Σίγουρα ένα από τα ποτά που έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση σε όλο τον κόσμο είναι η μπύρα, που δισεκατομμύρια κόσμος την έχει πρώτη στις προτιμήσεις του. Ποιες είναι όμως οι χώρες που παράγουν τη μεγαλύτερη ποσότητα μπύρας και που βρίσκεται η Ελλάδα ανάμεσα σε αυτές;

Αρχικά η Γερμανία, βρίσκεται στην κορυφή, αφού για το 2018 εκτόξευσε την παραγωγή της στα 8,3 δισεκατομμύρια λίτρα ή στο 21% της συνολικής παραγωγής που έχει Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό σημαίνει ότι περίπου η μία στις πέντε μπύρες που παράχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2018, προέρχονται από τη Γερμανία.

Στη δεύτερη θέση, είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού έχει παραγωγή με 4,5 δισεκατομμύρια λίτρα, ακολουθούμενη από την Πολωνία που έχει 4 δισεκατομμύρια λίτρα. Στη συνέχεια στην τέταρτη θέση, συναντάμε την Ισπανία με 3,6 δισεκατομμύρια λίτρα, ενώ την πεντάδα κλείνει το Βέλγιο που και αυτό διαθέτει 2,4 δισεκατομμύρια λίτρα.

Ανάμεσα χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή μπύρας στην Ευρώπη για το 2018 βρίσκεται και η Ελλάδα με παραγωγή που αγγίζει περίπου τα 360 εκατομμύρια λίτρα. Δείτε τα στατιστικά για τη μπύρα και θα καταλάβετε:

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!