Χρήσιμα tips για καλύτερη διαμονή και διασκέδαση στο Oktoberfest

Με αφορμή το επερχόμενο Παγκοσμίου φήμης Φεστιβάλ μπύρας σας ''οπλίζουμε'' με μερικά έξυπνα tips ώστε αν βρεθείτε εκεί να είστε περισσότερο προετοιμασμένη και να κερδίσετε χρόνο απολαμβάνοντας ποιοτικές μπύρες!!!

A: Augustiner-Festhalle
Αυτή η σκηνή έχει αγαπηθεί από τους ντόπιους Βαυαρούς και είναι η μόνη που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ξύλινα βαρέλια για το σερβίρισμα της μπύρας.

B: Bavaria
Δεν σημαίνει μόνο το γερμανικό κράτος του Μονάχου, αλλά είναι επίσης και η χαρακτηριστική φιγούρα της παραδοσιακής γυναίκας-άγαλμα που εμφανίζεται στο Oktoberfest. Όπως είναι αναμενόμενο, είναι η ατραξιόν της περιοχής.

C: Costume parade
Τη δεύτερη ημέρα του Oktoberfest, υπάρχει μια παρέλαση απο περίπου 10.000 ντυμένους γλεντζέδες να οδηγούνται από τη μασκότ του Μονάχου, το παιδί-μοναχός, γνωστό ως Münchener Kindl.

D: Dirndl
Η κροσσώδης φορεσιά, σήμα κατατεθέν από τα περισσότερα θηλυκά του φεστιβάλ, είναι γνωστή για το βυθυ ντεκολτέ της. Κυμαίνονται από το παραδοσιακό στυλ με μέτριο μήκος ως τους αστραγάλους, έως το μίνι-φούστα ή «πορνό-Dirndl.»

E: Eyes
Όταν τσουγκρίζετε με τον απέναντι σας, να είστε βέβαιος οτι τον κοιτάτε στα μάτια. Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με τις τοπικές πεποιθήσεις, είστε καταραμένοι με επτά χρόνια κακού σεξ!

F: Fischer-Vroni
Αυτή η σχετικά μικρότερη σκηνή σερβίρει μια ποικιλία από τις καλύτερες μπύρες του Μονάχου, την Augustiner μαζί με συνοδευτικά ψαριού.

G: Gemütlichkeit
Αυτή είναι η γερμανική λέξη για την ζεστασιά, την αποδοχή και την ευθυμία: που αποτελεί και το νόημα του Oktoberfest γενικότερα!
H: Hofbräu-Festzelt
Με χωρητικότητα 10.000 ατόμων, αποτελεί την μεγαλύτερη σκηνή μπύρας, και μια από τις αγαπημένες μεταξύ των αλλοδαπών.

I: ‘I mog di narrisch gern’
Αυτός είναι ένας τρόπος για να πούμε «μου αρέσεις!» στα γερμανικά. Τα θετικά αποτελέσματα δεν είναι εγγυημένα όμως...

J: Janker
Θα δείτε πολλούς άνδρες να φοράνε αυτά τα παραδοσιακά σακάκια μαζί με το lederhosen.
Κ: Käsespätzle
Μια βαυαρική σπεσιαλιτέ που αποτελείται από noodles αυγών με τριμμένο τυρί και τηγανητά κρεμμύδια.

L: Lederhosen
Τα κοντά, δερμάτινα παντελόνια που φορούν οι άνδρες. Συνοδεύονται συνήθως με ζαρτιέρες και ένα πτερύγιο στο μπροστινό μέρος το οποίο μπορεί να χαλαρώσει όταν η φύση καλεί...

M: Maß
Το όνομα για τα ποτήρια τύπου stein.

Ν: Noagerl
Αποκαλούνται τα κατακάθια της μπύρας στο κάτω μέρος του Stein.

O: O’zapft is!
«Αξιοποιήστε το" Αυτό είναι που φωνάζει ο δήμαρχος για να ξεκινήσει επισήμως κάθε Oktoberfest. Συμβαίνει στις 00:00 την πρώτη ημέρα.

P: Pork
Οι Βαυαροί δεν συμπαθούν αρκετά το χοίρινο. Οι Γερμανοί χρησιμοποιούν κάθε μέρος του χοίρου για τα γεύματα. Ένα αγαπημένο στο Oktoberfest είναι το Schweinshaxe (αρθρώσεις χοίρου) που σερβίρεται με σάλτσα και πατάτες.

Q: Quartl
Η Βαυαρική εκδοχή για ένα 250ml ποτήρι μπύρας (τέταρτο λίτρου). Ιδανικό για ελαφριά κατανάλωση.

R: Reinheitsgebot
Αφορά στον παλιό γερμανικό νόμο για την καθαρότητα των 500 ετών, η οποία περιορίζει τις ζυθοποιίες να χρησιμοποιούν μόνο το νερό, το κριθάρι και το λυκίσκο στη μπύρα τους.

S: Schlager
Θυμίζει το είδος της Lager αλλά δεν είναι τίποτε άλλο απο ένα είδος ποπ Γερμανικής μουσικής που αναπαράγεται στις τέντες.

T: Toilets
Είναι διάσπαρτες σε όλη την Wiesn και ίσως το μόνο μέρος αρκετά ήσυχο για να κάνει κανείς ένα τηλεφώνημα.

U: Uaviech
Η γερμανική λέξη για να χαρακτηρίσουμε είτε ένα «αρχέγονο ζώο» ή «πραγματικό άνθρωπο.» Μπορείτε να φαντάζεστε τον εαυτό σας ως ένα απο αυτά μετά το πρώτο σας Stein.

V: Vareckt
Η γερμανική λέξη για έναν νεκρό ή προδομένο. Ας ελπίσουμε να μην αισθανθείτε κάπως έτσι μέχρι το τέλος της βραδιάς.

W: Weinzelt
Αυτή είναι η μικρότερη σκηνή που μπορεί να φιλοξενήσει έως 1300 άτομα. Σερβίρουν κρασί, καθώς και μπύρα.

X: X-ray
Μπορεί να χρειαστεί κάποιος αν καταπιεί ένα πιρούνι στο Oktoberfest, το οποίο δεν συμβαίνει! Συγνώμη, αλλά δεν υπάρχουν πολλές λέξεις που αρχίζουν με το x!

Y: Yodelling
Οι φίλοι της Μελωδίας της Ευτυχίας μπορεί να σκεφτείτε να το δοκιμάσετε αυτό και γιατί όχι; Πρόκειται για το μόνο μέρος στον κόσμο όπου μπορείτε χωρίς το φόβο της περιφρόνησης ή του χλευασμού, να κάνετε οτιδήποτε...



Ζ: Zzzzzz
Χρειάζεστε έναν δυνατό υπνάκο; Ο καταπράσινος λόφος γύρω από το άγαλμα της Bavaria είναι ένα δημοφιλές σημείο για ύπνο το απόγευμα ώστε να ξεκουραστείτε μακριά απο την βαβούρα.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!