Πιστή στο δημιουργικό της πνεύμα και την κυκλοφορία ευρηματικών εποχιακών ζύθων περιορισμένης παραγωγής, η Κρητική μικροζυθοποιία Σόλο με έδρα την Καλλιθέα Ηρακλείου, κυκλοφόρησε πρόσφατα μια νέα μπύρα που ακούει στο όνομα «Ψηλορείτισσα». Η ιστορία της ξεκινά τον Οκτώβρη του 2017 στη Ζυθογνωσία - τη μεγαλύτερη ελληνική έκθεση με επίκεντρο την ελληνική μικροζυθοποιία και τη μπύρα εν γένει - όπου η Σόλο παρουσίασε 6 πειραματικά, πρωτόγνωρα στο ευρύ ελληνικό κοινό, στυλ μπύρας, προσκαλώντας το κοινό να τα δοκιμάσει και να τα βαθμολογήσει, υποσχόμενη να κυκλοφορήσει επίσημα στην αγορά τη μπύρα με την υψηλότερη βαθμολογία.

Ένα χρόνο μετά, η μπύρα που σκαρφάλωσε στην ψηλότερη κορφή της καρδιάς του κοινού, πήρε «σάρκα και οστά» στο ζυθοποιείο της Σόλο στο Ηράκλειο. Η «Ψηλορείτισσα» είναι μια IPA ζυμωμένη με βέλγικη μαγιά. Μια φρέσκια μπύρα με νεφελώδες σώμα (καθώς αφιλτράριστη), αρώματα τροπικών φρούτων, νότες τραχειάς πεύκης και βουνίσια δροσεράδα. Δεδομένης της περιορισμένης της παραγωγής η συλλεκτική αυτή ετικέτα κυκλοφορεί μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων σε επιλεγμένα σημεία ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ είναι διαθέσιμη και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Σόλο.

Με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης όπου βρίσκεται και το επισκέψιμο ζυθοποιείο της, η Σόλο έχει ήδη καταφέρει να διακριθεί ως κορυφαία ελληνική ζυθοποιία βάσει της παγκόσμιας πλατφόρμας αξιολόγησης του Untappd, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της παραπάνω από 35 ετικέτες, 3 μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς και αξιοσημείωτη δραστηριότητα στην παγκόσμια αγορά.

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!