Αν και έχει εμφανώς επιβραδυνθεί, ο ρυθμός ανάπτυξης της μικροζυθοποίας στις ΗΠΑ έχει ανοδικό πρόσημο τόσο σε ό,τι αφορά τον όγκο (6%), όσο και την αξία (10%) του παραγόμενου προϊόντος αλλά και τον αριθμό των ενεργών μικροζυθοποιείων.

Σημειώνεται ότι το 2017 υπήρχαν 6.000 αντίστοιχες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ με το 98% εξ αυτών να είναι μικροζυθοποιεία. Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης, σήμερα το 83% των Αμερικανών ζει σε μία απόσταση μικρότερη των 10 μιλίων από ένα τοπικό μικρό ζυθοποιείο. Σε ό,τι αφορά τη συμβολή στην εθνική οικονομία, το 2016 οι ζυθοποιοί συνεισέφεραν 68,8 δισ. δολάρια, ένα ποσό που δηλώνει αύξηση 22% σε σχέση με το 2014.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον τα στοιχεία της Ένωσης δείχνουν ότι μόλις το 1% της ζυθοποίησης ανήκει στους home brewers, οι οποίοι στις ΗΠΑ είναι 1,1 εκατομμύρια και το 2017 παρήγαγαν 1,4 εκατομμύρια βαρέλια μπύρας.

Λίγα λόγια για την Ένωση των Αμερικανικών Ζυθοποιών (Brewers Association):
Η ένωση ζυθοποιών είναι μια μη κερδοσκοπική εμπορική ένωση. Ξεκίνησε την δράση της το 1942 ως Επιτροπή μικρών ζυθοποιών. Είναι μια οργάνωση ζυθοποιών, απο ζυθοποιούς για ζυθοποιούς. Περισσότερα από 4.380 μέλη των Αμερικανικών ζυθοπειίων και 46.000 μέλη της American Homebrewers Association που μαζί με άτομα του συμμαχικού εμπορίου, χονδρεμπόριου μπύρας, ανεξάρτητων, άλλων συνεργάτων και ασφαλώς του προσωπικού της Ένωσης Ζυθοποιών αποτελούν την Ένωση ζυθοποιών. Ο σκοπός τους είναι η προώθηση και προστασία των Αμερικανών ζυθοποιών, των μπύρων τους και της κοινότητας των λατρών της ζυθοποιίας. Το 1978 ήταν μια χρονια σταθμός καθώς οι Charlie Papazian and Charlie Matzen απο την ένωση των οικοζυθοποιών κυκλοφορούν το Zymurgy (περιοδικό για την σπιτική μπύρα) και μέσο της ένωσης νομιμοποιούν το home brewing και διεξάγουν τον 1ο διαγωνισμό του AHA (National Homebrew Competition)
Axact

Παναγιώτης Στεφανιδάκης

Λάτρης της ποιοτικής μπύρας, διαδίδω το πάθος μου μέσω του Beeroskopio! Super User στο Untappd, homebrewer, δοκιμάζω συνεχώς νέες μπύρες να διευρύνω την γευστική μου παλέτα! Θα χαρώ να επικοινωνήσω μέσo social media ή στο stef82gr@hotmail.com σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον κόσμο του ζύθου.

Post A Comment:

0 comments:

Αφήστε μας το σχολιο σας!