Μια ακόμα πανευρωπαϊκή διάκριση κατέκτησε η πολυβραβευμένη μπύρα «AMMOUSA» του Πατρινού Γιώργου Ντάνου. Τα ευχάριστα νέα έφτασαν από το Λονδίνο και συγκεκριμένα από τον διαγωνισμό European Beer Challenge 2019, έναν από τους πιο σημαντικούς του είδους στον κόσμο. Η «AMMOUSA» για άλλη μία φορά έφτασε στην κορφή και πήρε την υψηλότερη διάκριση σε αυτόν τον διαγωνισμό, κερδίζοντας "Double Gold Medal".

Στον διαγωνισμό αυτόν συμμετείχαν πάνω από χίλια προϊόντα από 40 χώρες. Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους ήταν υψηλού επιπέδου ζυθοποιίες (ABInBev, Freedom Brewery, Waldhaus, Holba, Tommy's Brewing κ.ά.). Ηταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή που βραβεύτηκε. Θυμίζουμε ότι μέσα στο 2019 κατάκτησε το πλατινένιο βραβείο στο διαγωνισμό γεύσης-ποιότητας Olymp Awards - Food and Drinks Competitions 2019.

Η «AMMOUSA» έχει απασχολήσει αρκετούς γευσιγνώστες, σεφ και συντάκτες του κλάδου εστίασης και επιτόπιας κατανάλωσης από τότε που βγήκε στην αγορά, καθώς πρόκειται για μία γαστρονομική μπύρα. 
«Με την AMMOUSA θέλω ο κόσμος να καταλάβει ότι η μπύρα δεν είναι αναψυκτικό και δεν είναι μόνο καλοκαιρινό ποτό, δεν είναι απλά για να σε ξεδιψάει, αλλά αντιθέτως έχει τη δυνατότητα να σου δίνει απλόχερα μία παλέτα αισθήσεων» 
δήλωσε ο Γ. Ντάνος μετά από τη νέα επιτυχία του προϊόντος που παράγει και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό TRIP ενώ ήταν και υποψήφιος για τα Πρόσωπα της Χρονιάς σε προηγούμενη διοργάνωση.

Εκτός από την Αχαΐα και την Ηλεία, την βρίσκει κανείς μόνο σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια σε: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κρήτη, Μύκονο, Πόρο, Ανδρο, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Ηγουμενίτσα. Και συνεχίζει.
«Τα συναισθήματα που νιώθω βλέποντας την AMMOUSA στα ράφια, στους πάγκους ή στα τραπέζια delicatessen καταστημάτων, τρία χρόνια μετά από τότε που ασχολήθηκα με την οικιακή ζυθοποίηση… δεν μπορούν να περιγραφούν. Πραγματικά είναι κάτι μοναδικό!» λέει ο Γ. Ντάνος.
Η «AMMOUSA» είναι κατηγορίας English IPA με 5,5% αλκοόλ, έχει βαθύ συννεφώδες χάλκινο χρώμα και έντονα σύνθετη γεύση με αρώματα από εσπεριδοειδή, πεπόνι και καρπούζι. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψητό κρέας και γενικά με αλμυρές ή πικάντικες γεύσεις πλούσιες σε καρυκεύματα και μπαχαρικά.

Τέλος διάβαστε τα λόγια του στην σχετική δημοσίευση που ανέρτησε στην σελίδα του:
Υπάρχουν στιγμές που λες ότι αξίζει η όλη προσπάθεια, η όλη κούραση και η όλη αφοσίωση που δίνεις. Μία τέτοια στιγμή είναι και η σημερινή! Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού European Beer Challenge που έγιναν στο Λονδίνο. Η #AMMOUSA πήρε την υψηλότερη διάκριση και βραβεύτηκε με #Double Gold Medal. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 1000 προϊόντα από 40 χώρες, με συμμετοχές υψηλού επιπέδου, όπως οι ζυθοποιίες ABInBev, Freedom Brewery, Waldhaus, Holba, Tommy’s Brewing, Thornbridge, L.B.F. και Barcelona Beer Company. Η συγκίνηση είναι ακόμη μεγαλύτερη που κατάφερε μία Ελληνική συμμετοχή να διακριθεί και να βραβευτεί σε έναν από τους σημαντικότερους παγκόσμιας εμβέλειας διαγωνισμούς.
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!