Μερικές απο τις τελευταίες ελληνικές κυκλοφορίες στην μπύρα και μάλιστα σε ιδιαίτερα και πλούσια στυλ

Uncle's Jam Tale #3 Galaxy IPA
Ενώ οι γεύσεις σοκολάτας και καφέ της Tale #2 American Stout δεν έχουν ακόμα ξεχαστεί, ο Uncle Jam επανέρχεται με μια νέα ιστορία, βγαλμένη από τροπικά μέρη όπου Γενάρης σημαίνει καλοκαίρι. Galaxy IPA λοιπόν για τη συνέχεια, μια μπύρα στο γνώριμο στυλ των IPAs της Strange Brew με μια σημαντική διαφορά, τον Galaxy, ίσως τον πιο περιζήτητο λυκίσκο στην διεθνή αγορά.


7 Island Bare Handed
Ο τίτλος τα λέει όλα! Μία εντυπωσιακή imperial stout παλαιωμένη για εννέα μήνες σε βαρέλια απο Jack Daniels. Αλκοόλ στο 11% με βελούδινο υπερπλούσιο σώμα και περίπλοκα αρώματα από τις καβουρδισμένες βύνες και την παλαίωση. Μία συνταγή από τον Λευτέρη Μεσημέρη, με την υποστήριξη των Hoppy Imports, ''βγαλμένη'' απο τα καζάνια στο σύγχρονο ζυθοποιείο της Πρότυπης Μικροζυθοποιίας Θεσσαλονίκης ΟΕ. 

Septem Kleos
Κλέος στα αρχαία ελληνικά σημαίνει φήμη, δόξα (έπαινος, εγκώμιο). Αυτό προσδοκά αυτή η Imperial Stout να αποκομίσει από αυτούς που θα τη δοκιμάσουν. Η αργή ωρίμανση της για 8 μήνες σε καινούρια βαρέλια γαλλικής και αμερικάνικης δρυός, αναδεικνύει τα εντυπωσιακά αρώματα βανίλιας, μπαχαρικών, φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ, πικρής σοκολάτας και κερασιού. Μεστή και στρογγυλή στο στόμα, «κρύβει» αριστουργηματικά την υψηλή αλκοόλη (10,3% abv) και τους 78 βαθμούς πικράδας με την γλυκύτητα και τη μεστή της γεύση. Η μεγάλης διάρκειας αρωματική επίγευση ολοκληρώνει μια μοναδική γευστική εμπειρία. Η Kleos είναι μια μπύρα που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, σας ταξιδεύει σε νέους γευστικούς ορίζοντες και μπορείτε να απολαύσετε άμεσα ή αν έχετε υπομονή να την παλαιώσετε για 2-3 έτη. (Beerbartender)
Septem Dilemma
Την νέα της εποχιακή μπύρα dilemma παρουσίασε η μικροζυθοποιία Septem από την Εύβοια. Η dilemma είναι μια χειμωνιάτικη μπύρα, κατηγορίας Barley Wine αλλά και Barrel Aged, δηλαδή παλαιωμένη σε βαρέλι. Θα διατίθεται μία φορά τον χρόνο σε περιορισμένη ποσότητα, καθώς η παραγωγή της είναι απαιτητική με ιδιαιτερότητες και παλαίωση σε δρύινα βαρέλια. Το «δίλημμα» που σε βάζει η νέα κεχριμπαρένια Septem είναι μεγάλο! Μπύρα πολυεπίπεδη, με βάθος, που σε κάθε γουλιά ανακαλύπτεις και κάτι ακόμα: Ισορροπημένη βανίλια, νότες από μπισκότο, καραμέλα και κάτι από γλυκό του κουταλιού κάνουν την εμφάνισή τους στο διακριτικό της άρωμα. Στο απαλό της σώμα οι γεύσεις ξετυλίγονται αρμονικά με γλυκόπικρες νότες, βανίλια και μπισκότο, γλυκό κυδώνι και περγαμόντο, νότες καραμέλας και κάπου στο βάθος η γλυκόριζα δίνει τον δικό της τόνο. Οι υπέροχες δρύινες νότες είναι παρούσες και δένουν αρμονικά με το σώμα της, ενώ το υψηλό αλκοόλ της που βρίσκεται στο 10,4% δίνει μια απαλή θερμότητα στην καλοφτιαγμένη γεύση της. (beercatalog)

Delphi Triple
Η Delphi Triple Barrel Fermented Limited edition είναι μια μπύρα διπλής ζύμωσης. Αφιλτράριστη και απαστερίωτη ζυμώνεται και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια απο την περιοχή του Bordeaux προσθέτοντας επιπλέον αρωματικές και γευστικές διαστάσεις και εντάσεις. Μόλις 1200 φιάλες θα κυκλοφορήσουν και βασίζεται στην κλασσική συνταγή της Marea Double Malt Ale.

Lafkas White Mountains
Λευκά Όρη Triple Hop Pale Ale: Μια μίξη ελληνικού πάθους για δημιουργία και εξαιρετικών πρώτων υλών με τη βελγική αγάπη για τη μπύρα φέρνουν στα χέρια σας μια αρωματική, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα, φτιαγμένη με πολύ μεράκι στην Κρήτη. Αφροζύμωτη, με διακριτική πικράδα και αρώματα εσπεριδοειδών καθώς και μια ευχάριστη επίγευση μελιού. Πίνεται δροσερή παρέα με καλούς φίλους.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!