Η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, η AB InBev, υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας BayWa r.e με την πρόθεση να αγοράζει 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των επιχειρήσεών της στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την 10ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η ζυθοποιία θα τροφοδοτηθεί με ισχύ από δύο ηλιακές εγκαταστάσεις που έχουν «συνδυασμένη ισχύ » περίπου 200 μεγαβάτ (MW).

Η συμφωνία θα καλύψει 14 ζυθοποιίες: πέντε στο Βέλγιο, τέσσερις στη Γερμανία, δύο στις Κάτω Χώρες, δύο στα Κανάρια Νησιά και μία στο Λουξεμβούργο. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες για ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, η BayWa r.e. αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη των δύο ηλιακών σταθμών στην Ισπανία. Ένα από αυτά τα προγράμματα θα ονομαστεί «Budweiser Solar Farm», με τις νέες εγκαταστάσεις να αναμένεται τεθούν σε λειτουργία μέχρι το Μάρτιο του 2022.

Η AB InBev δήλωσε ότι οι μονάδες φωτοβολταϊκών θα προμηθεύσουν ετησίως στους ζυθοποιούς της με 250 gigawatt ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό ισοδυναμεί με αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο ουσιαστικά αντιστοιχεί στην ενεργειακή κάλυψη σχεδόν 670.000 σπίτια στην Ευρώπη, σύμφωνα με την εταιρεία.

Αυτή δεν αποτελεί τη μοναδική κίνηση μεγάλης εταιρείας προς μία πιο πράσινη στρατηγική. Τον περασμένο Οκτώβριο, η Amazon ανακοίνωσε τρία έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενώ το Μάρτιο του 2019, η Microsoft υπέγραψε μια 15ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Βόρεια Καρολίνα.

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!