Η Ζυθοποιία: Στην αυλή του ALPIRSBACHER KLOSTERBRÄU κρέμεται ένα παλιό οικόσημο. Προέρχεται από τον καιρό που η μπύρα παραδίνονταν από ιππήλατα αμαξάκια. Εκείνη την εποχή ήταν ακόμη συνήθεια στον οδηγό να σερβίρεται ένα ποτήρι μπύρα σε κάθε σταθμό εκφόρτωσης για να ενισχύσει τις δυνάμεις του. Έτσι ο οδηγός Emil με το βαγόνι του κρέμασε το οικόσημο για να το έχει ως σημάδι και βοήθεια για τον δρόμο του, στην πόρτα του κάρου του. Αν είχε πιει πολύ περισσότερο από μια καλή μοναστηριακή μπύρα στον δρόμο και ως εκ τούτου αδυνατούσε να σταματήσει για φορτοεκφόρτωση, τον καταλάβαιναν από το σήμα και τον σταματούσαν. Η σεβάσμια μονή ALPIRSBACHER βρίσκεται ανάμεσα στους καταπράσινους λόφους του Μαύρου Δάσους (Μέλανας Δρυμός). Ο JOHANN GOTTFRIED GLAUNER πήρε την απόφαση το 1877, ενόψει της αναδυόμενης σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή, να πάρει το εγκαταλελειμένο ζυθοποιείο της μονής και να το κάνει λειτουργικό και σύγχρονο. Έστειλε τον γιο του KARL ALBERT στην Βαυαρία στο WEIHENSTEPHAN με σκοπό να τον εκπαιδεύσει στην υψηλή ζυθοποίηση στο κορυφαίο ζυθοποιείο της Γερμανίας. Ο KARL γύρισε στο ALPIRSBACH με όλη την ενέργεια των νεανικών του χρόνων και έφτιαξε την καλύτερη μπύρα στην περιοχή η οποία μέχρι και σήμερα επικρατεί ανάμεσα σε τόσα αξιόλογα ζυθοποιεία και ανταγωνιστές. Η οικογενειακή μοναστηριακή ζυθοποιία ALPIRSBACHER GLAUNER συνεχίζεται με την ίδια υψηλή ποιότητα για τέταρτη γενιά παράγοντας πλέον πολλά και μοναδικά είδη γερμανικής μπύρας.

Η Μπύρα: Η μπύρα παρουσιάζεται με ένα καθαρό, φωτεινό, πορτοκαλί και με αφρώδες υλικό. Έχει πολύ σύνθετο άρωμα που αρχικά κυριαρχείται από φρουτώδες νότες από πολλά φρούτα όπως φραγκοστάφυλα και ξηρά μούρα. Επιπλέον έχει γεύσεις καραμέλας, ελαφριά χροιά βανίλιας, μελιού και κακάο. Στο τέλος ο υπαινιγμός λυκίσκου ακολουθείται από λίτσι και ανανά. Είναι μπύρα χαμηλής ζύμωσης. Αποτελείται από 100% καθαρό νερό μαύρου δάσους, βύνη κριθαριού και σιταριού και 10% φυσικός λυκίσκος (TETTNANG). Πλατό 18 και αλκοόλ 7,7 % Vol.

ΤύποςBelgian Strong Ale
ΧρώμαΞανθό-Πορτοκαλί
Αλκοόλ7,7 %
ΖυθοποιίαAlpirsbacher Klosterbräu
ΠροέλευσηΓερμανία
Reviewsratebeeruntappd


Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!