Τη στήριξη προς τους συμβεβλημένους καλλιεργητές της, απορροφώντας το σύνολο της παραγωγής τους στην προσυμφωνημένη τιμή ανακοίνωσε η Ζυθοποιία Μακεδο

Τριάντα χιλιάδες στρέμματα σε ετήσια βάση καλλιεργούνται και συγκομίζονται κατά προσέγγιση 13.000-14.000 τόνοι κριθαριού, αποτελώντας τη βασική πρώτη ύλη για την μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ που παράγεται στην Κομοτηνή από τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (ΖΜΘ).

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, η οποία ιδρύθηκε το 1996 στην Κομοτηνή, με στόχο τη δημιουργία μιας 100% γνήσιας ελληνικής μπύρας, σε μια εποχή που το κοινό καλό απαιτεί τη συμπόρευση της υγιούς επιχειρηματικότητας με την εταιρική ευθύνη, τηρεί και φέτος στο ακέραιο τις συμφωνίες που έχει συνάψει με εκατοντάδες παραγωγούς κριθαριού βυνοποίησης, στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας, που πρώτη εφάρμοσε στην Ελλάδα το 2006.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, παρά τις τεράστιες απώλειες που προκάλεσε στον κλάδο η πανδημία του κορονοϊού, η ΖΜΘ θα απορροφήσει, όπως πάντα, το σύνολο της παραγωγής των συμβεβλημένων καλλιεργητών της στην προσυμφωνημένη τιμή. Επιπλέον, η ΖΜΘ θα συνεχίσει την πάγια πολιτική της για απευθείας συνεργασία με τους παραγωγούς, χωρίς την παρεμβολή εμπόρων ή μεσαζόντων, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή τιμή για το κριθάρι που παράγουν.

Στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας της ΖΜΘ, από το 2006 μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει χιλιάδες παραγωγοί από τη Μακεδονία και τη Θράκη. Το εν λόγω πρόγραμμα προβλέπει συστηματική υποστήριξη και παρακολούθηση του συνόλου των καλλιεργούμενων εκτάσεων από τους γεωπόνους της εταιρείας, σε συνδυασμό με προσεκτική επιλογή των κατάλληλων ποικιλιών κριθαριού για κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Επίσης, είναι πιστοποιημένο κατά τα πρότυπα της ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιέργειας κριθαριού ζυθοποίησης σύμφωνα με το πρότυπο AGRO 2.1 – 2.2, το οποίο είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο φιλοπεριβαλλοντικό σύστημα γεωργικής πρακτικής.

Να σημειώσουμε ότι η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης απασχολεί περισσότερους από 130 ανθρώπους στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και συνεργάζεται με εκατοντάδες παραγωγούς κριθαριού, στηρίζοντας έμπρακτα τους ανθρώπους που καλλιεργούν την ελληνική γη, ενδυναμώνοντας την τοπική και εθνική οικονομία. Οι δε βραβευμένες μπύρες ΒΕΡΓΙΝΑ συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!