Η συνένωση δύο επιχειρηματικών ιδεών όπως το Agua de Mar (“Θαλασσινό Νερό”) και η μπύρα μικροζυθοποιίας δημιούργησαν μια παγκόσμια πρωτιά: τη μόνη μπύρα που παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας θαλασσινό νερό.

Μπύρα LA SOCARRADA: ένας νέος τρόπος παρασκευής
Η LA SOCARRADA πρωτοεμφανίστηκε στη Xativa της Βαλένθια το 2010, υλοποιώντας την ιδέα να δημιουργηθεί ένα νέο εμπορικό σήμα μπύρας μικροζυθοποιίας που να σχετίζεται με μια τοπική γεύση. Αυτή η μπύρα Ανώτερης Ποιότητας παρασκευάζεται με νερό, βύνη, λυκίσκο, μαγιά υψηλής ζύμωσης, δεντρολίβανο και μέλι από δεντρολίβανο. Έχει βραβευτεί με το Χρυσό Μετάλλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης και Ποιότητας. Σήμερα, η LA SOCARRADA είναι περήφανος ιδιοκτήτης της δεύτερης μεγαλύτερης μικροζυθοποιίας της Ισπανίας, σε μια έκταση 2.000 τετραγωνικών μέτρων, που έχει την ικανότητα να παράγει 180.000 φιάλες τον μήνα. Χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής και προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα στην αγορά.

MEDITERRANEA AGUA DE MAR
(“Θαλασσινό νερό της Μεσογείου”): το τέλειο αλάτι, η θάλασσα στην κουζίνα σας.
Το MEDITERRANEA AGUA DE MAR δημιουργήθηκε το 2011 ως ένα πρωτοποριακό έργο στην Ισπανία, το αποτέλεσμα τεσσάρων ετών εξαντλητικής έρευνας και ανάπτυξης. Το MEDITERRANEA AGUA DE MAR είναι καθαρό θαλασσινό νερό, συσκευασμένο και κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, που συλλέγεται από τη Μεσόγειο σε περιοχές τεράστιας βιολογικής αξίας, πλούσιο σε οξυγόνο και μεταλλικά στοιχεία. Η χρήση του MEDITERRANEA AGUA DE MAR στην κουζίνα ή για την παρασκευή προϊόντων όπως η μπύρα ή το ψωμί βελτιώνει την ποιότητα του τελικού προϊόντος εμπλουτίζοντάς το με φυσικό τρόπο με ένα ευρύ φάσμα μεταλλικών στοιχείων που υπάρχουν στη θάλασσα. Το Ισπανικό Ινστιτούτο Διατροφής, το Ίδρυμα Διατροφικών Ερευνών και το Ίδρυμα Μεσογειακής Διατροφής εγγυώνται για το οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό η χρήση θαλασσινού νερού.


Γευσιγνωσία
OΠΤΙΚΗ ΦΑΣΗ
Χειροποίητη μπύρα βιοτεχνικής παρασκευής στο χρώμα του χαλκού, με αναλαμπές σε αποχρώσεις του πορτοκαλί. Με λεπτές φυσαλίδες, που συναρμόζονται σε ένα ωραίο σύνολο. Παραμένουσα κορώνα, αφρός στο χρώμα του ελεφαντόδοντο.

OΣΦΡΗΤΙΚΗ ΦΑΣΗ
Ευχάριστη η πρώτη αίσθηση, με μέτρια ένταση, στην οποία ξεχωρίζουν αρώματα βύνης, καθώς και παξιμαδιού που έχει πρόσφατα βγει από το φούρνο. Σε μια δεύτερη προσέγγιση δίνει την αίσθηση μεγαλύτερης έντασης (μέτριας-υψηλής), ενώ συναντάμε αρώματα ιωδίου, άνθος κρόκου (σαφράν) και ξερού χορταριού. Πολύ φρουτώδης αίσθηση, που παραπέμπει σε ροδάκινο και αχλάδι σε σιρόπι. Απαλή αίσθηση ανθέων, φρέσκων λαχανικών και ελαφρού καβουρδίσματος.

ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΦΑΣΗ
Στο στόμα αφήνει ευχάριστη γεύση, ισορροπημένη, με σαφή επίγευση. Η αίσθηση είναι ελαφριά, ενώ οι αποχρώσεις ιωδίου γίνονται έντονες αν το φαγητό είναι σχετικά αλμυρό, προσδίδοντας βαλσάμικες γεύσεις, όπως γεύση της γλυκόριζας σε μορφή ραβδίου. Ο λυκίσκος είναι μέτριας έντασης και για το λόγο αυτό η γεύση δεν είναι υπερβολικά πικρή ενώ η αίσθηση της παραμένει. Γλυκιά αίσθηση στην αρχή της κατάποσης, που θυμίζει και πάλι ροδάκινο, ενώ στο κέντρο του στόματος κυριαρχεί η αίσθηση των λεπτών φυσαλίδων που συναρμόζονται σε ένα ωραίο σύνολο και αφήνουν μια αίσθηση δροσιάς στη συνέχεια της κατάποσης.

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!