Δείξε μας το ταλέντο σου!!!
H Μικροζυθοποιία Κυκλάδων, παραγωγός των ζύθων «ΝΗΣΟΣ», με υπερηφάνεια ανακοινώνει τη διοργάνωση διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου Homebrewer. Έχοντας παράδοση στην αξιοποίηση ερασιτεχνών ζυθοποιών στην ομάδα της, πρωτοτυπεί στρέφοντας για πρώτη φορά το ενδιαφέρον των διαγωνισμών οικιακής ζυθοποίησης στην ικανότητα του οικοζυθοποιού και όχι στη συνταγή. Στην οργάνωση του διαγωνισμού συμμετέχει το Beeramatistirio, διοργανωτής των δυο τελευταίων επιτυχημένων διαγωνισμών, εξασφαλίζοντας παράλληλα την διαφάνειά του.

Διαγωνιστικό είδος
Το επίπεδο δυσκολίας μεγαλώνει καθώς οι συμμετέχοντες καλούνται να παρασκευάσουν παρτίδα του τύπου German Pils, ένα απαιτητικό είδος για την οικιακή ζυθοποίηση που χρειάζεται ικανότητα και γνώσεις. Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι σύμφωνα με την κατηγορία 5D κατά BJCP με μικρή ανοχή σε ελαφριά θολότητα λόγω επαναζύμωσης στη φιάλη.

Οδηγίες και πρόγραμμα
Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να λάβει μέρος με μια συνταγή των 8 φιαλών 330mL χωρίς διακριτικά και φέροντας μόνο χρυσό καπάκι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα τρία είδη οικιακής ζυθοποίησης (extract, partial mash, all grain). Τα δείγματα κωδικοποιούνται με την παράδοσή τους και συμπληρώνεται έντυπο συμμετοχής όπου περιγράφεται η μέθοδος, ο εξοπλισμός ζυθοποίησης και ζύμωσης που χρησιμοποιήθηκε, χωρίς να αναφέρεται η συνταγή.

Τα στάδια του διαγωνισμού είναι:
1. 4-15/5: Συλλογή των δειγμάτων στο Beeramatistirio και λήψη κωδικού συμμετοχής
2. 17-21/5: Ανάδειξη των 10 καλύτερων συμμετοχών από την ομάδα ζυθοποίησης της Νήσος
3. 24-28/5: Ανάδειξη των 3 καλύτερων συμμετοχών από εξειδικευμένη ομάδα ζυθοποιών και ανθρώπους του χώρου.
4. 29/5: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων.
Ο φετινός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψιν τα μέτρα για τον COVID-19. Για τον παραπάνω λόγο, τα κωδικοποιημένα δείγματα της τελικής φάσης θα σταλούν στο χώρο των κριτών για την αξιολόγηση και οι νικητές θα βραβευτούν στην Τήνο όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Έπαθλα
Ο νικητής του διαγωνισμού κερδίζει:
• Χρηματικό έπαθλο 500€
• Τη δυνατότητα να ζυθοποιήσει μια παρτίδα της επιθυμητής του συνταγής με επιβάρυνση μόνο των α’ & β’ υλών τους
Οι υπόλοιποι νικητές κερδίζουν:
• Το δικαίωμα συμμετοχής στην κριτική επιτροπή του επόμενου διαγωνισμού
• Αναμνηστικά δώρα σε όλους τους νικητές
• Δωροεπιταγές από το Beeramatistirio
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!