Η μοναδική ζυθοποιία στα βόρεια προάστια και μία από τις λίγες στην Αττική, λειτουργεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια στον πεζόδρομο της Χαϊμαντά στο Χαλάνδρι, παράγοντας φρέσκο ζύθο με αγάπη και μεράκι. Γνήσιος, τοπικός ζύθος σε 20 και πλέον συνταγές, από γνωστές έως λιγότερο γνωστές, που καλύπτουν όλο το φάσμα της δημιουργικής ζυθοποίησης. Πίσω από το εγχείρημα αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Φώτη Αναστασίου, τού The Local Pub, έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπητούς χώρους στο ζυθόφιλο κοινό, πραγματικά αφιερωμένος στη μπύρα. Άλλωστε, το μικροζυθοποιείο του (και το εννοούμε μικρό…) ομορφαίνει τον πίσω χώρο τής παμπ. Εκεί, οι ζυθοποιοί Μάκης Σαρηγιάννης, Matthew Dean και Γιάννης Ψιμούλης φτιάχνουν μπύρες περιορισμένης παραγωγής, αποκλειστικά σε βαρέλια, με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό. Μπύρες που καταναλώνονται φρέσκες (πού αλλού;) στο The Local Pub, στο επίσης γνωστό The Lazy Bulldog Pub (Γκάζι) αλλά και σε επιλεγμένες μπυραρίες και μπαρ της Αθήνας.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Ζυθοποιία Αναστασίου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι
Τ.Κ.: 15234
ΤΗΛ: 6940864443


Μπύρα αμιγώς Καβαλιώτικη, από τους Θάνο Τσουκαλά και Βαγγέλη Φάκα, 2 φίλους που πριν από περίπου μια πενταετία ασχολήθηκαν με τη χειροποίητη μπύρα. Βέβαια, όπως όλοι όσοι έχουν κολλήσει το εν λόγω μικρόβιο, διάβασαν, πειραματίστηκαν, δοκίμασαν, πήγαν σε σεμινάρια κ.λπ. κ.λπ. Πριν δυο χρόνια έστησαν και τις εγκαταστάσεις της μικροζυθοποιίας τους και έβγαλαν επίσημα την πρώτη τους μπύρα: Marmita "Red" Ale, προτείνοντάς την ως ιδανικό συνοδό για χοιρινό και κοτόπουλο. Σε συνεργασία με την πατρινή μικροζυθοποιία Κυκάω, ακολούθησε η Summer Session IPA και ένα είναι το σίγουρο: έπεται συνέχεια, ευφάνταστη και ενδιαφέρουσα!

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Μικροζυθοποιία Καβάλας
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Αργοναυτών 5, Καβάλα
Τ.Κ.: 65404 
ΤΗΛ: 2510246616


Η Alea Brewing Co είναι μια φρέσκια μικροζυθοποιία, που άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό μόλις αυτό το καλοκαίρι, μετά από χρόνια των ανθρώπων της στο χώρο της οικιακής ζυθοποίησης. Το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα στη Μεταμόρφωση Αττικής. Εκεί είναι το σπίτι της "μόνης ελληνικής μικροζυθοποιίας που βάζει τη μπίρα της σε κουτάκι", όπως λένε από την Alea Brewing Co., η οποία κατεβαίνει στο Φεστιβάλ με 3 βασικες συνταγές, μία έκπληξη και την πρώτη δοκιμαστική της. Έτσι, οι επισκέπτες του Athens Craft Beer Festival θα γνωρίσουν την «Πεταλούδα», το «Ψάρι» και το «Πανγκολίνο», αλλά και μελλοντικές παραγωγές της μικροζυθοποιίας, γιατί ήδη για την Alea Brewing Co ο κύβος ερίφθη (ή αλλιώς, "Alea iacta est")!

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: Alea Brewing Co
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Χλοης 87, Mεταμόρφωση Αττικής
Τ.Κ.: 14452 
ΤΗΛ: 2130017953
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!