Χάλκινο μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό World Beer Idol, που διοργανώθηκε στην Τσεχία, κατέκτησε η Μικροζυθοποιία Θεσσαλίας, η πρώτη μικροζυθοποιία του Βόλου. Η μπύρα, που παράγει στις εγκαταστάσεις της στη συνοικία των Παλαιών του Βόλου, η Molotov, διακρίθηκε για την υψηλή ποιότητά της και βραβεύτηκε. Ηταν η πρώτη εμφάνιση του Γιάννη Ρηγανέζη ιδιοκτήτη της Μικροζυθοποιίας Θεσσαλίας, σε διεθνή διαγωνισμό, με ετικέτα που διακρίθηκε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κατακτώντας το χάλκινο βραβείο.

Σύμφωνα με τον κ. Ρηγανέζη, πρόκειται για μπύρα τύπου American IPA, που διακρίνεται για τα αρώματά της, τη μέτρια πικρότητά της και περιέχει μόλις 7% αλκοόλ. Στον διαγωνισμό αξιολογήθηκε για τη διαύγεια της εμφάνισής της, τα αρώματα, τη γεύση της, το σώμα της και κατά πόσο ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά του τύπου της και απέσπασε το χάλκινο βραβείο ανάμεσα σε δεκάδες συμμετοχές απ’ όλον τον κόσμο.

«Η τιμητική διάκριση έρχεται σε συνέχεια του χρυσού μεταλλίου, που έλαβε η Μικροζυθοποιία Θεσσαλίας και η μπύίρα Ammousa του συνεργάτη ζυθοποιού από τη Πάτρα Γιώργου Ντάνου στον διεθνή διαγωνισμό European Beer Challenge και δικαιώνει τις προσπάθειες της εταιρείας, που παράγει από το 2014 Premium προϊόντα όπως είναι η Embargo, η Freddo Espresso Stout, η Παπά Νερό και η Molotov, καθώς και σειρά από μπύρες συνεργαζόμενων μικροζυθοποιών και gypsy brewers από όλη τη χώρα» αναφέρει ο κ. Ρηγανέζης, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο εδώ και μία πενταετία. «Προσπαθούμε να μπούμε στην αγορά με προϊόντα που παράγουμε σε μικρές ποσότητες, αλλά με κριτήριο την υψηλή ποιότητα», δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ρηγανέζης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία χρόνια υπάρχει ραγδαία αύξηση εμφάνισης μικροζυθοποιίων στη χώρα και κατ’ επέκταση και στον Βόλο. «Πριν από πέντε χρόνια υπήρχαν μόλις 10 - 14 μικροζυθοποιίες σε όλη την Ελλάδα. Πλέον δραστηριοποιούνται περί τις 35 και τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να ξεκινήσουν επιπλέον 10 - 15 μικροζυθοποιίες. Ακολουθούμε με καθυστέρηση τη διεθνή αγορά» προσθέτει ο κ. Ρηγανέζης, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει σαφής στροφή του καταναλωτή στην προτίμηση ποιοτικών προϊόντων, όπως οι μπύρες που παράγουν σε περιορισμένες ποσότητες μικροζυθοποιίες, σε σχέση με μπύρες μαζικής παραγωγής.

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!