«Η μπύρα από μόνη της είναι χαμόγελο!» Με αυτή την έκφραση μας υποδέχτηκε – χαμογελαστός – ο CEO της Corfu Beer κ. Σπύρος Καλούδης στις εγκαταστάσεις της Κερκυραϊκής Ζυθοποιίας στον Αρίλλα. Ο sindetiras.gr, αφού πρώτα ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο παραγωγής και εμφιάλωσης της Κερκυραϊκής Μπύρας, στη συνέχεια συνομίλησε με τον κ. Καλούδη για την ιστορία και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της Corfu Beer καθώς και για το φετινό Corfu Beer Festival που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη.

Η Corfu Beer αυτή τη στιγμή είναι μία ζυθοποιία που έχει αγαπηθεί από τους Κερκυραίους, αλλά ταυτόχρονα το όνομά της επεκτείνεται ήδη στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Πώς ξεκίνησε η Corfu Beer;
Η Corfu Beer ιδρύθηκε και στήθηκε το 2006 στον Αρίλλα, με σκοπό να προσφέρει στο νησί μας, στην τοπική οικονομία, κοινωνία και στην ενίσχυση της ταυτότητας του τόπου μας. Θέλουμε να προσφέρουμε ιδιαίτερα προϊόντα μεταφέροντας αξίες στην αγορά και για αυτό το λόγο χτίζουμε και ενδυναμώνουμε την παραγωγική ιστορία του τόπου μας. Χτίζουμε και διαμορφώνουμε και τις αξίες της νέας εποχής, μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από ανάπτυξη, πάθος και δημιουργία. Εκεί άλλωστε στηρίζεται και το success story της Corfu Beer. Οι αξίες μας είναι η παράδοση που μεταφέρουμε, η καινοτομία που τολμάμε, η ποιότητα που προσφέρουμε, τα τοπικά στοιχεία που διατηρούμε, η εμπειρία που μεταδίδουμε και το συναίσθημα που νιώθουμε μέσα από όλα τα παραπάνω.

Τι είναι αυτό λοιπόν το ιδιαίτερο που προσφέρει η Corfu Beer στον καταναλωτή;
Ο αξιακός μας χάρτης παραμένει ο βασικός κανόνας στους τομείς της παραγωγής, της αξιακής καινοτομίας, της λειτουργίας και της οργάνωσης της εταιρείας. Ό,τι προϊόντα παράγουμε θα είναι ιδιαίτερα, μοναδικά, λειτουργικά για τον άνθρωπο και ταυτόχρονα θα είναι αξιακά προϊόντα. Η Corfu Beer Collection συμπεριλαμβάνει μπύρες απαστερίωτες, αφιλτράριστες με μικρή διάρκεια ζωής, μόνο 4 μήνες στο ψυγείο. Είναι η μόνη μπύρα με ημερομηνία παραγωγής και λήξης και ό,τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί στην αγορά.

Ποια είναι η προσφορά των προϊόντων της Κερκυραϊκής Ζυθοποιίας στους επισκέπτες της Κέρκυρας; Οι επισκέπτες της χώρας μας δηλαδή, συμπεριλαμβανόμενου και του νησιού μας, αναζητούν – μεταξύ άλλων – και γευστικές εμπειρίες;
Απευθυνόμαστε στους επισκέπτες που έρχονται Κέρκυρα και θέλουν να δοκιμάσουν Κέρκυρα. Και για αυτό θα πρέπει σε όλο το φάσμα διαχείρισης του τουρισμού να είμαστε αξιακοί, καινοτόμοι, διαφορετικοί και ιδιαίτεροι. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πολιτιστικά μας στοιχεία, που μέσα σε αυτά εντάσσεται και η γαστρονομία μας. Να μπορέσουμε δηλαδή να προσφέρουμε στους επισκέπτες εμπειρία με γεύσεις και αρώματα από Κέρκυρα.

Εκτός από τα προϊόντα που διαφημίζουν το νησί μας, μέγιστη είναι και η συμβολή σας φυσικά με το Corfu Beer Festival.
Το Corfu Beer Festival εντάσσεται στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας και η κοινωνική ευθύνη των εταιρειών σήμερα είναι το ζητούμενο. Εμείς λέμε το απλό. Θέλουμε να ανταποδώσουμε την αγάπη που δείχνει ο Κερκυραίος καταναλωτής αλλά και ο επισκέπτης του τόπου μας, στα δικά μας προϊόντα. Κάπως έτσι, γεννήθηκε και το Corfu Beer Festival στην καρδιά του φθινοπώρου, εκεί που έχει ανάγκη ο τόπος να προσελκύσει έστω κι ένα επισκέπτη. Από τον πρώτο χρόνο αγκαλιάστηκε από πάρα πολύ κόσμο, πήραμε μηνύματα, μιλήσαμε με τον κόσμο, κάναμε και μικρές συνεντεύξεις, και είδαμε τα θέλω των επισκεπτών μας, τα οποία αρχίσαμε να καλύπτουμε από την αμέσως επόμενη χρονιά.

Τι ήταν αυτό που έκανε τον κόσμο να αγκαλιάσει από την αρχή το φεστιβάλ;
Το Corfu Beer Festival έχει μία ιδιαίτερη ομορφιά. Το κοινό του νεανικό και όχι μόνο. Είναι μια μεγάλη γιορτή που διαρκεί πέντε ημέρες, με ελεύθερη είσοδο. Και είναι ιδιαίτερα αγαπητό διότι συνδυάζει γαστρονομία, μπύρα, τοπικά προϊόντα, καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ταυτόχρονα όμως είμαστε και ένα φεστιβάλ ζωντανής μπύρας. Οι μπύρες που παρουσιάζονται και μπορείτε να καταναλώσετε στο φεστιβάλ, είναι κυρίως μπύρες που παράγονται για το φεστιβάλ και μόνο.

Τι θα δούμε λοιπόν φέτος στο Corfu Beer Festival 2019;
Φέτος ο τίτλος είναι “Corfu Beer Festival – Corfu Meets Holland”, καθώς η Ολλανδία θα είναι τιμώμενη χώρα. Τέλος Αυγούστου θα έρθουν 4 ζυθοποιοί από Ολλανδία και από Αγγλία, και θα παράγουν μπύρες μαζί με τη δική μας ομάδα αποκλειστικά και μόνο για το Corfu Beer Festival. Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται να δοκιμάσουν και να φτιάξουν νέες συνταγές, φυσικής ζωντανής μπύρας. Επίσης θα έχουμε πολύ σπουδαίους καλλιτέχνες και από το εξωτερικό και πάρα πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες που θα περάσουν από τη σκηνή του φεστιβάλ. Για τους επισκέπτες μας θα φροντίσουμε, να υπάρχουν δρομολόγια λεωφορείων το βράδυ με πολύ χαμηλό κόστος, ώστε να μπορούν να πιουν ελεύθερα τις μπύρες τους και να μην κινδυνέψει κανείς. Εμείς θέλουμε να έρχονται επισκέπτες να διασκεδάζουν, και να φεύγουν επιστρέφοντας στο σπίτι ασφαλείς. Ανοίγουμε την αγκαλιά μας στον κόσμο, τους καλοδεχόμαστε, τους φιλοξενούμε και θέλουμε να περάσουν όμορφα.

Το “Corfu Beer Festival 2019 – Corfu meets Holland” θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 25 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο γνωστό πλέον χώρο στις εγκαταστάσεις της Corfu Beer στον Αρίλλα.

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!