Κείμενο «όλων των καιρών και όλων των γενεών» όπως το περιγράφει ο Σεφέρης, «Η Αποκάλυψη του Ιωάννη» υπήρξε διαχρονικά πηγή έμπνευσης για τη Δυτική σκέψη, την φιλοσοφία, την λογοτεχνία και τα εικαστικά. Ενέπνευσε και εμάς για την ονομασία της πολυαναμενόμενης νέας κόκκινης, μοναστηριακού τύπου, μπύρας Νήσος «Αpocalυψη». Η εντυπωσιακή ετικέτα της, αποτελεί μία δραματική μεταφορά της εικόνας των Τεσσάρων Καβαλάρηδων της Αποκάλυψης, φιλοτεχνημένη από τον μόνιμο πλέον εικαστικό μας συνεργάτη, Έλληνα από επιλογή και κάτοικο Θεσσαλονίκης, Rob Snow.

Μοναστηριακή «Double Ale» με βαθύ κόκκινο χρώμα που απολαμβάνεται σε ποτήρι κόκκινου κρασιού, η Apocalυψη αποτελεί τη σύγχρονη ερμηνεία ενός ιστορικού, Ευρωπαϊκού τύπου μπύρας του 19ου αιώνα.

Γλυκό γλεύκος από εκλεκτές βύνες κριθαριού και σίκαλης ζυμώνεται με ειδική βέλγικη μαγιά στη δεξαμενή. Ακολουθεί και 2η ζύμωση με κρυσταλλική ζάχαρη. Στην Αpocalυψη πρωταγωνιστούν τα τυπικά για το είδος, αρώματα μπανάνας, σταφίδας και γαρύφαλλου που προέρχονται από την μαγιά και οι γλυκές, πικάντικες, γεύσεις της καραμέλας, των φρούτων και των μπαχαρικών.


Nissos Island Radio www.nissosradio.gr
Η μπύρα Νήσος αποκτά το δικό της webradio ώστε ο νησιωτικός κόσμος και τρόπος της, να μας συντροφεύει και να μας εμπνέει όλες τις ώρες και όλες τις εποχές... γιατί «η ζωή είναι καλύτερη στο νησί»!!!

"Ελληνική και Μικρή, η Νήσος γεννιέται στη Βαγιά της Τήνου, κατοικεί στις Κυκλάδες, αρμενίζει στη Μεσόγειο. Αγαπά τα καλοκαιρινά μεσημέρια, τις νόστιμες, αυθεντικές γεύσεις, τις δροσερές σκιές, τα λευκά ξωκλήσια, τις χειροποίητες ξερολιθιές... Εμπνέεται από τα έργα των ανθρώπων, τους καρπούς της γης, τα λιόδεντρα, το φως, το κύμα, το μελτέμι, τις αλκυονίδες μέρες, τη μυροβόλο άνοιξη. Αντάμωμα, ταλέντο, γενναιοδωρία, επιμονή, δημιουργία, φιλοξενία..."

Αυτή είναι η ταυτότητα και η ψυχή της μπύρας Νήσος, της μπύρας των Κυκλάδων, που ζυθοποιείται στο νησί της Τήνου, όπως συνοδεύει τις φιάλες μας, αλλά και τις συσκευασίες μας στην Αυστραλία και στην Αμερική. Η Νήσος, αντανακλά τον τρόπο ζωής και τις αξίες μας, εκφράζει την Ελλάδα της δημιουργίας και της παραγωγής και είναι ένας περήφανος πρεσβευτής του πνεύματος και της ομορφιάς των Κυκλάδων και των Ελληνικών νησιών. Τώρα αποκτά και το δικό της webradio ώστε ο νησιωτικός κόσμος και τρόπος της, να μας συντροφεύει και να μας εμπνέει όλες τις ώρες και όλες τις εποχές.

Την επιλογή της μουσικής υπογράφει ο δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός του Kosmos Radio Λεωνίδας Αντωνόπουλος. «Κάθε νησί είναι ένας θησαυρός πολιτισμού. Άνθρωποι, γλώσσες, γεύσεις, συνήθειες και, φυσικά, ήχοι και μουσικές συναντιούνται στα λιμάνια και στις ακτές των νησιών για χιλιάδες χρόνια. Σ' αυτά τα μέρη, όπου τα πάντα λειαίνει ο αέρας και η θάλασσα, η μουσική και τα τραγούδια μοιάζουν με αναμνήσεις που άφησαν, ένας ένας, οι ταξιδιώτες. Οι μελωδίες, οι ρυθμοί και τα όργανα μπλέκονται μεταξύ τους, οι γλώσσες και οι διάλεκτοι το ίδιο, ώσπου στο τέλος μένει ξανά αυτή η αίσθηση του αέρα και της απέραντης θάλασσας. Τραγούδια και μουσικές που γεννήθηκαν για να σε ταξιδεύουν» και να συνοδεύουν τις μπύρες Νήσος! Το Νήσος webradio ξεκινά με world "Island" music 24 ώρες την ημέρα και φιλοδοξεί, όταν ωριμάσει, να προσθέσει στο πρόγραμμά του ταξιδιωτικά και γαστριμαργικά podcasts!

Πηγή: Δελτίο Τύπου της Μικροζυθοποιίας.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!