1. Καλημέρα στην όμορφη Θεσσαλονίκη και στην νέα προσπάθεια που ακούει στο όνομα azrael. Αλήθεια πως προέκυψε το όνομα; πείτε μας λίγα λόγια για σας, συστηθείτε στον κόσμο! 
Καλημέρα σας και σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση! Το όνομα Azrael είναι εμπνευσμένο από τον αρχάγγελο Αζραήλ όπου είχε την δυνατότητα να διαχωρίζει τις ψυχές των ανθρώπων. Υποτίθεται πως την ύστατη στιγμή κάθε άνθρωπος δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα. Για εμάς αυτό λειτούργησε ως έμπνευση μιας και στόχος μας είναι κάθε μπύρα να αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα της εταιρίας είναι ο Δημήτρης Τσαγκαλίδης. Ένας νέος άνθρωπος γεννημένος στην Θεσσαλονίκη, δραστήριος και δοτικός με πολύχρονη εμπειρία στον τομέα της εστίασης και με μεγάλη αγάπη για τις μπύρες. Εξού και η Azrael Brewery φυσικά!

2. Ποια η σχέση σας με την παρασκευή μπύρας; είστε homebrewers? 
Την Παρασκευή της μπύρα μας την έχει αναλάβει μία εξαιρετική ζυθοποιία, η Ζυθοποιία Πηνειού μιας και προς στο παρόν δεν έχουμε δικές μας εγκαταστάσεις.

3. Πείτε μας για την συνεργασία σας με το μικροζυθοποίειο που σας φιλοξενεί; Οι συνταγές είναι καρπός ομαδικής δουλειάς; 
Με την Ζυθοποιία Πηνειού υπάρχει μία εξαιρετική συνεργασία από την στιγμή της εύρεσης της συνταγής μέχρι την στιγμή της υλοποίησης της. Η εμπειρία τους στον τομέα της μπύρας σαφώς και αποτελεί για εμάς μία ισχυρή ώθηση.

4. Ποιες είναι οι μελλοντικές κινήσεις σας; Νέες ετικέτες, ίσως εγκαταστάσεις; 
Τα μελλοντικά μας πλάνα σίγουρα περιλαμβάνουν την δημιουργία περισσότερων ετικετών, μιας και ήδη ετοιμάζουμε την τρίτη μπύρα της σειράς μας. Θέλουμε να δώσουμε στους πελάτες μας την ευκαιρία να γευτούν διαφορετικές premium γεύσεις, ώστε να ανακαλύψουν διαφορετικές πτυχές των εαυτών τους. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, είμαστε σε συζητήσεις προς ανεύρεση ενός νέου δικού μας χώρου, προκειμένου να ενδυναμώσουμε την συνεργασία μας με την Ζυθοποιία Πηνειού.

5. Πόσο δύσκολο φαντάζει το εγχείρημα στην εποχή του COVID? Συναντήσατε γενικά δυσκολίες; Δυστυχώς εμείς, όπως και πολλές άλλες start up επιχειρήσεις, ξεκινήσαμε το εγχείρημα της Azrael Brewery λίγο πριν ξεκινήσει η πανδημία. Προφανώς και δεν περιμέναμε πως οι εξελίξεις θα είναι δύσκολες και ραγδαίες προς το σύνολο του κόσμου. Πάραυτα, μας δόθηκε το κίνητρο να εστιάσουμε στην ηλεκτρονική μας παρουσία (azraelbrewery.com, social media) καθώς και να συνεργαστούμε με online stores. Φυσικά, είναι δύσκολο να παρακινήσεις κάποιον να αγοράσει μία μπύρα ηλεκτρονικά χωρίς να την έχει δοκιμάσει. Μέσω των προκλήσεων όμως γινόμαστε καλύτεροι.

6. Η αγορά της συμπρωτεύουσας σας γνωρίζει; έχετε δημιουργήσει κάποιο πλάνο marketing? 
Η αγορά της Θεσσαλονίκης τώρα ξεκίνησε να μας ανακαλύπτει, μιας και δεν είχαμε την δυνατότητα να αναπτυχθούμε σε φυσικά καταστήματα λόγω του Covid-19. Υπάρχουν αρκετά πλάνα προς υλοποίηση τα οποία θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε με το άνοιγμα της εστίασης.

7. Κλείνοντας, ποια η γνώμη σας για την κατάσταση της χώρας όσο αφορά την μπύρα και την κουλτούρα γύρω από αυτή;
 
Παρότι τα πρώτα ζυθοποιεία στην Ελλάδα ιδρύθηκαν γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα, τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στην ίδρυση μικροζυθοποιίων. Αυτή η κινητικότητα έχει συμβάλει και στην σταδιακή δημιουργία "κουλτούρας μπύρας" στην χώρα μας λόγω των εναλλακτικών και ποικίλων προτάσεων που παρέχονται προς το κοινό. Το κοινό πλέον αρχίζει και εμβαθύνει προς τις μπύρες όσον αφορά τις γεύσεις, τα χαρακτηριστικά τους κτλ. δείχνοντας και την αγάπη τους προς αυτές.

8. Σας ευχαριστούμε πολύ, έναν επίλογο… 
Η περίοδος της πανδημίας έχει αποδειχθεί για όλους μας, πόσο μάλλον για τους νέους επιχειρηματίες, μία αρκετά δύσκολη πρόκληση. Πάραυτα, δεν πρέπει να σταματάμε να ονειρευόμαστε και να βάζουμε τα δυνατά μας για το πετύχουμε και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έτσι και εμείς, με τον λίγο χρόνο που είχαμε σε φυσικά καταστήματα, και με την μεγάλη ανταπόκριση που είδαμε προς τις premium μπύρες μας συνεχίζουμε δυναμικά για το καλύτερο. Ας προσπαθήσουμε όλοι με υπομονή και κουράγιο για τις καλύτερες ημέρες που έπονται μπροστά μας σε μία Covid Free εποχή. Έτσι και αλλιώς οι προκλήσεις είναι για τις ξεπερνάμε. Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας, το ενδιαφέρον σας και την φιλοξενία σας!
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!