Υπάρχει μια μπύρα, η καλύτερη μπύρα του κόσμου κατά πολλούς γνώστες του ζύθου, που για να εξασφαλίσεις ένα μπουκάλι πρέπει να μπεις σε μεγάλο κόπο. Η Νο 1 μπύρα λοιπόν του πλανήτη, η Toppling Goliath Kentucky Brunch Stout, είναι μια stout με γεύση καφέ που παρασκευάζεται στην Αϊόβα των ΗΠΑ και βγαίνει μια φορά τον χρόνο, σε παραγωγή 300-400 μπουκαλιών, αναγκάζοντας τους λάτρεις της μπύρας να πεταχτούν μέχρι τη ζυθοποιία της Αϊόβα για να εξασφαλίσουν ένα και μόνο ένα μπουκάλι της.

Η καλύτερη μπύρα του κόσμου, κατά το Beer Advocate, είναι τόσο περιώνυμη που ακόμα και σκάνδαλο προκάλεσε πέρυσι με πλαστές φιάλες που βγήκαν στη μαύρη αγορά! Η νέα φουρνιά για φέτος απελευθερώνεται στις 15 Δεκεμβρίου και αμέτρητοι είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν με κάθε τρόπο ένα μαγικό χαρτάκι για το πωλητήριο του ζυθοποιείου ώστε να βάλουν στο χέρι αυτό το ένα και μοναδικό μπουκάλι των 100 δολαρίων που τους αναλογεί.


Η Toppling Goliath επιμένει πως «τα εισιτήρια διατίθενται στους πρώτους που θα τα αγοράσουν» και η μπύρα «πωλείται στους πρώτους που θα έρθουν», τηρώντας απαράβατη σειρά προτεραιότητας «χωρίς εξαιρέσεις», όπως σημειώνει με νόημα. Τι την κάνει τόσο ξεχωριστή; Το γεγονός ότι ζυμώνεται με καφέ και παλαιώνεται μέσα σε βαρέλια ουίσκι, ενώ ακόμα και το μπουκάλι της είναι χειροποίητο (όπως και τα γράμματα, που γράφονται με κερί στο χέρι).


Η Toppling Goliath περιγράφει την Kentucky Brunch Stout ως «pancakes με σοκολάτα και σιρόπι σφενδάμου σερβιρισμένα με εσπρέσο και ένα σφηνάκι μπέρμπον, όλα σε μια γουλιά». Κανείς πάντως δεν είπε ποτέ για την imperial stout πως… πολύς ντόρος για το τίποτα!
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!