Το 2012 φυτέψαμε πειραματικά λυκίσκο της ποικιλίας Cascade στο κτήμα μας στην Εύβοια, ενώ το 2014 προχωρήσαμε στην φύτευση της ποικιλίας Chinook. H σοδεία του 2018 είναι η πέμπτη συγκομιδή του κτήματος και φέτος ο νωπός λυκίσκος χρησιμοποιήθηκε την μέρα του τρύγου, χωρίς καμία επεξεργασία, στην δημιουργία μιας νέας συνταγής: της Septem Wet Hop Amber Ale. 

Η ποσότητα της φετινής παραγωγής, λόγω των καιρικών συνθηκών, ήταν σημαντικά χαμηλότερη, αλλά ποιοτικά ο λυκίσκος χαρακτηρίστηκε από εντυπωσιακά αρώματα και υψηλότερο ποσοστό πικράδας. Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι θεωρητικά τα φυτά του λυκίσκου μετά το πέμπτο έτος καλλιέργειας, μπαίνουν σε πλήρη παραγωγή και ποιοτικά εκφράζεται καλύτερα το δυναμικό της ποικιλίας και του μικροκλίματος.

O τρίτος τρύγος του 2018 πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, προκειμένου ο λυκίσκος να συλλεχθεί στο βέλτιστο βαθμό ωριμότητας. Η μπύρα επαναζυμώθηκε με “μαγιές αφρώδους οίνου”, γεγονός που απογείωσε την αρωματική και γευστική της ένταση. Η Septem Wet Hop Amber Ale χαρακτηρίζεται από κεχριμπαρένιο χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες, ενώ αρωματικά κυριαρχούν τα αρώματα εσπεριδοειδών, μπισκότου, καραμέλας και γλυκού περγαμόντο. Ο συνδυασμός αρωμάτων βύνης και του φρέσκου λυκίσκου εντυπωσιάζουν και στην γεύση που είναι γλυκιά και ισορροπημένη, με διακριτική παρουσία πικράδας στην επίγευση. Απολαύστε την με ζυμαρικά με θαλασσινά και πικάντικη σάλτσα και λαδερά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. 

Ποσότητα παραγωγής 2018: 4.900 φιάλες 0,33 lt
Χαρακτηριστικά:
ABV: 5.60%
Or. Plato: 14o
IBU’s: 35
Βύνες: Maris Otter Pale Ale, Caramalt, Crystal Malt, Amber Malt, Biscuit Malt. 
Λυκίσκος : 75% νωπός Ελληνικός Cascade-25% νωπός Ελληνικός Chinook
Αφιλτράστιστη, μη παστεριωμένη μπύρα
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!