ σκούρο χρώμα της και ο καφέ αφρός της που σχηματίζεται στο ποτήρι. Είναι ένας μαύρος δυναμίτης με υψηλό αλκοόλ πλούσιο γευστικό προφίλ που έχει εξαιρετικές δυνατότητες παλαίωσης.

ΤύποςBelgian Quadrupel
ΧρώμαΣκούρα καφέ
Αλκοόλ11.3 %
ΖυθοποιίαBrasserie Rochefort
ΠροέλευσηΒέλγιο
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!