Εάν η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ή οποιοσδήποτε άλλος Βρετανός χρειάζεται λίγο «ολλανδικό θάρρος» για να ανταπεξέλθει στην τελική αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν χρειάζεται να κοιτάξουν πέρα από μια παμπ του Παρισιού και τη δημοφιλής της μπύρα «Brexit».

Η μπύρα που παράγεται από έναν μικροζυθοποιο – υπέρμαχο της παραμονής – στο Suffolk, μια περιφέρεια στην ανατολική Αγγλία που υπερψήφισε την έξοδο από την ΕΕ, έχει νοήματα που αποδίδουν μια σκόπιμη πικρία, δήλωσε ο Lomig Fronty, γάλλος μπάρμαν στην παμπ The Cricketer.

Η ζυθοποιία «ήθελε να βάλει τα συναισθήματά της προς το Brexit, εξ ου και η πικρία της μπύρας», δήλωσε ο Fronty ανάμεσα στα ποτά. «Έτσι, αυτό που λέω στους ανθρώπους που δεν θέλουν να την πάρουν γι’ έναν τέτοιο λόγο είναι ότι στην πραγματικότητα αποτελεί μια κίνηση αντι-Brexit να αγοράσει κανείς αυτή τη μπύρα».

Η Μέι αντιμετωπίζει μια ακόμη πιθανή ταπείνωση στο κοινοβούλιο σχετικά με τη «συμφωνία διαζυγίου» για το Brexit αυτή την εβδομάδα μετά την αποτυχία της να κερδίσει σημαντικές παραχωρήσεις από την ΕΕ. Οι βρετανοί νομοθέτες θα αποφασίσουν σήμερα Τρίτη (12 Μαρτίου) εάν θα εγκρίνουν τη συμφωνία. Με λιγότερες από τρεις εβδομάδες μέχρι την προθεσμία της 29ης Μαρτίου, τα πιθανά αποτελέσματα περιλαμβάνουν μια καθυστέρηση, μια συμφωνία τελευταίας στιγμής, μια έξοδο χωρίς συμφωνία, πρόοωρες σύντομες εκλογές ή ένα ακόμη δημοψήφισμα.

Η αβεβαιότητα είναι αρκετή για να προακλέσει πονοκέφαλο στους περισσότερους πότες στη βρετανικού θέματος παμπ κοντά στο Gare Saint-Lazare.»Το Brexit είναι τρομερό», δήλωσε η Rosie, βρετανοαυστραλή υπέυθυνη του The Cricketer. «Αλλά τουλάχιστον η μπύρα είναι καλή».

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!