Η Ζυθοποιία: Το ιστορικό ζυθοποιείο βρίσκεται στη μέση της αρχαίας πόλης του Μπάμπεργκ κάτω από την υψηλή Μητρόπολη. Για πρώτη φορά αναφέρθηκε το 1405 και σήμερα αυτή η "πηγή" ειδικότητας του Μπάμπεργκ «η γνήσια καπνιστή μπύρα του Schlenkerla» διευθύνεται από την έκτη γένια της οικογένειας TrumΤο Bamberg και η Schlenkerla έχουν μια στενή συνάφεια. Το ένα παραπέμπει στο άλλο και είναι αδιανόητο κάποιος να επισκεφτεί την πόλη και να μη δοκιμάσει την καπνιστή της μπύρα στην οδό Ντομινικάνερστρασε 6 όπου βρίσκεται το ιστορικό εστιατόριο της Schlenkerla, στο οποίο όπως λένε οι ιδιοκτήτες του: «φέγγουν το καλοκαίρι τα γεράνια». Το όνομα Schlenkerla το πήρε από έναν αγρότη της πόλης που βάδιζε τρεκλίζοντας μετά από ένα ατύχημα που είχε. Αργότερα η ζυθοποιία (1678) το υιοθέτησε μιας και ήταν πλέον τόσο δημοφιλές. Αυτή η μπύρα με την καπνιστή γεύση παρασκευάζεται σύμφωνα με παραδοσιακές μεθόδους ζύμωσης και ζυθοποίησης. Η έντονη γεύση της επιτυγχάνεται αφήνοντας την βύνη εκτεθειμένη στον αρωματικό καπνό από το κάψιμο ξύλου οξιάς στο ζυθοποιείο της Schlenkerla. Ακολουθεί η ζύμωση στους παλιούς χάλκινους άμβυκες και η ωρίμανση στα βάθη της ιστορικής κάβας του ζυθοποιείου. Αυτή είναι η μοναδική διαδρομή για την εξαιρετική εμπειρία αυτής της καπνιστής μπύρας.

Η Μπύρα: Η καπνιστή μπύρα από την Schlenkerla είναι μία σκούρα, αρωματική, χαμηλής ζύμωσης Märzen-style μπύρα με 13,5% αρχικό ποσοστό ζύθου προ βρασμού, που αντιστοιχεί σε 5,1% περιεκτικότητας σε αλκοόλ. Ο όρος Märzen της αποδίδεται επειδή η μπύρα αρχικά παρασκευαζόταν μόνο τον Μάρτιο (März λέγεται γερμανικά ο μήνας Μάρτιος). Στο γεγονός αυτό οφείλεται και ο ελαφρώς αυξημένος αλκοολικός βαθμός ώστε να διατηρηθεί σταθερή η ποιότητα της μπύρας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και πριν από την διαδικασία τεχνητής ψύξης. Όψη: κοκκινωπό καφέ με φωτεινές πορτοκαλί ανταύγειες. Συμπαγής αφρός. Άρωμα: Καπνιστό λουκάνικο, μπέικον. Φρουτώδης και με ελαφριά αίσθηση μούχλας. Γεύση: Εξαιρετική ισορροπία μεταξύ γλυκύτητας και καπνιστής αίσθησης που γευστικά καλύπτει το λυκίσκο. Υπερισχύει τελικά η βύνη. Στην επίγευση παραμένει η γεύση λουκάνικου. Σερβίρετε στους 7-8ο C.

ΤύποςRauchbier (Smoked)
ΧρώμαΚαστανό σκούρο
Αλκοόλ5.1 %
ΖυθοποιίαBrauerei Heller
ΠροέλευσηΓερμανία
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!