Η Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα διοργάνωσε μια συνάντηση Τσέχων κατασκευαστών τεχνικού εξοπλισμού για μικρά ζυθοποιία και ζυθεστιατόρια και υλικών ζυθοποίησης με Έλληνες ειδικούς, επαγγελματίες και φίλους της ζυθοποίησης με στόχο να ανοίξει διάλογο για την ισχύουσα νομοθεσία και δυνατότητες ανάπτυξή του τομέα στην Ελλάδα και διεθνώς και να παρουσιάσει τις τσεχικές εμπειρίες, τεχνολογίες και υλικά.

Η εκδήλωση χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας στο πλαίσιο προγραμμάτων στήριξης διμερούς οικονομικής συνεργασίας και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου & Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 11/5/2018, ώρα 18:30, στην αίθουσα «Θεόφιλος» και στην ταράτσα του Κέντρου Ελληνικής Παράδοσης - Πολυχώρου «Ωραία Ελλάς» (Μητροπόλεως 59, Αθήνα).

Το πρόγραμμα κύλισε ως εξής:

18:30: Εγγραφές - καφές, Ημερίδα (αίθουσα «Θεόφιλος»)

19:00: Χαιρετισμοί

19:15: Ελληνικές εισηγήσεις:

- Ο Κλάδος της ζυθοποιίας στην Ελλάδα - Νομοθετικό πλαίσιο ίδρυσης & λειτουργίας ζυθεστιατορίων και μικρών ζυθοποιείων (Σοφοκλής Παναγιώτου, ιδιοκτήτης Μικροζυθοποιίας Septem, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών)

- Η Εκπαίδευση Ζυθοποιών στην Ελλάδα - Διεθνής ανάπτυξη και πρακτικές για Ζυθεστιατόρια και Ζυθοποιεία (Επίκουρος καθ. Δρ. Παναγιώτης Ταταρίδης, Τμήμα Επιστημών Οίνου Αμπέλου και Ποτών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής)

20:00: Παρουσίαση τσεχικής εμπειρίας και εξοπλισμού για μικρά ζυθοποιία και ζυθεστιατόρια και υλικών ζυθοποίησης:

- Γιατί να προτιμήσουμε μπύρα τσεχικού τύπου (καθ. Pavel Dostalek, PH.D., University of Chemistry and Technology, Prague)

- Πλαίσιο λειτουργίας μικρών ζυθοποιείων στην Τσεχία (Ing. Petr Cejnar, Ένωση Μικροζυθοποιείων Τσεχίας και Μοραβίας)

- Συχνότερα λάθη στη δημιουργία μικροζυθοποιείου (Jindrich Chejn, εταιρεία Czech Brewmaster)

- Παρουσίαση τσεχικών εταιρειών:
Czech Brewmaster (τεχνολογίες ζυθοποίησης)
Pacovske strojirny (τεχνολογίες ζυθοποίησης)
NATE Chotebor (τεχνολογίες εμφιάλωσης)

21:00: Συζήτηση - συμπεράσματα

21:30: Β2Β συναντήσεις και συζητήσεις (ταράτσα)

Η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε κατά τις παρουσιάσεις ήταν ελληνικά και τσέχικά με ταυτόχρονη μετάφραση. 

Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!