Φέτος η Ζυθογνωσία προγραμματίζει για εσάς μία σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η «Μπύρες Εσοδείας και Παλαίωσης», η «Μπύρα και τυρί», η αντιπαράθεση «Greece vs Rest of the World», όπου θα συγκριθούν τυφλά ελληνικές με ξένες μπύρες και και η κλασική πλέον «Ζυθολογία» για όσους θέλουν να μυηθούν στα μυστικά της μπύρας αλλά και της γαστρονομίας διότι φέτος θα υπάρχει ''στημένο'' ένα εστιατόριο «pop-up» σε συνεργασία με τέσσερις νέους και ταλαντούχους στο χώρο της γαστρονομίας σεφ. Οι Ηλίας Σκουλάς (Food Mafia), Μιχάλης Νουρνόγλου (Φάρμα Μπράλου), Γιάννης Μαρκαδάκης (Cinco) και Θοδωρής Παπανικολάου (Σελήνη) δημιουργούν, ειδικά για την έκθεση, γκουρμέ street food με 12 λιχουδιές που ταιριάζουν με την μπύρα. Οι σύγχρονες μπύρες είναι προϊόντα υψηλής γευστικής πολυπλοκότητας και διεκδικούν επάξια τη θέση τους στο πάνθεον της γαστρονομίας και στα τραπέζια υψηλής εστίασης. Αυτήν ακριβώς την πτυχή της ζυθοποσίας στοχεύει να αναδείξει η Ζυθογνωσία μέσα από τη συνεργασία της με τους «Reservoir Chefs», παντρεύοντας μπύρες και εδέσματα υψηλού επιπέδου προς τέρψη των επισκεπτών της. Παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα των 2 ημερών:

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016


12:30-13:30
Τεχνικό σεμινάριο ζυθοποίησης
«Η χρήση ξηρών ζυμών και πώς αυτές επηρεάζουν τη γεύση» Με τον Janisz Topalidisz, διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας Fermentis.


Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν



14:30-15:30
Σεμινάριο και γευσιγνωσία
«Ζυθολογία: γνωριμία με την μπύρα»
Το σεμινάριο αυτό, που περιλαμβάνει γευστική δοκιμή αντιπροσωπευτικών ζύθων, είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθει κάποιος τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει για την μπύρα. Παραγωγή, κατηγορίες ζύθων, φροντίδα και κατανάλωση είναι τα βασικά κεφάλαια που θα καλυφθούν από τη γευσιγνώστρια και δημοσιογράφο μπύρας Ιωάννα Ανδριοπούλου.




Κόστος συμμετοχής: 3€



16:30-17:30
Γευσιγνωστική παρουσίαση
«Anchor: o βασιλιάς της Δυτικής Ακτής»
Ο Ryan Lowe, brand ambassador της Anchor, που ιδρύθηκε το 1896 στο Σαν Φρανσίσκο, μας παρουσιάζει την ιστορία της και δοκιμάζει μαζί μας τις εξής μπύρες: Porter, Liberty Ale, Go West IPA, California Lager και Steam, μία από τις τελευταίες California Common Beers σε παραγωγή. Μία μοναδική ευκαιρία γνωριμίας εκ των έσω της θρυλικής ζυθοποιιίας της Δυτικής Ακτής.




Κόστος συμμετοχής: 3€



18:30-20:00
Συγκριτική γευστική δοκιμή 
«Greek beers vs rest of the world: Η πρώτη αναμέτρηση»
Για πρώτη φορά δοκιμάζουμε στην Ελλάδα «τυφλά» (με καλυμμένη δηλαδή την ετικέτα), 5 ελληνικές μπύρες απέναντι και συγκριτικά με 5 ξένες μπύρες στις κατηγορίες Lager, Pils, Weisse, IPA και Stout. Θα επιλεχθούν ελληνικές μπύρες που εκπροσωπούν επάξια τη στυλιστική τους κατηγορία και ξένες μπύρες του ιδίου ποιοτικού επιπέδου. Αμερόληπτη διαιτητής σε αυτόν τον άτυπο, αμφίρροπο και σίγουρα ενδιαφέροντα αγώνα (ντέρμπι!) θα είναι η Ιωάννα Ανδριοπούλου.



Κόστος συμμετοχής: 5€






























ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016





13:00-14:30
Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης
«Η μικροζυθοποιία σήμερα στην Αγγλία και στην Ιταλία»
Δύο κορυφαίοι δημοσιογράφοι μπύρας, ο εξ Αγγλίας Adrian Tierney-Jones και ο Ιταλός Maurizio Maestrelli, καλεσμένοι αμφότεροι στην Ελλάδα από τη Ζυθογνωσία, συζητούν για το παγκόσμιο φαινόμενο της μικροζυθοποιίας όπως αυτό εκφράζεται στις χώρες τους. Γιατί έγινε η Ιταλία ένα απίστευτο φυτώριο μικροζυθοποίησης και πώς κατόρθωσαν να ευδοκιμήσουν οι craft beers της Αγγλίας μέσα σε ένα τόσο παραδοσιακό πλαίσιο; Ποια είναι τα διδάγματα για την Ελλάδα; Συντονιστής: Ντίνος Στεργίδης





Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν




15:30-16:30

Σεμινάριο και γευσιγνωσία
«Και όμως παλαιώνουν! Μπύρες εσοδείας και παλαίωσης»
Ναι, υπάρχουν μερικές μπύρες που επιδέχονται παλαίωση στη φιάλη, όπως το κρασί, με στόχο τη βελτίωσή τους. Στο σεμινάριο αυτό θα μάθετε ποιες είναι αυτές και θα τις δοκιμάσετε. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους, τι αρώματα και τι γεύσεις προβάλλουν; Αξίζει να τις παλαιώσει κανείς και, πάνω απ’ όλα, πώς είναι αυτές οι μπύρες; Στα ερωτήματα αυτά απαντούν η δημοσιογράφος μπύρας Ιωάννα Ανδριοπούλου και ο ζυθοποιός Σοφοκλής Παναγιώτου(Septem), δοκιμάζοντας βέβαια τις ανάλογες, εξαιρετικά σπάνιες μπύρες εισαγωγής.





Κόστος συμμετοχής: 5€






17:30-19:00
Αρμονία στη γεύση
«Κατσικίσιο τυρί και μπύρα: ο απίστευτος συνδυασμός που γοητεύει»
 Τέσσερα ελληνικά κατσικίσια τυριά τύπου chèvre, από την πρωτοποριακή Φάρμα Μαλτέζου στην Εύβοια, παντρεύονται αρμονικά με τέσσερις σπουδαίες μπύρες, σε ένα γευστικό παιχνίδι στημένο σε τεντωμένο σκοινί. Η οξύτητα, η γλύκα, η πικρίλα και το διοξείδιο της μπύρας, έρχονται αντιμέτωπα με τις ιδιαίτερες γεύσεις και υφές των τυριών, δημιουργώντας νέες γευστικές εμπειρίες που θα σας εντυπωσιάσουν. Δεκαέξι συνδυασμοί για δυνατούς ουρανίσκους, αρκεί αυτοί να είναι... τυρολάτρες και ζυθολάτρες! Θα δοκιμαστούν τρία λευκά κατσικίσια τυριά, φρέσκα και μαλακής υφής (σκέτο, με τέσσερα πιπέρια και με μεσογειακά βότανα) και ένα τέταρτο, ημίσκληρο, με συμπαγή μάζα, τύπου crottin. Την ορχήστρα ζύθου διευθύνει η Ιωάννα Ανδριοπούλου, την ορχήστρα τυρού ο Ηλίας Μαμαλάκης, συγγραφέας μεταξύ άλλων του πρώτου βιβλίου-οδηγού για το ελληνικό τυρί.







Κόστος συμμετοχής: 5€
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!