Στο μακρινό και όχι πια τόσο συννεφιασμένο Λονδίνο, χιλιάδες ετικέτες μπύρας διαγωνίστηκαν στο International Beer Challenge. Ανάμεσά τους και δύο ετικέτες της μικροζυθοποιίας ΕΛΙΞΗ από τη Δροσιά Χαλκίδας, η ναυαρχίδα της εταιρείας, Delphi Pils και η ολοκαίνουργια Delphi Dark. Μετά από τυφλή γευσιγνωσία, κέρδισαν τις εντυπώσεις αλλά εκτός των εντυπώσεων κέρδισαν και χρυσό βραβείο στη κατηγορία Dark Ale με τη Delphi Dark και χάλκινο στη δημοφιλή κατηγορία Pils με τη Delphi Pils. Οι διεθνείς αυτές διακρίσεις ήταν συνέχεια των δυο χρυσών βραβείων που κατέκτησαν τα συγκεκριμένα προιόντα στον εγχώριο διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας Greek Beer Awards.

Το International Beer Challenge είναι ένας από τους πιο ανερχόμενους παγκόσμιους διαγωνισμούς μπύρας με εκατοντάδες συμμετοχές από περισσότερες από 30 χώρες. Η βαθμολόγηση των διαγωνιζομένων γίνεται από ειδικούς του χώρου (ζυθοποιούς, sommelier και δημοσιογράφους).

Είμαστε περήφανοι που μόλις σε πέντε χρόνια λειτούργιας του ζυθοποιού και σε μια χώρα που η παράδοση της μπύρας είναι πάρα πολύ μικρή καταφέραμε μια τόσο μεγάλη διεθνή διάκριση. Μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε το δύσκολο και ποιοτικό δρόμο που έχουμε διαλέξει και ελπίζουμε και σε νέες επιτυχίες.

source
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!